Sports Lady®

Sports Lady®

19.1.2020

Sinä onnistut -kirjan julkistamistilaisuus






Torstai oli varmasti yksi elämäni tärkeimmistä päivistä. Ensimmäisen kirjan kirjoittaminen on tietysti aina mieletön juttu jokaiselle kirjailijalle. Halusin pyytää paikalle ihanat ihmiset joiden kanssa säännöllisesti näemme. Joukossa oli tuntilaisia, PT-asiakkaita, ystäviä ja perhettä.  


Järjestin juhlat Hietsun Paviljongissa, joka tilana on aivan valtavan kaunis. Siellä on kuvattu myös kirjaan kuvia, joten paikkana se oli täydellinen. Halusin rennot ja kivat juhlat ja sitä ne todella olivat. Oli aivan ihana fiilis ja ihana tunnelma. Kiitos kaikille teille jotka pääsitte! Päivä oli minulle todella ikimuistoinen. 








Hartwall tarjosi meille alkumaljat ja Ruohonjuuresta tilaisuudessa oli vegaanisia, tervellisiä herkkuja: luomuviikunat, luomu cashewt ja Super Fudgio -mansikkatoffeet maistuivat kyllä super hyvälle. Kiitos Hartwall ja kiitos Ruohonjuuri! Ja tietysti kiitos kaikki te jotka pääsitte paikalle ja teitte tilaisuudesta ikimuistoisen!

Tilaisuudessa kerroin onnistumisesta ja kirjan kirjoitusprosessista sekä tietysti kirjasta. Onnistuminenhan on periaatteessa helppoa ja siihen on olemassa tietty kaava. Toki tämän lisäksi onnistumiseen tarvitaan paljon muutakin.

Ensin tulee inspiraatio – inspiroidut jostain

Seuraavaksi sinun pitää motivoitua – ja me motivoidumme hyvin eri tavalla

Kaikki alkaa päätöksestä

Ilman toimintaa ei tapahdu mitään eli on toimittava ja mieluiten heti

On sitouduttava, silloinkin kun ei huvita

On oltava valmis muuttamaan lähestymistapaa, silloin kun homma ei toimi

On uskottava itseensä 

Ja koskaan ei saa luovuttaa






Halusin kirjoittaa kirjan, koska perinteisesti hyvinvoinnin kohentaminen aloitetaan liikkumisesta ja ruokavaliosta. Hyvinvointia halutaan parantaa kohentamalla jaksamista ja ulkoista olemusta. Sitä on myös työni henkilökohtaisena valmentajana. Tehdään treeniohjelmat, ruokavalio.. Mukaan tulee kehonhuolto. Sitten vähitellen alamme kiinnittää huomiota lepoon, uneen ja palautumiseen. Ja jossain vaiheessa alkavat kiinnostaa myös henkisen ja psyykkisen puolen asiat. 

Mutta vaikka asiat tekisi kuinka optimaalisesti tahansa, ei se riitä. Hyvinvointi ei ole pelkkää liikkumista, oikein syömistä ja palautumista.
Minun mielestäni iso osa hyvinvointia on sitä että osaa olla läsnä, osaa pysähtyä, osaa olla asioista kiitollinen ja osaa ajatella positiivisesti ja antaa itselleen luvan tuntea kaikenlaisia tunteita. Osaa ymmärtää itseään ja sitä kautta myös muita. On aivan sama kuinka oikein asiat tekee jos nämä puuttuvat elämästä. 

Valmennettavien kanssa treenit eivät ole pelkästään treenaamista, vaan sen lomassa puhumme kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Mentaalipuolella on iso merkitys hyvinvointiin ja onnistumiseen. 

Olemme erilaisia, ja kaikki asiat eivät toimi meillä samalla tavalla. Onnistuakseen elämäntapamuutoksessa olisi oman hyvinvoinnin parantaminen kuitenkin hyvä aloittaa käänteisessä järjestyksessä, tai ainakin olisi hyvä herätellä ajatuksia siitä, että elämäntapamuutos onnistuisi paremmin, kun asioita on pohdittu vähän perusteellisemmin.Uskallan väittää, että kun ajatus- ja arvomaailma ovat jollain lailla pohdittuna, päätöksen ja muutoksen tekoa on mietitty ja omista peloista on opittu päästämään irti, on elämäntapamuutoksenkin toteuttaminen helpompaa. 

Tämä kirja ottaa huomioon meidät kokonaisuutena. Se antaa sinulle ajattelemisen aihetta siihen, että jokaisen muutosprosessi on erilainen, ja ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Mieli vaikuttaa kehoon, ja nämä molemmat taas vaikuttavat sanoihin ja ajatuksiin ja päinvastoin. Mieli ja keho ovat yksi kokonaisuus. 

Meillä kaikilla on unelmia ja meillä kaikilla on niihin mahdollisuus. Kaikilla vain ei ole tavoitteita. Usein unelmat vain jäävät arjen varjoon emmekä ajattele olevamme tavoiteorientoituneita ihmisiä. Arjen täyttävät työt ja kauppareissut, ruuanlaitto ja lasten harrastukset, ja unelmien toteuttamiselle ei enää jää aikaa. Mutta jokainen meistä tarvitsee elämälleen suunnan. Tavoitteita voi olla yhtä lailla kotiäidillä, eläkeläisellä, opiskelijalla tai yrittäjällä.

Kirjassa annan siihen neuvoja miten sinä onnistut ja kuinka saat myös aikaa lisää. 

Kirjoitan kirjassa unelmien ja tavoitteiden lisäksi, päätöksenteosta ja tekosyistä, niistä asioista mitkä saavat onnistumaan. Kirjoitan rohkeudesta, haavoittuvuudesta, ajatusten voimasta kaikessa, omien tunteiden hyväksymisestä ja anteeksiantamisesta. Kirjoitan arvoista, tavoista, epäonnistumisesta.

Kirjassa on treeniohjelmia. On Fitball treeniä, kehonpainoharjoittelua, kahvakuulaa, syvävenyttelyä, porrastreeniä. 

Kirjoitan luonnonkosmetiikasta, luonnollisesta kauneudesta osana hyvinvointia.

Kirjoitan palautumisesta, puhtaasti syömisestä.

Kirjassa on asiaa onnellisuudesta, ystävien merkityksestä osana hyvinvointia. Siinä on asiaa kodinjärjestämisestä joka liittyy myös hyvinvointiin. On myös asiaa itsensä kehittämisestä joka lisää onnellisuutta ja turvallisuuden tunnetta. On asiaa myös sijottamisesta ja taloudellisesta puolesta. 

Eli tässä kirjassa on lähes 500 sivun verran vinkkejä siihen, kuinka juuri sinä olet lähempänä unelmaasi, lähempänä sitä parasta versiota itsestäsi ja lähempänä onnistumista.   

Meillä on kaikilla mahdollisuus onnistua ja mahdollisuus tehdä asioita. Kun uskoo itseensä, onnistuu varmasti. Ei kannata miettiä heti sitä suurta kokonaisuutta edessäsi kerralla, jaa se pienempiin palasiin ja tärkeää on nauttia kaikesta matkan varrella. Nauti ja ota päivä kerrallaan, asia kerrallaan. Tai tunti kerrallaan. Käytä visualisointia, kuvittele unelmasi niin kuin se olisi jo tapahtunut. Aivot eivät tiedä sitä mikä on totta ja mikä ei. Kun uskottelet alitajunnallesi saavuttaneesi jo tavoitteen, olet lähempänä onnistumista kuin uskotkaan!

Mieti ja kuvittele myös se paras versio itsestäsi. Luota siihen, että olet hyvä juuri sellaisena, ja luota myös siihen, että sinä myös pystyt mihin vain, kun päätät ja toimit. Sinussa on jo ne kaikki voimavarat.




Kirjaa voi ostaa Akateemisesta, Suomalaisesta kirjakaupasta, Keskon kaupoista, Adlibriksesta ja myös minun nettisivuiltani, omistuskirjoituksella. Olen tosi iloinen ja kiitollinen myös kaikesta siitä palautteesta, jota olen kirjasta tähän mennessä saanut. Kiitos. Osa tämän postauksen kuvista on upean, taitavan kuvaajan Juha Laitalaisen käsialaa. Hänen käsialaansa ovat myös kirjan kuvat. 


Muista: Sinä onnistut!

4 kommenttia:

  1. Ihanat julat sinulla ollut ja aiheestakin. Kiitos kirjasta, kirja näyttää todella tyylikkäälle. Nyt kun olen hieman parantunut pahimmasta flunssasta ja olen vaan puhekiellossa, on hyvää aikaa perhehtyä tähän paremmin, joten palataan piakkoin aiheeseen :) Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos kovasti. Mä olen niin tyytyväinen kirjan ulkoasuun, graafikko Satu on taitava. Paranemisia sinne kovasti ❤️

      Poista
  2. Onnea omasta kirjasta! Lähestymistapasi kuulostaa ihanan kokonaisvaltaiselta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ❤️ Me olemme monimutkaisia kokonaisuuksia ja hyvinvointia voi mielestäni parantaa parhaiten ymmärtämällä juuri sitä kaikkea isoa kokonaisuutta. Kivaa viikkoa!

      Poista