Sports Lady®

Sports Lady®

6.12.2019

SINÄ ONNISTUT



Tänään on monta syytä juhlaan. Tänään juhlitaan Suomen itsenäisyyttä, mutta tänään juhlistan myös omaa, lähes vuoden kestänyttä, taivaltani kirjan kanssa. Sinä onnistut - tee elämäntapamuutos ja toteuta unelmasi -kirja meni eilen painoon. Kun kuulin, että kirja on nyt painossa, itkin kuin pieni lapsi. Kyyneleet valuivat pitkin poskiani ja kaikki se työ ja omistautuminen tälle projektille konkretisoitui lopulta valmiin kirjan muodossa. Ilon kyyneleet virtasivat poskiani pitkin. Kirjan kansien välissä ovat nyt kaikki omat oivallukseni ja ajatukseni hyvinvoinnista. Aloitin kirjoittamisen helmikuussa ja kohta sinulla on kädessäsi 464 sivuinen opas hyvinvointiin. 


Olemme erilaisia, ja kaikki asiat eivät toimi meillä samalla tavalla. Yleensä aloitamme aina liikkumisesta ja tervellisesti syömisestä. Onnistuakseen elämäntapamuutoksessa olisi hyvä herätellä ajatuksia siitä, että elämäntapamuutos onnistuisi paremmin, jos asioita olisi pohdittu vähän perusteellisemmin. Uskallan väittää, että kun ajatus- ja arvomaailma ovat jollain lailla pohdittuna, päätöksen ja muutoksen tekoa on mietitty ja omista peloista on opittu päästämään irti, on elämäntapamuutoksenkin toteuttaminen helpompaa. Tämä on kirja sinulle, joka olet yrittänyt elämäntapamuutosta, dieettiä, projektia, painonpudotusta tai matkaa kohti parempaa olotilaa lukuisia kertoja onnistumatta siinä. Tai sinulle, joka etsit vielä ehkä tasapainoa, onnellisuutta ja mielenrauhaa elämääsi. 

Kirja ei ole perinteinen liikuntaan ja elämäntapamuutokseen keskittyvä opus, vaan tämä kirja tulee ohjaamaan sinua omassa muutosprosessissasi eteenpäin käänteisessä järjestyksessä. Se ottaa huomioon meidät kokonaisuutena. Se antaa ajattelemisen aihetta siihen, että jokaisen muutosprosessi on erilainen, ja ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja haluan lähestyä ihmistä siitä näkökulmasta. Mieli vaikuttaa kehoon, ja nämä molemmat taas vaikuttavat sanoihin ja ajatuksiin ja päinvastoin. Mieli ja keho ovat yksi kokonaisuus.



Oman kokemani ja oppimani perusteella haluan jakaa tietoni sinun kanssasi, jotta sinä voisit säästää vuosia aikaa saavuttaaksesi paremman hyvinvoinnin. 

Tiedän, että toista ihmistä ei voi pelastaa. Toista ihmistä ei myöskään voi neuvoa eikä auttaa, eikä hänen puolestaan voi ratkaista ongelmaa. Jokaisella meillä on oikeus omiin kokemuksiimme ja omiin ongelmiimme. Ja jokainen meistä kantaa sitä omaa tarinaa niin sydämessään kuin kehossaan. Haluan kuitenkin kirjassa antaa sinulle ajattelemisen aihetta siihen, kuinka elämästäsi voisi tulla tosi hyvä. Haluaisin sanoa jopa niin upea, ettei olisi ikinä voinut uskoakaan. Ja kaikesta huolimatta toivon, että voisin auttaa tällä kirjalla niin montaa ihmistä kuin mahdollista - herättelemällä ajatuksia, koska kaiken työn teet lopulta sinä itse. 

Meillä kaikilla on unelmia, ja ehkä unelmasi on voida paremmin, päästä kuntoon, selättää väsymys ja nauttia elämästäsi. Sinä ja vain sinä olet vastuussa siitä, millaiseksi tulet ja miten onnellinen olet. Meillä kaikilla on siihen mahdollisuus lähtökohdista riippumatta. Usein unelmat vain jäävät arjen varjoon. Rutiinit ja pakolliset tehtävät täyttävät arjen, ja unelmien toteuttamiselle ei enää jää aikaa. Kirjassa on myös harjoituksia näiden asioiden ratkomiseen. Annan kirjassa sinulle harjoituksia niin mielelle kuin kehollekin.  


Halusin kirjoittaa tämän kirjan sinulle, sillä uskon että minulla on paljon annettavaa hyvinvoinnin suhteen omien kokemuksieni kautta. Elämäni aikana olen oppinut sen, että kun uskaltaa itse rohkeasti heittäytyä asioihin eikä pelkää epäonnistumista tai häpeää, pystyy auttamaan muita ihmisiä omalla heittäytymisellään ja omalla rohkeudellaan. Tietenkään se ei ole helppoa, mutta uskon, että sitä kautta sinä pystyt kasvamaan matkalla, ja kirjaa lukiessasi saat myös rohkeutta minun kokemuksistani.

Kokemukseni ovat tehneet minusta sellaisen kuin olen nyt. Kaiken kokemani ja oppimani myötä olen joutunut menemään asioissa melko syvälle, ennen kuin olen saavuttanut itselle parhaan mahdollisen tilan - olemaan se paras versio itsestäni. Ja myös oma matkani jatkuu edelleen. Kukaan ei voi olla yli-ihminen. Kun osoitan oman inhimillisyyteni ja kerron omista kokemuksistani, voin ehkä paremmin auttaa sinua ymmärtämään monia asioita. Minä olen kasvanut todella paljon viimeisten yhdeksän vuoden aikana. Eniten ehkä viimeisten kahden vuoden aikana ymmärtäessäni mentaalipuolen vaikutuksen terveyteen ja hyvinvointiin. Nämä vuodet ovat olleet elämäni rankimmat, mutta samalla myös ihanimmat ja antoisimmat, opettavaisimmat ja avartavimmat. 

Hyvinvointi ei ole pelkkää liikkumista, oikein syömistä ja palautumista. Hyvinvointia ei mitata tavoitevaatteilla, vaa’alla, pakaran muodolla tai ulkoisella kuorella. Iso osa hyvinvoinnin parantamisesta tapahtuu henkisellä puolella, ja hyvinvoinnin kohentamiseen liittyvät myös niinkin arkiset ja pinnalliset asiat kuin kodin järjestäminen tai sijoittaminen. Myös omat ajatuksemme ohjaavat aina tulevaisuuttamme. Usein siinä vaiheessa, kun unohdat ulkonäköön liittyvät asiat jotka tähtäävät hyvinvointiin, alat olemaan oikealla tiellä. Saat sen, mistä luovut.


Uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Asiat eivät tapahdu sinulle vaan ne tapahtuvat sinua varten. Tällä kaikella kokemallani ja oppimallani on ollut oma tarkoituksensa, ja haluan jakaa oppimani asiat juuri sinun kanssasi. 
Sinä pystyt, kun päätät ja uskot. Ja sinä onnistut!

Mutta mistä kaikki alkoi aikanaan? Unelmasta, unelmatyöstä ja heittäytymisestä tuntemattomaan. Ja tästä lauseesta, jonka kirjoitin blogiin vuonna 2010:

”You become what you believe. 
Not what you wish or want, but what you truly believe”.

Kirja on kaupoissa vuoden vaihteessa!

kuvat Juha Laitalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti