Sports Lady®

Sports Lady®

12.6.2019

7+7 vinkkiä turvonneen ja "jyrän alle jääneen olon" poistamiseen


Tiedätkö sen olon kun jalat tuntuvat raskaille, keskivartalon kohdalla tuntuu olevan vain höttöä ja jotain kummallista taikinaa ja vähintään kymmennen senttiä ylimääräistä jotain ja olo tuntuu niin jäykälle ja raihnaiselle? Väsyttää ja askel on hidas.. Näin voi todella joskus käydä, mutta annan omat vinkkini siihen miten pääset eroon tällaisesta turvotuksesta ja "jyrän alle jääneestä olosta". Hätä ei ole tämän näköinen. Yksinkertaiset ja edulliset konstit toimivat ja seuraavana päivänä heräät uudesti syntyneenä!

Tiistaiaamuna heräsin lähes 11 tunnin yöunien jälkeen todella väsyneenä ja tuntui kuin joku tai jokin olisi ajanut ylitseni. Takana oli reilu viikon putki töitä ja kolmen päivän koulutus, ilman yhtäkään vapaapäivää. Vähän ehkä liian vähän vielä unta viikonloppuna (kesällähän ei malta olla kotona ja ainakaan mennä ajoissa nukkumaan kun on hienot kelit!). Summa summarum olo oli aivan väsyneen kauhea. Koska olen itseni niin monet kerrat ylirasittanut ja oppinut tulkitsemaan merkkejä jo niiden ilmaannuttua, päätin heti pysäyttää tämän alkaneen olotilan. 

Mutta viikonloppu oli ihana. Oli NLP-koulutusta taas kolme päivää. Perjantaina ennen koulutusta kävin ohjaamassa PT-asiakkaat Kaivarissa 7 aamulla ja koulutuksen jälkeen olimme piknikillä ja Tamia uittamassa Tervasaaressa, lauantaina kävimme Tamin kanssa Kallion Skifferissä terdellä syömässä koulutuksen jälkeen. Ja sunnuntain koulutuspäivän jälkeen menimme kuulatunnille. Eli siinä sitä painettiin menemään perjantai-aamusta sunnuntai-iltaan. 

koulutusta oli pe-su

Tervasaari kutsuu!

Tami rakastaa mansikoita
terdelle lauantaina

syömässä Skifferissä Kalliossa


Tamille oli nakkeja eväänä

Joten tiistaina piti alkaa huolehtia omasta hyvinvoinnista paremmin, tai palautumisesta ja levosta. Maanantai oli nimittäin aamusta iltaan asti töitä. Aamutreenin jätin suosiolla väliin ja koiran kanssa tultuani ulkoa, join edellisenä päivänä tekemäni vihermehun kaikessa rauhassa. Sitten tein kasvohoidon itselleni laitteella, jonka olen vuosia sitten hankkinut. Kasvon lihakset ja kudokset aktivoituivat pyörivien liikkeiden ansioista ja tuntui heti, että ilme alkoi kirkastua. Seuraavaksi kaivoin kaapista piikkipallon, trikkeripallon, pilatespallon, kuminauhan sekä rullan.Aloitin pyörittelemällä jalkapohjat piikkipallolla, sitten trikkeripallolla. Sen jälkeen venytin pohkeet dynaamisesti pilatespallon kanssa. Rullasin nopeasti ja kevyesti koko kehon läpi, tein selinmakuulla takareisivenytykset kuminauhan kanssa, jatkoin aurinkotervehdyksillä ja venytin rintakehää seinää vasten. Pakara kaipasi vielä venytystä, joten nostin jalan pöydälle ja tein pakaraveytyksen siinä. Kaikkeen tähän meni 15 minuuttia. Illemmalla menin lapsen uimahyppytreenien ajaksi itsekin altaaseen. Ensin sauna, sitten kaulaa myöten kylmäaltaaseen, tunnin vesikävely (rauhallinen liike jalkoja ojentaen eteen ja taakse) ja kylmäaltaan kautta saunaan.  

Seuraavana aamuna olo oli täysin erilainen, vaikka aamuyöstä lapsi vähän herättelikin kun ei saanut nukuttua kuumuuden vuoksi. Vaakakin näytti kilon vähemmän ja kaikki turpeus keskivartalosta oli kadonnut, olo oli kevyempi, jalat kevyemmät ja koko olemus heti paljon pirteämpi. 

Omaa olotilaa olen oppinut kuulostelemaan vuosien varrella. Palautumiseen ja turvotuksen poistamiseen, väsymykseen ja kipeisiin lihaksiin ei tarvita mitään ihmeellisiä tai kalliita toimenpiteitä. Yksinkertaiset jutut on parhaita. 

1. Nuku hyvin
2. Tee vihermehu
3. Tee kasvohoito
4. Venyttele ja rullaa
5. Vesikävele
6. Sauno ja pulahda kylmäaltaassa
7. Juo runsaasti vettä


Loppuviikko on täynnä vielä ihania töitä ja huomenna kuvataan yhteen lehteen treenijuttuja. Sitten sunnuntain kuulatunti onkin vika ohjaus ennen lomaa! Ja ennen lomaa olen ehtinyt kirppistellä vanhoja tavaroitakin pois ja laittaa kotia, joten lomalla voi keskittyä sitten ihan vain olemiseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti