Sports Lady®

Sports Lady®

1.1.2020

Miten saada keho toimimaan? Kuinka pudottaa painoa jos kroppa ei toimi millään?


Tervetuloa uusi vuosikymmen ja uudet lukijat. Moni teki instassa koosteen omista suosituista kuvistaan, best ninen. Minäkin otin sen ihan omaksi ilokseni ja tämä ylläoleva kuva oli yksi tykätyimmistä kuvista. Postasin kuvan instaan elokuun lopussa ja siinä kerroin omasta muutoksestani vuosien aikana:

"Neljässä vuodessa on tapahtunut niin paljon hyviä asioita. Kuvien ulkoinen ero on iso, mutta vieläkin suurempi ero näissä kuvissa on henkisesti ja sisäisesti. Oman hyvinvoinnin parantamiseen on vaikuttanut lepo, elämäntyylin muuttaminen, parin vuoden konmaritus ja kodin järjestäminen, liikunnan vähentäminen ja harjoittelun muuttaminen. Siihen on myös suurelta osin vaikuttanut oikeat ihmiset ympärillä ja oma ymmärrys siitä miten muut ihmiset ajattelevat ja miten he elämän kokevat. Jatkuva omien unelmien toteuttaminen, isojen ja pienien sellaisten, on tuonut paljon iloa. Kun alkaa ymmärtämään oman arvonsa ja oppii hyväksymään itsensä ja rakastamaan itseään sellaisena kuin on. Kun oppii hyväksymään se että riittää. Kun oppii asettamaan rajat itselleen ja muille, kuinka sallit itseäsi kohdella. Kiltti ihminen miettii usein mikä itsessä on vikana kun jotain tapahtuu.. Ja kun oppii pysähtymään ja nauttimaan ihan kaikesta.. Oikealla ruokavaliolla, liikunnalla ja unella ei hyvinvointiin vielä päästä jos pään sisällä on kaaos ja paljon surua ja asioita joita jatkuvasti pyörittää mielessään. Olen aina reagoinut keholla stressiin ja suruun. Ja faktahan on se, että aina tulee sellaisia asiota joita et voi itse hallita. Voit oppia käsittelemään niitä ja suhtautumaan niihin ilman, että purat ahdistusta liialliseen liikkumiseen ja syömiseen. Kohta 43- vuotiaana sitä voisi sanoa löytäneensä vihdoin reseptin hyvinvointiin. Mutta silti tämä elämä vaan on jatkuvaa opettelua ja uuden oppimista. Kukaan ei kai vielä ole ihmisen hyvinvoinnin arvoitusta ratkaissut, mutta itse voin jo sanoa olevani hyvällä tiellä ratkaisun kanssa. Ja se mitä tässä työssä olen yhdeksän vuoden aikana saanut kokea ja kaikki se oppi mitä matkan varrella on tullut, on mieletöntä. Olen kiitollinen myös jokaisesta haastavasta ihmisestä tämän matkan varrella ja kiitollinen myös kaikesta siitä "ei niin rakentavasta käytöksestä" (jota olen vuosien mittaan erinäiset kerrat saanut kokea). Ne ihmiset ja ne asiat ovat tehneet minusta sellaisen kuin olen nyt. Nautin jokaisesta päivästä ja hetkestä ja olen joka päivä kiitollinen siitä kaikesta mitä elämässäni on."

Kuinka treenaan ja miten muutin kaiken? Miten sain kropan toimimaan?

Minulta kysytään usein kuinka treenaan. Muutin oman treenaamiseni täysin viisi vuotta sitten. Kiloja oli tullut kilpirauhasen vajaatoiminnan myötä parhaimmillaan melkein viisitoista, mutta olin hyväksynyt itseni myös eri kokoisena. Liikuin tuolloin paljon: juoksin, tein HIIT treeniä, treenasin salilla "perinteistä punttia" ja vedin kahvakuulatunteja. Olo oli kuitenkin aivan sietämättömän raskas, oli kipuja kehossa ja aineenvaihdunta ei toiminut. 


2015 ja 2018

2014 sitten sain käsiini Aki Hintsan Voittamisen Anatomia -kirjan, ja tajusin että minun piti alkaa nukkua enemmän. Yrittäjyyden stressi ja kaikki muukin elämässä ollut stressi siihen aikaan, vaikuttivat uniin. En nukkunut enää kunnolla. Aiemmin olin aina nukkunut hyvin, mutta nyt en ollut ymmärtänyt unen merkitystä. Vaikka siitä aina on toki puhuttu tärkeänä osana painonhallintaa. Mutta ihminen vain on sellainen.. emme usko asioita ennen kuin itse ne kantapään kautta saamme kokea ja parhaimmassa tapauksessa korjata. Sysäys lopulliseen elämänmuutokseen ja kaiken muuttamiseen tuli kuitenkin siitä, että isontunutta ulkomuotoani pilkattiin. Muutos tarvitsee aina jonkin sellaisen asian, että itse kokee halun muuttua niin voimakkaana että sille ei ole enää mitään estettä. 

Aloin nukkua, aloin huoltaa kehoa, muutin treenit kehonpainoharjoitteluksi, tein pilatesta ja aloin treenata jumppapallon ja tasapainolaudan kanssa (tästä syntyi myös oma treenimetodini Fitball by Sports Lady®). Juoksun muutin matalatehoiseen liikuntaan: kävelyyn, vesikävelyyn ja pyöräilyyn kesällä. Ja vähensin liikuntaa myös todella paljon. Keho alkoi toimia. 


Painon sain tiputettua hyvinkin nopeasti verrattuna siihen, miten taas sain kehon kuntoon. Asiat tapahtuvat vähitellen ja niille pitää antaa aikaa. Painoa pudotin ensin noin kuusi kiloa, sen jälkeen annoin sen tulla alas kilon-kahden vuosivauhtia. Liikunnan muuttamisella, kehonhuollolla ja levolla oli vähintään yhtä iso merkitys kuin sillä mitä söin. Ja lisäsin syömistä, lisäsin rasvoja ja hiilareita reippaasti. Viimeiset vuodet olen ollut jälleen siinä omassa tutussa kropassani jossa on hyvä olla. Tai voisi sanoa oikeastaan, että olen parhaimmassa kunnossa kuin koskaan elämäni aikana. Keho on vahva, elastinen ja se jaksaa. Jaksan arjen, jaksan treenit ja mihinkään ei satu. Tuntuu hyvältä. 


Tällä hetkellä teen Fitball by Sports Lady® harjoittelua, kahvakuulaa, kehonpainoharjoittelua, syvävenyttelyä, pilatesta sekä kävelen koiran kanssa ja käyn uimassa (vesijuoksua uimahallilla tai uintia myös kylmässä vedessä). Kaikkea sitä, mitä treenimetodiini kuuluu. Nukun vähintään 8 tuntia joka yö, välillä 12. Usein 9-10 tuntia. Välillä saatan nukkua puolen tunnin päiväunet. 

Syön puhdasta ruokaa, mutta asennoidun ruokaan rennosti ja herkuttelen kun siltä tuntuu. En diettaa, en kiellä itseltäni asioita enkä soimaa itseäni ikinä herkuista. Se on onneksi jäänyt jo vuosia sitten. Ruuasta pitää nauttia ja se on ihana asia. 

Kaikesta tästä sai alkunsa myös 6 viikon mittainen verkkovalmennus 
Body by Sports Lady® joka alkaa tiistaina 7.1. 
Valmennuksesta voit lukea lisää täältä
Ja ilmoittautua voit sekä sivuilta että täältä

Toinen suosittu verkkovalmennus Aineenvaihdunta käyntiin puolestaan starttaa 6.1. Siitä lisää infoa löydät täältä. Ja ilmoittautumaan pääset täältä. Kahden viikon valmennuksessa kiloja on karissut parhaimmillaan yli 4!

Ihanaa vuoden alkua ja tervetuloa uudet lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti