Sports Lady®

Sports Lady®

16.10.2018

Metsän terveysvaikutukset



Mä kärsin täällä flunssasta joka ei millään ota laantuakseen. Tamin kanssa me on kyllä käyty ulkona, pentua pitää viedä ulos oli olo mikä tahansa. Tänään teimme ensimmäistä kertaa pisimmän lenkin. Kolmen kilometrin matkan kävelimme hiljakseen mun lempipaikkaan Pikkukosken taakse. Koira oli iloinen ja tunnin ulkoilun jälkeen simahti välittömästi. Mä olen levännyt paljon ja nukkunut aina kun olen voinut. Eilen piti lähteä ihan lääkäriin kun olo oli niin huono, mutta virustauti tämä on ja siihen ei auta kuin lepo ja aika. Antibiotteja en kyllä ole vuosiin syönytkään enkä mielellään edes söisi. 

Aamuisin koira herättää yleensä viiden maissa, tänään se oli puoli neljältä. Pienissä pätkissä tulee sen jälkeen sitten unta jos tulee. Tänään nousin lopullisesti kuudelta ylös ja lähdimme koiran kanssa ulos. Aamukahvia ja lehden lukemista. Ja sitten taas hetken päästä ulos koiran kanssa. Kun aamun ulkoilut ja ruuat oli hoidettu, istuin kirjoittamaan. Kirjoittaminen liittyy erääseen kurssiin, mutta tiedä vaikka siitä syntyisi joskus enemmmänkin. 



Metsässä on menty paljon, mutta tänne joen rantaan ei olla vielä aiemmin tultu. Oli selkeästi Tamille mieluinen paikka ja uimaan olisi ihana ollut mennä :) Ihana on liikkua luonnossa ja miten ihanaa kun Tami kasvaa ja voidaan tehdä pitkiä lenkkejä kohta hänen kanssaan. Luonnossa mieli lepää ja vaikka tämä ensimmäiset neljä viikkoa on ollut lähinnä metsässä seisoskelua, on se kuitenkin rentouttanut (vaikka nyt olenkin kipeänä..). Ihan tutkimusten mukaankin metsään meneminen laskee verenpainetta ja alentaa sydämen sykettä. Myös lihasjännitys vähenee. Viimeisen neljän viikon aikana olen venytellyt vähemmän kuin ennen, mutta kun olen venytellyt, keho on tuntunut paljon notkeammalle. Ei siis mitään huuhaata nämä tutkimukset. Voin sen allekirjoittaa itsekin. Metsässä liikkuminen poistaa myös stressiä ja se metsä ja luonto onkin aina ollut henkireikä, jonne on ollut hyvä lähteä lataamaan akkuja. Nyt mulla on ihana kaveri jonka kanssa se tulee tehtyä joka päivä, moneen kertaan. 




Tämä paikka Pikkukosken takana on mun yksi lempipaikoista. Toin Tamin sinne tänään ensimmäistä kertaa. Tämä on sellainen paikka mistä aina saa voimaa ja energiaa jos jokin asia painaa tai harmittaa tai haluaa muuten vaan nostaa omia energiatasojaan. 


 Täällä viikko jatkuu vuoroin leväten, vuoroin metsässä seisoskellen. Odotan kovasti kyllä että tervehdyn. Kipeilylle nyt vain ei voi mitään. Hyvin olen viime vuosina siltä onneksi säästynyt. Uni se vaan on tärkeää, olisinko nytkään kipeä jos unet olisi olleet kunnossa. No onneksi tämä pikkuherra tästä kasvaa kohisten ja alkaa sitten nukkuakin niin kuin isot koirat nukkuvat. Kunnon yöunia. Sitten on kyllä terveyshyödyt kohdillaan: riittävästi unta ja paljon metsässä ulkoilua. Hyvä tästä tulee.



Kivaa viikkoa teille ja ihanaa syyslomaa syyslomalaisille, 
teille jotka lomailette <3

5 kommenttia:

  1. Ikäviä nämä nykyajan sairauden kanssa, kun kestävät niin vietävän pitkään. Ihana lenkkikaveri sinulla kyllä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toisaalta en ole ollut kipeänä ehkä vuoteen näin. Joten ei auta kun levätä. Juu, Tamista tulee ihana ja reipas lenkkikaveri vaikka on vielä näin pikkuinen eikä juuri liikunnan puolelle nämä lenkit mene. Hyvää mieltä ja raitista ilmaa kuitenkin. Ihanaa viikkoa ja ehkä nähdään I Love Me'ssa. Mä meen lauantaina!

      Poista
  2. Pikaista paranemista! Ja pikku-Tami on kuin lelukoira, niin suloinen. Kauniilla paikalla kuljite Tamin kanssa.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula! Nyt jo ollaan ilmeisesti voiton puolella taudin kanssa. Huomenna taas töihin. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle myös <3

      Poista
  3. There are some interesting closing dates on this article but I don’t know if I see all of them middle to heart. There is some validity however I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as properly casino blackjack

    VastaaPoista