Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

4.2.2019

Mikä tekee sinut onnelliseksi ja saa voimaan hyvin?


Terkkuja minilomalta. Ensimmäistä kertaa raaskin viedä Tamin hoitoon ja lähdin pariksi yöksi rentoutumaan yhteen lempparipaikoistani ja ihanassa seurassa vielä. Loma tuli tosi tarpeeseen, edelliset kun menivät vähän sairastaessa. Tämä reissu meni tosi kivasti ja oli aivan ihanaa. Kolme päivää pelkkää hömpöttelyä ja rentoutumista sekä syömistä. Ja nukuimme hyvin. 

 


Reissaamisesta ja lomasta tulee aina hyvä mieli ja tottakai niitä aina odottaa innolla. Jaksan kuitenkin puhua aina hyvän arjen puolesta, se on kuitenkin se suurin osa elämää. 

Mutta tiedätkö mitkä asiat arjessa tekevät sinut onnelliseksi? Tai sanotaanko ennemmin tiedätkö mitkä asiat saavat sinut voimaan hyvin. 

Herkuttelu varmasti tekee onnelliseksi ja viinittely hyvässä seurassa maailmaa parantaen myös, mutta pidemmän päälle ne eivät varmasti saa aikaan parempaa oloa. 

Kysymys on pieni ja voi kuulostaa hassulta, mutta tiedätkö oikeasti mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi ja joita tekemällä voit paremmin? Tähän kysymykseen voi olla hyvä miettiä vastausta, sillä helposti pahan olon ja huonon fiiliksen tullessa, ratkaisemme asian syömällä, juomalla tai jollain muulla asialla. Hyvän olon löytämiseen löytyy muitakin keinoja. Tunnesyömistä on olemassa, mutta senkin eteen voimme tehdä töitä ja löytää keinoja löytää hyvä olo muualta kuin ruuasta. Mitä jos järjestäisit itsellesi mukavia hetkiä sen sijaan?


Mieti, ja kirjoita itsellesi lista niistä asioista joista sinulle tulee hyvä mieli. Asioista, joita voit tehdä arjessa tai heti kun sinulle tulee huono fiilis. Asioista joilla voit muuttaa huonon olon hyväksi ja voida paremmin välittömästi. 


Jos et suunnittele jo valmiiksi asioita mitkä tekevät olostasi hyvän, ihan jo arjessakin, ei arki välttämättä silloin ole sitä parhautta. Tästä olen paljon kirjoittanut myös edellisissä postauksissa. Jokaiselle päivälle tulisi olla jotain kivoja asioita mistä tulee hyvä mieli. Niiden ei tarvitse olla isoja. Ja kun paha mieli yllättää, sen voi kääntää hyväksi tekemällä mieluisia asioita. Hyviä juttuja pitää vähän järjestää itselleen kaiken aikaa, silloin voit olla varma että arkikin on hyvää. 

Tässä on minun listani, aion täydentää sitä vielä:

 1. Lapsen halaaminen
 2. Koiran kanssa ulkoilu
 3. Lukeminen
 4. Koiravideoiden katsominen
 5. Lapsen kanssa yhdessä sängyllä makoilu ja lukeminen
 6. Koiran rapsuttaminen
 7. Kynsien laittaminen
 8. Kodin järjestäminen
 9. Valokuvaaminen
 10. Kirjoittaminen
 11. Valokuvien katselu
 12. Kahvittelu ystävän kanssa
 13. Vihermehun tekeminen 
 14. Kynttilöiden polttaminen
 15. Sarjan katsominen
 16. Järjestyksen vaihtaminen kotona
 17. Silittäminen
 18. Venyttely
 19. Podcastien kuuntelu
 20. Tanssiminen
 21. Nauraminen
 22. Teatterissa käyminen
 23. Museossa käyminen
 24. Yrityksen juttujen ideoiminen
 25. Itsensä kehittäminen keskustelemalla, lukemalla, podcasteja kuuntelemalla tai osallistumalla erilaisiin tilaisuuksiin
Arki on arkea ja kivoja reissuja on muutama vuodessa. Arvostan niitä todella ja nautin niistä, mutta nautin myös hyvästä arjesta ja niistä asioista mitä tykkään tehdä. 

4 kommenttia:

 1. Minun viiden kärki voisi olla:
  1. Yhteinen aika koko perheen kanssa
  2. Pusuhetken ukkelin kanssa iltaisin
  3. Hyvä leffa
  4. Ulkoilu
  5. Hyvä ruoka

  VastaaPoista
 2. Hyvä lista <3 Mulla oli vähän satunnaisessa tärkeysjärjestyksessä nuo asiat.. Paljon on kaikkea ihanaa kyllä arjessa ja elämässä mistä saa hyvän mielen! Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. 1.Lapsen kanssa hengailu
  2. Luonnossa liikkuminen
  3. Päiväunet
  4. Lempityypin kanssa hekottelu
  5. Äidin kanssa keskustelu

  Herkuttelu o tehnyt minut viimeviikkoina liiankin tyytyväiseksi, nyt on palattava ruotuun. Kohtuus.
  Se on hankalaa. Muutaman päivän jälkeen sekin alkaa taas sujumaan.
  Kyllä sitä löytyy onneksi terveellisiäkin herkkuja. Hyvästä fiksusta ravinnosta tulee hyvä mieli. Kiitos kun motivoit teksteilläsi ja Instan tarinoilla.
  Katinka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lista myös sulla ❤️ On niin totta, että hyvästä ravinnosta tulee hyvä mieli. Herkuista hetkellisesti mutta pitkässä juoksussa ensimmäinen parempi. Tsemppiä ruotuun palaamiseen ja kohtuuteen, kyllä siihen äkkiä tottuu. Ja ihanaa viikkoa ❤️

   Poista