Sports Lady®

Sports Lady®

2.4.2019

Huhtikuun alun kuulumisia


Täältä tulee vähän kuulumisia taas pitkästä aikaa. Postaukset onkin käsitelleet ihan muita asioita kuin meidän arkista menoa. 

Koiraa ulkoiluttaessa tämän puolen vuoden aikana mitä Tami meillä on nyt ollut, ovat hartiat ja kädet alkaneet oireilemaan. Pitkään ne ovat olleet jumissa kun olen kulkenut kädet jotenkin sellaisessa asennossa (koiranulkoilutusasento käsi ojossa eteenpäin jännittyneenä..?), että vähitellen jumiin ovat menneet yläselkä, hartiat ja lopulta niska. 

Tuli erilaisia oireita: oikean käden sormi puutui muutamaksi tunniksi ja siitä katosi värikin, pyörrytti kun laitoin kenkiä jalkaan, oikea puoli leuasta alkoi sattua kun söin. En pystynyt syömään loppuun asti. Sitten poski ja kaula turposivat, puutuivatkin vielä. Varasin lääkärin, mutta onneksi mitään ei löytynyt, lihasperäistä vaivaa. Eli juuri niin kuin olin arvellut. Vaikka käyhän siinä mielessä kaikenlaista. Kivut johtuivat lihasjumeista, koska minulle oli tullut uusi asento koiran myötä.. 


Nyt olemme sitten Tamin kanssa kulkeneet tavallisen hihnan kanssa, ei flexin. Olen pitänyt kädet rentona ja koira on kulkenut vierellä. Tilasin myös pitkän koulutushihnan jonka voin sitoa vyötärölle. Vähän hymyilyttää kun hyväkuntoinen ihminen ottaa koiran niin mitä siitä seuraa :D Mutta nyt siis kaikki jälleen kunnossa ja alkaa hartiajumit lähteä vähitellen.


Mutta Tamihan on supersöpö ja superseurallinen. Ja olen niin ikionnellinen meidän rakkaasta perheenjäsenestä, vaikka kaikenlaista vaivaa on koiran myötä tullutkin. Unetkin jäivät vähiin ensimmäisen puolen vuoden aikana, mutta nyt pystyn nukkumaan jo 7,5 tuntia yössä. Aikaisemmin nukuin 8-10 tuntia. Ja pentuvaiheessa nukuin pahimmillaan 3-4 tuntia yhtäjaksoista unta. Ja kaikki se mitä hän pentuna tuhosi ja söi vaikka yksin hän ei ole koskaan joutunut olemaan kuten useimmat koirat. Mun työ kun mahdollistaa kotona olemisen päivällä. Virikkeitä ja lenkkiäkään ei ole koiralta puuttunut. Mutta kyllä toiset koirat ovat saattaneet olla pahempiakin. Meillä on sentään tuhottu vain sohva, purtu lipastosta ja pöydästä kulmia, syöty listoja, pari sähköjohtoa, pentuportit jyrsitty sekä jokainen sukka mikä lattialle on jäänyt.. Yhdet kengännauhat, sähköhammasharjan pää, mattoa kaluttu ja paperia ja lehtiä revitty jos sellaisia on jostain käsiinsä saanut. Mutta nyt ollaan jo hyvällä mallilla onneksi. 


Sitten ruokajuttuja. Syön tosi kasvispainotteisesti ja tässä yksi ihana keitto. Sinne tuli kesäkurpitsaa, tomaattia, paprikaa, bataattia, porkkanaa, vettä ja kasvisliemikuutio. Sekä suolaa ja mustapippuria. Kaveriksi otin pari kananmunaa johon tuli soijaa päälle. 

Uutta teetä on tullut myös maisteltua. Olen aina "inhonnut" teetä, mutta ehkä viimeisten parin vuoden aikana olen innostunut siitä.Lempparit ovat Clipperin Detox, Voikukukka ja Nokkonen. Sekä tämä tee.

Mehuja olen myös tehnyt paljon. Tässä mehussa on kurkkua, limeä, sitruunaa, porkkanaa ja inkivääriä. 


Yksi tämän viikon ruuista on ollut pippurilohi, josta koko perhe tykkää. Sen kaveriksi tein kesäkurpitsapastaa: tomaatteja ja kesäkurpitsaa pannulle, jossa olin ensin kuullottanut valkosipulia. Mausteeksi vain laadukasta suolaa, makuja korostamaan. 


Perjantaina kävin asioilla Hakaniemessä ja torilta ostin kimpun tulppaaneja. Nyt on ihana kun tulee kevät ja tällä viikolla on myös lapsen synttärit. Eli se tietää hieman leipomista ja valmistelua.

Viime viikolla oltiin myös ensimmäistä kertaa treenattavan kanssa Kaivarissa ulkona. Saatiin kuula rikottua ja mulla on hyvin kevyt kesä tiedossa jos tällä kuulalla heilutan kesällä :D 

Mutta nyt oli tän vuoden ensimmäinen ulkotreeni ja miten siistiä on treenata ulkona! Muistakaa ilmoittautua kesän kuulaan ja porrastreeniin! 


Viikonloppuna on tullut otettua tosi rauhallisesti. Olen levännyt, ulkoillut Tamin kanssa ja kävin lauantaina tekemässä aamulla treeninkin. Pitkästä aikaa. Ensimmäistä kertaa sitten maanantain. Silloin kuvasin teille myös Instaan tehokkaan viiden liikkeen kehonpainotreenin. Käykää katsomassa jos ette vielä bonganneet sitä! Ja KOM teatterissa kävin katsomassa Making of Lean. Superhyvä! Suosittelen!


Mutta jos aikaisemmin elämä on ollut tosi rauhallista kun työn vuoksi olen keskittynyt paljon lepoon, on se nykyään sitä vielä enemmän. Viikonloput on pakko käyttää lepoon sillä arjen aktiviisuus on huomattavasti raskaampaa. Fyysisen työn päälle kun kuljetan vielä koiraa ulkona. Lepo on tosi tärkeää. Koiran myötä olen jättänyt myös omia treenejä aika paljon pois, että palaudun paremmin. 


Sunnuntaina tehtiin retki Uutelaan ja kahvila Kampelaan. Tami sai nakkeja lenkin jälkeen ja oli ikinonnellinen. Tällä viikolla onkin sitten vähän paremmat ulkoilukelit. Kivaa viikon alkua ja huhtikuun alkua teille!

Porrastreeniryhmään infoa löytyy täältä.

Kumpulan ulkotunteihin infoa taas täältä.

14.4 on ilmaistunti, johon löytyy infoa täältä.

Ja Hietsuun tulee myös tunteja toukokuun lopussa, niistä pian lisää!

Ja jos et ole vielä käynyt kurkkaamassa uusia www.sportslady.fi sivuja, niin käy!

2 kommenttia:

  1. Kiva oli kuulla kuulumisiasi. Kyllä vaan on ollut ihanat ilmat. Minäkin avasin viime viikolla pyöräilykauden ja onkin nopeaa ollut nyt työmatkat :)
    Ihanaa tiistaita sinulle Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin mahtavaa kun lumet lähtee ja pääsee taas pyöräilemään ja liikkumaan muutenkin niin paljon helpommin 😊 ihanaa päivää Outi ❤️

      Poista