Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

8.12.2016

Home Spa & KäsämäTänä syksynä törmäsin tähän uuteen savinaamioon ja ihastuin oitis, sillä jo sen alkuperä on tosi kiinnostava. Suomen luonnosta tulee niin upeita juttuja! Itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen (jokunen drinkki, herkkuja ja juustoja linnanjuhlia katsoessa..) kasvot kaipasivat naamiota, ja kokeilin vihdoin tätä Käsämän puhdistavaa savinaamiota. 

Postaus sopiikin hyvin Itsenäisyyspäivän yhteyteen, sillä sieltä Karjalan metsistä mistä kumpuaa kansalliseepoksemme Kalevalan alkujuuret (ja omatkin sukujuuret), kumpuaa myös Käsämä Cosmeticsin historia. Puhtaan Käsämä-saven alkuperä on täsmälleen sama. Edellisen jääkauden aikana jäätiköt työntyivät Pohjois-Euroopan yli etelään, ja samalla myös nykyisen Suomen yli. Jääkauden aikana kymmenien tuhansien vuosien kuluessa jäätiköt välillä supistuivat ja välillä laajenivat. Kun jäätikkö oli supistumisvaiheessa, sulamisvedet kuljettivat mukanaan jään erittäin hienoksi jauhamaa maa- ja kiviainesta. Jääkauden lopusta saadda nämä ainekset, mukaan lukien puhdas savi, ovat maanneeet tuhansia vuosia piilossa Karjalan myyttisissä metsissä ja rehevillä soilla. Tää on mun mielestä todella mielenkiintoinen yksityiskohta, jääkauden lopusta on aikaa kuitenkin 20 000 vuotta. Siitä asti on savi maannut piilossa myyttisissä metsissä. Ihonhoidossa rakastan luonnon tuotteita, etenkin Suomen luonnosta peräisin olevia sellaisia. Mitä hyötyä naamiosta on? Savinaamio kuorii, puhdistaa ja uudistaa ihon. Samalla se auttaa tasoittamaan ihon kirjavuutta ja puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia. Se sisältää Käsämä-saven lisäksi tyrnin- ja karpalonmarjauutteen vitamiineja ja antioksidantteja. Nyt laitoin naamion ihan muuten vaan, en levittänyt sitä kaulan ja niskan alueelle (suositellaan käytettäväksi myös hartioiden ja yläselän alueella!), mutta saunassa teen sen seuraavalla kerralla. 

Savi on purkissa jauheena ja sinne sekoitetaan haaleaa vettä pieni määrä, jolloin jauheesta tulee savea. Naamio levitetään kasvoille, silmien aluetta kannattaa varoa. Se saa vaikuttaa 5-10 minuuttia ja vaikutusajan aikana, se kuivahtaa kasvoille. Erityisesti rasvaiselle iholle tämä on tosi huipputuote, mutta sopii myös mun herkälle iholle eikä kuivata liikaa.

tykkäsin myös siitä, että vaikutusaika oli lyhyt 
naamion jälkeen iho oli kirkaampi ja tasaisempi (kuvassa ei meikkiä)

Naamio oli helppo levittää, se ei valunut. Se oli myös helppo huuhdella pois ja olin jopa yllättynyt kuinka helposti se lähti. Välillä savinaamioiden poispeseminen on vähän suttaista touhua. Iho oli tosi kirkas ja hyvä sen jälkeen ja naamio onkin tarkoitettu käytettäväksi 1-3 kertaa viikossa, jolloin tietysti saa parhaita tuloksia. Yhdestä purkista riittää 25 kertaan. Ja seuraavan kerran meikatessa, meikkivoiden levittyi todellakin paremmin. Iho oli myös kuorittu samalla. 

Postaus on tehty yhteistyössä Käsämä Cosmeticsin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti