Sports Lady®

Sports Lady®

14.9.2020

Mistä motivaatiota?

 


Kaikki alkaa inspiraatiosta, sitten motivoidumme, mutta miksi motivaatio loppuu? Kukaan ei ikuisesti pysy motivoituneena ja viimekädessä kyse on tapojen muuttamisesta. Sitä opetellaan myös jokaisessa mun verkkovalmennuksessa. En halua koskaan tarjota ihmisille ratkaisuksi pelkkää dieettiä tai kuuria, vaan pysyviin muutoksiin tarvitaan enemmän kuin pelkkä ruokavalio ja treeniohjelmat. Lisäksi verkkovalmennukset ja kaikki valmennukset perustuvat myös henkiseen puoleen, siihen että voin olla enemmän kuin treenin vetävä valmentaja. Haluan inspiroida ja motivoida ja kaikkein tärkeintä mielestäni valmentamisessa on se, että asiakas tulee kuulluksi. 

Pysyvään muutokseen tarvitaan kestävämpi motivaation lähden kuin halu päästä hyvään kuntoon. Esim. halu päästä hyvään kuntoon jotta on enemmän elinvuosia, jaksaa arjen haasteet, selviää arjesta mahdollisimman toimintakuntoisena mahdollisimman pitkään. Mitä enemmän asioita arjessaan onnistuu muuttamaan, sitä enemmän muutoksia on valmis tekemään lisää kun näkee miten olo paranee. Motivoitua voi myös muuttamalla tapojaan.


TEHTÄVÄ

 Millainen on parempi versio sinusta 6 kk päästä?

 Kirjoita itsellesi tämä ylös ja kuvaile mahdollisimman tarkasti. Mieti kaikki ne hyvät asiat mitä olet puolen vuoden aikana tehnyt: miten olet liikkunut, levännyt, syönyt. Millaiseksi nämä asiat, hyvien asioiden huomaaminen ympärillä sekä huonosta tavasta irti pääseminen ovat sinut tehneet?

 Mitä se ihminen puolen vuoden päässä sanoisi sinulle nyt? 

Millaisia neuvoja hän antaisi? 


TAVOITTEET TOIMIVAT MYÖS MOTIVAATION LÄHTEENÄ!

Kirjoitan itselleni tavoitteita seuraavalle vuodelle, kahdelle vuodelle, viidelle vuodelle ja kymmenelle vuodelle. Kirjoitan myös joka kuun alussa 3 tavoitetta kuukaudelle ja niiden yhteyteen miksi se on tärkeää ja vielä palkinnon, jonka saan kun tavoite on saavutettu. Monia helpottaa tavoitteiden pilkkominen osiin. Jos tavoitteesi on pudottaa 20 kiloa, pilko se pienempiin osiin. Jotta pääset tavoitteeseen, mieti mitä se sinulta vaatii ja kirjoita näistä itsellesi välitavoitteita! 


Pysyn itse motivoituneena parhaiten kun teen tavoitteet. Sen lisäksi seuraan inspiroivia ihmisiä somessa tai luen kirjoja. Parhaiten motivaatio säilyy kun unohtaa välillä tavoitteet ja tekemisen hetkeksi ja keskittyy niihin muihin asioihin jotka tuovat iloa.

Tänään sain ihanan viestin valmennettavalta:

"Kurssi oli juuri nyt minulle ihan täydellinen boostaus! Motivaatio on korkealla ja olo tuntuu tosi hyvältä. Jatkan täysin samaa linjaa. Ostin jo sen pallokurssin ja tilasin sinun kirjankin!"

Tätä lukiessa minut valtasi syvä kiitollisuus. Aineenvaihdunta käyntiin verkkovalmennus toi menetettyjen kilojen lisäksi niin paljon motivaatiota myös jatkoon niin monelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti