Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

15.2.2018

Aromaterapiassa - lempeä ja luonnollinen tapa poistaa kuona kehosta


Viime perjantain postauksessa mainitsin käyneeni aromaterapiassa, joka olikin varsin tehokas ja ihana hoito. Etukäteen en osannut oikein odottaa mitä tuleman pitää. En ainakaan olisi voinut kuvitella miten tehokas se todellakin voi olla. Postaus on tehty yhteistyössä Kauneushoitola Alman kanssa. Kauneushoitola sijaitsee Kalliossa Vaasankadulla, kivenheiton päässä Sörnäisten metroasemalta. Hoitola tarjoaa monipuolisesti erilaisia kosmetologi- ja hierontapalveluita, hoidoissa suositaan mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita. Mitä aromaterapia on?

Aromaterapia on yksi suosituimmista täydentävistä hoitomuodoista Euroopassa ja monissa maissa se on osa virallista terveydenhuoltoa. Se on lempeä ja luonnollinen tapa terveyden tukemiseen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Aromaterapiassa hyödynnetään eteeristen öljyjen terapeuttisia ominaisuuksia sekä kosketukseen perustuvien hoitomuotojen käyttöä asiakkaan hyvinvoinnin lisäämiseen. 

Kun painoa lähti vähäsen viimeisen parin kuukauden aikana, lähti kehossa ja soluissani vuosia ollut kuona liikkeelle. Tämän verran on vaaka näyttänyt viimeksi silloin, ennen kuin sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan vuonna 2012. 


Miten sitten päädyin aromaterapiaan? Menin ensin Ninnille Kauneushoitola Almaan kasvohoitoon, sillä kasvot alkoivat reagoida kukkimisella kehosta poistuvaan kuonaan. Siinä vaiheessa heräsin siihen, että omin avuin en saa kuonaa liikkeelle vaikka kuinka syön terveellisesti, venyttelen ja liikun. Olen tosi iloinen, että kokeilin tätä hoitoa. En olisi ikinä uskonut kuinka paljon siitä oikeasti on hyötyä ja miten tällaisen hoidon avulla ja niin luonnollisesti saadaan kroppa toimimaan.

Mihin aromaterapia auttaa?

Aromaterapialla voidaan esim. poistaa turvotusta ja lihasjännitystä, lieventää kipuja, uudistaa ihon solukkoa, hoitaa unettomuutta ja stressistä syntyviä tai muita psykosomaattisia jännitystiloja. Minun tapauksessani hoidon tavoitteena oli saada kehoa puhdistumaan ja kuonat liikkeelle. Eteerisillä öljyillä voidaan kiihdyttää aineenvaihduntaa ja myös lievittää kipuja ja stressin tunnetta ja parantaa tulehduksia.

Puolentoista tunnin hoidon aikana keho käytiin läpi tiettyä öljyä käyttäen, hieroen ja akupainantaa käyttäen. Tiesin, että kehossa varmasti on kuonaa, mutta olin yllättynyt siitä miten se oli jotenkin keräytynyt rangan kohdalle. Kauneushoitolassa kerroin ennen hoitoa mitä kaikkea rangassani on ollut, joten se alue käsiteltiin todella varovaisesti. Kuitenkin hyöty kevyestä käsittelystä huolimatta oli huomattava. 


Hoito itsessään oli tosi ihana ja rentouttava. Lämpimässä pedissä ihanaa hierontaa ja olo oli tosi rentoutunut sen jälkeen. Otin hoidon vapaapäivälle ja sen jälkeen käytiin syömässä ystävän kanssa ja päivällä kotiin päästessä olo oli todella väsähtänyt. Join paljon vettä ja vihreää teetä, aivan kuten minua ohjeistettiin tekemäänkin. Keho suorastaan vaatikin näitä juomia ja vihreää teetä meni viikonlopun aikana litrakaupalla. Lauantaina heräsin aamulla 10 tunnin yöunien jälkeen ja olo oli aivan kuin olisin jyrän alle jäänyt. Aloitin aamun venyttelemällä puoli tuntia, join taas lisää vettä ja vihreää teetä, ja sen jälkeen olin jo aivan eri ihminen. Lauantai meni vielä hoidosta toipuessa ja levätessä ja se on mulla muutenkin lepopäivä treeneistä. Sunnuntaina oli jo virtaa illan kahvakuulatunnilla ja oli ihana päästä taas rehkimään kunnolla hyvin levätyn viikonlopun jälkeen. 


Maanantaina kroppa tuntui tosi hyvältä. Kuonaa oli selkeästi poistunut ja olotila oli paljon slimmimpi. Ja olo muutenkin paljon kevyempi. Vatsan toiminta ei ole ollut lähiaikoinan lähinnä sitä ideaalia, mutta hoito tuntui pistävän suolistoonkin vauhtia kun kuonat lähtivät liikkeelle. Maanantai-illan venyttelytuntia vetäessä huomasin myös sen, miten yläselässä ollut kiristys oli sulanut jonnekin. Tuo kiristys on ollut yläselän alueella vasemman lavan kohdalla todella pitkään, ehkä pari vuotta. En keksi muutakaan syytä tuon jäykkyyden yhtäkkiselle katoamiselle. Vuosien mittaan olen tullut tosi kehosensitiiviseksi ja sitä tulee analysoitua aina erilaisia oloitiloja, joten ehkä tämän hoidon jälkeistäkin oloa osasin kuulostella herkemmin. Vaikka hoito laittoi väsyttämään sen jälkeen, oli se varmasti luonnollinen ja hyvä reaktio. Hämmentävää miten yläselän liikkuvuus paranee ilman runnomista, tällaisella hoidolla. 


Yhä useammat hakeutuvat hemmotteluhoitoon rentoutuakseen työelämän kiireeltä. Itse tulen varmasti hakemaan apua aromaterapiasta, jos joskus tarvitsen jeesiä postauksen alussa mainittuihin asioihin ja ihan vain rentoutuakseni ja palautuakseni. Postauksen alussa kirjoitin myös miten aromaterapiasta sanotaan sen olevan lempeä ja luonnollinen tapa terveyden tukemiseen. Sitä se todella on. Minulla on todella herkkä keho, joten sen kanssa saa olla todella varovainen millaisia hoitoja ja hoitomuotoja käyttää jotta niistä olisi enemmän iloa kuin hallaa. Uskon myös että joku "ei niin herkkä ihminen" ei koe hoitoa yhtä rankaksi jälkikäteen kuin minä ja väsähdä samalla tavalla. Mutta myös ensi kerralla hoitoon mennessä aion ottaa sen sellaiselle päivälle, että saan levätä loppupäivän ja seuraavankin päivän. Aromaterapia todella on sellainen hoitomuoto, joka varmasti jää pysyväksi hoitomuodoksi itselle. Ihana ja tehokas kuten jo aiemmin totesin. Kiitos Ninni! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti