Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

6.2.2018

Aikuisiän epäpuhtaudet ihossaIhanaa tiistaita! Täällä on painiskeltu pienten iho-ongelmien kanssa ja ajattelin niistä tänne blogiinkin vähän kirjoitella. Sitä ei ensimmäisenä kuvittelisi, että nelikymppisenä iho alkaa kukkia. Tähän asti on mennyt tosi hyvin ja iho on voinut erinomaisesti. Se rakastaa vihermehuja, vedenjuontia ja puhdasta ruokaa. Mikään näistä ei muuttunut, mutta kun lisäsin aamutreenejä pitkästä aikaa ohjelmistoon ja paino putosi vähän, alkoi iho punkea kuonaa läpi. 

Viimeksi kärsin iho-ongelmista synnytyksen jälkeen ja siitäkin on jo kohta 11 vuotta. Silloin ongelmat olivat enemmän leuan alueella, mutta nyt epäpuhtauksia alkoi ilmestyä poskipäille ja nenään. Kääk! Poskien pienen kukkimisen vielä siedin, mutta kun keskelle nenää ilmestyi finni oli pakko toimia. Muutenkin iho on käyttäytynyt nyt tosi kummallisesti ja kimpaantuu herkästi jos syön jotain poikkeavaa. Uutena vuotena nautittiin juustoja ja punaviiniä, ja seuraavana päivänä naama oli täynnä punaisia läikkiä. 

Finnin ilmaantumisesta olin jo parissa päivässä kasvohoidossa. Edellisestä kerrasta taitaa olla jopa neljä vuotta. Olen tähän asti pärjännyt hyvin omin nokkineni ihoa hoitaen, mutta nyt tarvittiin jo ammattilaisen apua. En ole sen vuoksi käynyt kasvohoidossa, että olen säästänyt monessa asiassa ja toiseksi juuri ihon kunto on ollut sen verran hyvä ettei sille ole ollut tarvetta. Mutta nyt. Varasin Kalliosta Kauneushoitola Almasta ajan täydelliseen kasvohoitoon. Se kenen käsiin kasvoni annan ei olekaan ihan helppo juttu :D On oltava täysi luotto siihen kenet asialle päästää. Ninnillä olen käynyt jo niin pitkään, että hänen käsiini sitten annoin ongelmani. Ja tuo kasvohoito olikin sitten aivan ihana kokemuksena ja apu iho-ongelmiin tuli välittömästi ja muutamassa päivässä iho oli jo aivan erilainen ja rauhoittunut. 

Almassa hoidot tehdään luonnonkosmetiikkaa käyttäen ja muunlaiseen hoitoon en edes menisi. Viime vuosina olen siirtynyt täysin luonnokosmetiikkaan, ja sellaista purkkia on sitten kaapissa nykyään, meikkejä ja kynsilakkoja myöden. Olen aina pitänyt huolta ihostani ja tykännyt läträtä putelien kanssa. Opin jo 15-vuotiaana käyttämään silmänympärysvoidetta ja kuulin, että se kannattaa levittää nimettömällä sormella (ei keskisormella jossa on enemmän voimaa) jotta painallus on mahdollisimman hento :D Mitä nainen ei kauneutensa eteen tekisi. Edelleen levitän silmänympärysvoiteen nimettömällä. Veitsen alle en koskaan uskaltaudu enkä pistoksia suostu kasvoihini ottamaan, luonnolliset konstit ja naamajumppa saavat riittää.

Sain mukaan Ekopharman Karpalo sinkkipastan, jota olen laittanut nenänpäähän ja poskipäihin nyt kasvohoidon jälkeen ja iho on todellakin tosi hyvä ja rauhoittunut.

Tällaisia tiistaifiiliksiä täällä. Olisi kiva kuulla onko teillä ollut vastaavaa ongelmaa aikuisiässä?3 kommenttia:

 1. Itsellä naamaan tullut näppyä nyt muutaman vuoden ennen menkkoja, niinkuin nuorena. Ja ikää siis päälle 40. Iho myöskin kärsii nyt kuivuudesta enemmän kuin nuorena, en ole löytänyt kosteusvoidetta jonka jäljiltä kasvot tuntuisivat riittävän kosteutetulta ja kalliita tuotteita ei pysty ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kuivuu myös iho helposti talvella ja stressistäkin. Oon vaihtanut kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan ja se ei tuki ihoa yhtään. Luonnonkosmetiikkaa saa yllättävän edullisesti ja esim. Mossan tuotteet ovat hyviä ja edullisia. Niitä kannattaa kokeilla! Tallinnasta olen ostanut myös Konopka's merkkisiä rasvoja ja ovat olleet ihania. Ne ovat erittäin edullisia. Käsivoide pari euroa ja kasvovoide alle vitosen. Stockan kalliit rasvat olen unohtanut vuosia sitten ja ostan kaiken kosmetiikan Ruohonjuuresta tai muista vastaavista kaupoista.

   Poista
  2. Oi, kiitos vinkistä. Pitääpä kokeilla. =)

   Poista