Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

26.11.2017

Sunday mood


Aamulla ilostuin kun huomasin, että oli satanut lunta. Parin päivän lepopäivien jälkeen oli aivan mahtava vetää ulkoilukamat päälle ja lähteä pitkälle kävelylle. Viikonloppu meni rauhallisesti. Kotia laittaen ja nukkuen, perhettä ja ystäviä nähden. Tänään heräsin yhdeltätoista! Apua, mä olen todellakin oppinut nukkumaan. Sekin pitää vain opetella. Tää syksy on ollut varsinaista taistelua sen suhteen, etten saa sitä kauheaa flunssaa tai adenovirusta mikä tuntuu kaikkialla jylläävän. Jos tulen kipeäksi, pitää tunnit perua tai ottaa sijainen. Joten en yksinkertaisesti ole halunnut tulla kipäksi. No kukapa sitä haluaisi. Mutta tämä yksityisyrittäjän motivaationi on todella erilainen, mitä oma motivaationi flunssia vastaan oli vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Ei sitä oikeastaan edes ajatellut, että sairastumista voisi jotenkin ehkäistä. Sitä vaan tuli kipeäksi ja sitten oltiin pois töistä. 


Flunssaa pystyy välttelemään kun lepää tarpeeksi, silloin vastustuskyky ei ole niin alhainen etkä nappaa kaikkia tauteja. Vastustuskyky pysyy myös parempana kun välttelee antibiotteja. En oikeasti muista koska olisin joutunut niitä syömään. Siitä on todella todella monta vuotta. Ja nyt koputan puuta, sillä yleensä kun blogissa kehuskelen että minä en ole tullut kipeäksi niin eikö se tauti sitten samantien iske.. Ja tietysti on pakko välttää myös sellaisia kyläpaikkoja, missä ollaan kipeänä. Käsiä saa pestä koko ajan. 


Myös kun liikkuu sopivasti, lepää tarpeeksi, syö terveellisesti ja monipuolisesti sekä napsii vähän lisävitamiineja, on siinä hyvät flunssan karttamiskeinot. Elää siis mahdollisimman "tylsää elämää". Omista kivoista menoistakin olen karsinut tosi paljon, ihan vain sen vuoksi että sitä palautuisi töistä paremmin. Omasta vitamiinihyllystä löytyy omegat, D- ja B-vitamiini suihkeena, C-vitamiini, sinkki, magnesium.. Näitäkin olen kiltisti ottanut joka aamu, magnesiumin iltaisin. Kesällä en syö yleensä mitään lisävitamiineja, niistäkin on hyvä pitää taukoa. 

Aika yleismaailmallista ohjetta, jotka kaikki varmasti tietää. Ei niistä silti ole pahitteeksi muistutella, samalla sitä muistuttaa itseään. Näillä ohjein siis uuteen viikkoon, joka käynnistyi tänään illalla Kumpulan kahvakuulatunnilta. Hyvää viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti