Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

12.12.2017

Vieraskynä: Elämäntapamuutos ja 1/2 vuoden Personal Training


Vuosi 2017 lähenee loppuaan ja pikkujoulukausi on parhaimmillaan. Joululomakin lähenee ja kohta on vihdoin aikaa myös itselle. Vuoden lopussa moni tekee uudenvuodenlupauksia ja usein lupaus saattaakin olla laihdutuskuurin aloittaminen. Itse puhun aina mieluummin elämäntapamuutoksesta. Hyvä hetki elämäntapamuutoksen aloittamiselle voisikin olla juuri joulun aikaan. Silloin on lomaa ja aikaa itselle. Onhan silloin myös jouluherkkuja tarjolla siellä sun täällä, mutta sitä se elämä muutenkin on. Herkkuja on aina tarjolla, juhlaa on aina. Koskaan ei periaatteessa ole hyvä hetki aloittaa. Aina on jotain. On töitä. On stressiä. On kaikkea. Minun mielestäni aina on hyvä hetki aloittaa. Siirtämällä aloitusta ei koskaan muuten pääse alkuun. Syitä aloittamisen lykkäämiseen löytyy aina. Joten miksi ei aloittaa heti?

Minulla on asiakkaita, joiden kanssa olemme treenanneet viikottain viisikin vuotta jo säännöllisesti. Sitten on asiakkaita, joille tehdään esimerkiksi puolen vuoden räätöity personal training -paketti. He haluavat kohentaa kuntoaan, pudottaa painoa ja saada paremman vireystilan. Räätälöimisellä tarkoitan sitä, että aina mennään asiakasta kuunnellen ja hänen ehdoillaan. Teen ohjelmat aina asiakkaan tarpeita kuunnellen. Silloin muutoksesta tulee pysyvä, kun tavat ja muutokset saadaan siirrettyä vähitellen arkeen. Teen toki myös treeniohjelmia ja ruokavalioita, mutta tuloksiin pääsemiseksi on hyvä tavata säännöllisesti, enkä mielelläni edes puhu personal trainingista jos kyseessä on alle puolen vuoden ajanjakso. Puolessa vuodessa saadaan muutoksia tehtyä ja siirrettyä asiakkaan omaan arkeen. 

Saimme erään treenattavan kanssa puolen vuoden PT-jakson aikana aikaiseksi hienoja tuloksia. Kun stressitasot ovat koholla, kiloja tulee eikä paino lähde pois enää millään omin avuin, on hyvä palkata avuksi ammattilainen. Pienillä asioilla, ilman hurjia kitukuureja tai ilman suuria treenimääriä pääsee puolessa vuodessa mahtavaan kuntoon. Ja iso merkitys on riittävällä levolla, unella, palautumisella (myös töistä) ja kehonhuollolla. Kävimme läpi kehonhuoltoa, asiakkaalle tehtiin painonpudotustavaoitetta tukeva ruokavalio sekä treeniohjelmia, joita hän pystyi tekemään kotona. Tapasimme kerran viikossa, puolen vuoden ajan. Valmennus tapahtui heillä kotona. 
Kun koko paketti on kasassa, tulee hienoja tuloksia! 

Tässä vielä treenattavani kertomus puolen vuoden Personal Trainer kotiin -kokemuksestaan:

"Palkkasin Hannan pt:ksi stressaavaan elämäntilanteeseen, jossa liikunta oli ollut minimissä ja järkevä ruokavaliokin kadoksissa. Sain paljon enemmän kuin osasin odottaa. Alkuun päästyäni päätin jatkaa työskentelyä Hannan kanssa reilun puolen vuoden ajan, sillä oivalsin, että konkreettiset muutokset omiin tapoihin tapahtuvat hitaasti enkä ollut etsimässä lyhytkestoista kunnonkohotusta, vaan pohjaa ja oivalluksia elämäntapamuutokselle. Juuri se onkin ollut projektin suurin anti; joka tapaamisella kävimme läpi eteen tulleita käytännön haasteita pienemmistä suurempiin ja ratkaisuvaihtoehtoja niihin. Askel kerrallaan kunto ja hyvinvointi paranivat ja mikä parasta, treenaaminen onnistui kätevästi omassa kodissa.

Sain Hannalta ideoita ja käytännön esimerkkejä millä tavoin lisätä liikuntaa perusarkeen sekä ohjeita ruokavalion pienistä korjausliikkeistä aina suurempiin linjoihin. Hanna mukautti treeniä arkeeni sopivaksi jatkuvasti, mutta kuitenkin siten, että kehitys ja suunta pysyivät mielessä. Opin valtavasti myös levosta ja kehonhuollosta, eikä hikitreenejäkään unohdettu.
Itselleni tästä tuli muutosprojekti oman hyvinvoinnin edistämiseksi – ja kuntokin kasvoi siinä sivussa. Tämä on varmasti parasta, jota olen oman terveyteni eteen tehnyt ja siksi suosittelen Hannan ammattitaitoa lämpimästi ihan kaikille."

-Nainen, 48v.

Jos olet harkinnut elämäntapamuutosta ja personal trainerin ottamista, nyt on se hetki. Treenattavalle on vapautunut paikka, ja lisää voit tiedustella joko puhelimitse tai laittamalla sähköpostia hanna@anttipoika.com!

Nettisivuilta www.anttipoika.com löydät myös lisää tietoa valmennuksista ja sinne on myös päivitetty kevään 2018 tunnit, joissa Kahvakuula goes functional tunnille löytyy vielä muutama paikka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti