Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

6.8.2017

Porrastreeniä ja viikonlopun muuta aktiviteettiaMites teidän viikonloppu on mennyt? Mun viikonlopun treeneihin (tai puhun ehkä mieluummin aktiivisuudesta tai liikkumisesta) on mahtunut venyttelyä, kävelylenkkiä, pyöräilyä, porrastreeniä ja kahvakuulaa sekä golfia. Kaikki ulkona tehtäviä lajeja, venyttelyä lukuunottamatta. 

Perjantaina olikin varsin sateinen päivä. Aamulla venyttelin reilun puoli tuntia ja iltapäivällä kävin sitten kävelyllä kun tuli niin hieno ilta. Aika lyhyen lenkin ehdin tehdä, kun oli muuta ohjelmaa, mutta vähän raitista ilmaa kuitenkin. Lauantaina aamiaisen jälkeen otin pyörän alle ja poljin Hertsikan portaisiin. Kesällä olen tehnyt pääasiassa "treeniksi" venyttelyä ja kävelyä, joten kyllä se pieni kynnys itselläkin on tällaiset treenit aloitaa. Mutta reippaasti se on vaan otettava itseään niskasta kiinni ja lähdettävä. Olo on mitä parhain aina hyvän suorituksen jälkeen! Kesän jälkeen kannattaa aloittaa rauhallisesti. Teet sitten lihaskuntotreeniä tai lähdet pyörälenkille tai portaisiin. Ja venyttelyn tärkeyttä jaksan korostaa aina. Se helpottaa palautumista. 

Pyöräillessä tulee hyvä alkulämppä ja sitä onkin sitten valmis heti aloittamaan portaissa. Kuvasin "vasemmalla kädellä" vähän videopätkääkin teille. Mä kun en voi enää juosta, niin portaissa saa hyvää treeniä jossa syke nousee. Mulla on muutama vuosi sitten revennyt polvikierukan takaosa ja samassa yhteydessä löytyi rustovaurio kun sitä kuvattiin magneetissa. Eli turhaan en polvea rasita juoksulla. Se kestää mainiosti kuitenkin kaikki kyykyt ja hypyt ja muut mitä tunneillakin vedän. Mutta oman treenin minimoin polven osalta niin, että annan sen olla mahdollisimman kevyellä työllä. Rustovaurio kun koskaan ei parane. Kierukka tuli hienosti kuntoon silloin aikoinaan vaikka en antanut polveen veitsellä koskea. Liikkuminen pitää suhteuttaa aina siihen mitä kaikkea VOI tehdä, ei saa jäädä loukkaantumisia harmittelemaan. Väkisinkin se treeni vanhemmiten muuttuu erilaiseksi kuin mitä se oli 20 vuotta sitten :) Aina pitäisi ajatella, että on mentävä oman kropan ehdoilla ja vaikka mitä ihanaa liikuntaa voi harrastaa vaikka joku paikka vähän on rikki tai ei niin primakunnossa enää. 40 vuotias on kuitenkin jo ihan eri kuin 20 vuotias.


Lauantaina illalla tuli myös pientä aktiviteettia.. Golfkentällä sai olla hyvin rauhassa lauantai-iltana. Moni oli varmaan jättänyt tiiausajan varaamatta, sateiden vuoksi. Pelasin eilen vieraassa seurassa taas ja tulihan siinä 11 kilsaa kävelyä bagin kanssa. Tasoituskin laski. Tää on kyllä niin lepoa mielelle myös. Nuo "oikeat treenit" kun ovat samalla omaa työtä, niin niissä ei pääse ihan täysin irti arjesta kuitenkaan. Tässä lajissa pääsee. Sen vuoksi pitäisi harrastusten olla sellaisia, missä pään saa nollattua. Mulla harrastukset on tähän asti ollut avantouinti, marttailu ja kultuuri (teatteri ja taidenäyttelyt). Ja golf on muuten myös ihan hyvää treeniä ja liikuntaa, sen lisäksi pitäisi kyllä tehdä vähän jotain muutakin jos joku on pelkästään siihen hurahtanut. Etenkin venytellä. Pilateksesta on tehoa keskivartalon voimaan ja kiertoon, kahvakuulasta myös.. Kannattaa pitää lajivalikoima monipuolisena ja pääasia tietysti on se, että tykkäät tehdä juttuja. Lihaskuntoa ei ole pakko tehdä salilla. Kotonakin tehtynä se on varsin tehokasta. Ja kyllä mä olin katki ekojen kierrosten jälkeen kun golfin aloitin. Ei ollut keho tottunut neljän tunnin yhtäjaksoiseen liikuntaan. 
Tänään kävin Kumpulassa uimassa ja vesijuoksemassa aamupäivällä ja nyt illalla oli vuorossa vielä Kumpulan kahvakuulatunti. Säiden kanssa kävikin ihan älytön tuuri. Sade loppui juuri ennen meidän tuntia ja jatkui tunnin jälkeen. Kyllä oli tuuria! Ihanaa kyllä kun työt on taas alkaneet. Kumpulan ryhmän kanssa on kuulailtu jo vuosia ja on kuulkaa ihanaa mennä töihin vetämään tuntia, kun on niin huippu jengiä. Ihanaa porukkaa ja vielä itse inspiroidun siitä kun jengi tekee niin täysillä aina! Hyvä Kumpula!

Tulevan syksyn kahvakuularyhmä Kylätilassa on täynnä. Siellä jatkaa vuodesta toiseen samat upeat tyypit, ja tänä syksynä yksi jäi pois joten yhdelle uudelle vapautui paikka. Se on kai paras kiitos mitä ope voi saada, että porukkaa jatkaa ja jatkaa tunneilla. Kiitollinen olen tästä työstä ja ihanista asiakkaistani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti