Sports Lady®

Sports Lady®

7.9.2016

C-vitamiinia aamumehuun



Kiivi Kurkku mehu

Kiivi
Lempimehuni sai tänäaamuna lisäystä, kun kokeilin laittaa sinne kiivejä. Niiden aika on enemmän alkuvuodesta, jolloin niitä saa edullisemmin. Mutta miksi kiiviä? Siinä on 5 kertaisesti c-vitamiinia appelsiiniin verrattuna ja siemenet sisältävät omega-3 rasvahappoja. Siemenet rikkoutuvat mehustaessa, jolloin niiden terveyshyöty tulee esiin parhaiten. Sen sanotaan poistavan ummetusta ja myös ahdistusta. 

Kurkku
Kurkku on loistava kosteuttamaan kehoa. Iho voi paremmin ja mitä parempi kosteus kehossa on, sen paremmin jaksat. Se myös poistaa näin myrkkyjä elimistöstä.

Sitruuna
Sitruuna alkalisoi kehoa, mikä tarkoittaa sitä että veren pH tasapainottuu. Niitä käytän päivittäin. Sitruuna auttaaa puhdistumaan ja parantamaan maksan toimintaa. Ne ovat myös vatsaystävällisiä ja sisältävät paljon erilaisia vitamiineja ja minneraaleja kuten c, B6, A, E, niasiinia, thiamiinia, riboflavniinia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, sinkkiä ja fosforia.

Inkivääri
On myös yksi päivittäinen perus raaka-aine mehuissani. Sen terveysvaikutuksista on varmaan ollut luettavissa vähän joka puolelta syksyn aikana. Se antaa energiaa, parantaa ruuansulatusta ja auttaa taistelemaan flunssia vastaan. Inkivääri vähentää myös lihaskramppeja! Ja toki sillä on paljon niitä muitakin terveysvaikutuksia. 




Keskiviikon aamumehu kiivillä

1 kurkku
iso pala inkivääriä
1 sitruuna
1 lime
2 kiiviä



4 kommenttia:

  1. Minkä merkkinen/mallinen mehustin sulla on?
    Haaveilen moisesta kapistuksesta minäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Heli Philipsin mehustin. Se on kestänyt hyvin ja on konepestävät osat. Mehua kannuun mahtuu 1 litra.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tää onkin kyllä ihanan raikas ja kiwi tekee vähän vaihtelua normi mehuun :)

      Poista