Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

10.8.2017

Yrittäjyydestä personal trainerina


Koulut alkaa tänään ja se on jotenkin selvin syksyn merkki aina. Oli sitten lämmintä tai ei. Maanantaina bongasin ekat keltaiset lehdet ja pihlajanmarjat. Kai sitä saa sanoa kesälle hyvästit kohta. Tää onkin ollut paras kesä moneen vuoteen. Sanokoon nyt kuka mitä sanoo. Ilmojen puolesta ei ehkä, mutta ei nuo sateet ja kylmyyskään ole juuri mua haitanneet. On tullut kerrankin liikuttua vähän vähemmän kesällä, kun ilmat ei ole aina houkutelleet ulos. Viime kesänä oli tavallista, että saatoin lähes päivittäin pyöräillä stadikalle tai Kumpulaan uimaan. Sen lisäksi sitten muuta aktivitettia. No nyt on työ pyöräily/uinti combo jäänyt vähän vähemmälle. Mutta tilalle on astunut golf. 


Tänä kesänä oon nähnyt paljon ystäviä, touhunnut lapsen kanssa. On tehty paljon kivoja juttuja. Pidin reilun neljän viikon kesäloman. Tietysti tätä kesää kyllä on varjostanut se, että lapsi sairastui Rooman reissulla ja loppukesä meni vähän niin sanotusti pipariksi. Onhan sitä siis kaikenlaista ollut, muutakin ikävää juttua. Mutta jotenkin päällimmäisenä mielessä ovat ne hyvät hetket ja se lepo ja palautuminen tältä kesältä. Tämä on yrittäjänä myös ensimmäinen syksy, kun en haaveile kesän jälkeen toimistoduuneista. Aikaisempina vuosina olen ollut lomalle jäädessä niin väsynyt, että syksyn tullen sitä on joka kerta kauhulla miettinyt miten tästä taas selviää kun on vihdoin päässyt lepäämään. Miten sitä jaksaa taas ja pärjäänkö minä? Kun on kesällä vihdoin saanut huilia. Vaikka rakastan työtäni... Mitä jos sairastun, se on yksinyrittäjällä hankalaa. Jumpat on vedettävä, saikkua ei voi pitää. Jos et pysty vetämään niitä niin perut tunnit tai otat sijaisen. No "autokortti" on onneksi eliminoitu kesän aikana. Volvo sai lähteä, joten nykyiseen autoon voi luottaa ja se ei tule tuottamaan nyt yllätyksiä. 


Uusia PT:eitä ilmestyy koko ajan ja nyt myös tuntuu yleistyvän trendi kotitreenien tarjoaminen muissakin yrityksissä. Parikolmekymppiset neitokaiset innolla aloittevat yrittäjyyttä. Hintahaitarikin on melkoinen, mutta sitä on varmasti myös eri palveluntarjoajien ammattitaito ja pedagoginen osaaminenkin. Kun haet itsellesi valmentajaa, kannattaa tarkoin kysyä koulutukset ja kokemus. PT:ksi voi kutsua itseään nykypäivänä kuka tahansa. Itse koen omassa liikunta-alanyrittäjyydessäni isona vahvuutena erilaisten monipuolisten koulutusten lisäksi businesstaustan. Olen kaksitoista vuotta tehnyt töitä IT- ja rahoitusalalla, joten tunnen sellaista työtä tekevien ihmisten arjen ja tiedän millaista elämä sellaisessa työssä on. Niistä töistä olen myös oppinut valtavasti asioita. Nasdaq OMX antoi hienot mahdollisuudet kehittää itseään ja upeat, osaavat kollegat joiden kanssa oli ilo työskennellä. Vahvuudekseni voin myös laskea äitiyden ja perheen arjen pyörittämisen. Sitä se elämä monella asiakkaallanikin on. Selvitytymistä töistä, perheestä ja lisäksi pitäisi jaksaa vielä pitää itsestään huolta. Se jää viimeiseksi yleensä.

Ja ne uudet yrittäjät ja peeteet ovat nyt yhtä liekeissä kuin minäkin silloin. Olen vieläkin liekeissä tietysti, mutta alussa sitä voi helposti uuvuttaa itsensä kivoilla jutuilla kun haalii kaikkea mahdollista eikä tajua ja malta levätä tarpeeksi. Tekee suoraan sanottuna liikaa. Lepo ja palautuminen olisi kuitenkin valtavan tärkeää. Lomaa pitää malttaa pitää, ohjaustyö kun polttaa kynttilää molemmista päistä. Ja samoin on pidettävä järki kädessä siinä, että muistaa myös työpäivinä tehdä jotain muuta kuin siihen omaan yrittämiseen liittyviä asioita. Väsymys voi helposti muuttua uupumukseksi. Keho tilttaa ja aineenvaihdunta pysähtyy. Väsymyksen saa vielä pois muutaman viikonlopun lepäämisellä, uupumisen poistamiseen tarvitaan enemmän. Yrittäjänä uskon vahvasti näihin kuuteen asiaan: 

1) Olet juuri niin hyvä kuin viimeisin ohjauksesi on ollut. Anna aina parastasi!

2) Tee sopivasti, älä liikaa. Mieti mikä on kannattavaa ja mikä ei (ks. kohta 5).

3) Luota siihen, että elämä kantaa. Yrittäjä ei voi stressata tuloistaan koko ajan. On luotettava itseensä ja toki tehtävä paljon työtä sen eteen.

4) Kouluttaudu ja pidä jatkuvasti huolta siitä, että kehityt ammatillisesti

5) Lepää, palaudu! Olet luovempi, innovatiivisempi ja motivoivampi persoona kun lepäät kunnolla ja muistat pitää myös itsestäsi huolta <3

6) Anna aikaasi perheelle ja läheisille, älä anna työn hallita koko elämääIhanaa alkavaa syksyä kaikille kollegoille, muille yrittäjille, asiakkailleni ja teille blogin lukijoille! Tästä tulee hyvä syksy!

Xo
Hanna

2 kommenttia:

  1. Saako toivoa? Olet tosi hyvä mehustamisen kanssa, niin saisiko juttusarjan kauden mehusta? Samaan tapaan kuin kaupoissa on kausivihannes, niin sinulta saisi vinkin että nyt on hyvä tehdä näistä aineksista mehu. Mulla ei rautavarastot lisäänny millään ja aina teen sitä samaa appelsiini-inkivääri-porkkana -mehua. Tosin onhan se kyllä hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Tottakai saa! Nyt on kesäkurpitsa tosi hyvää ja sitä käytän paljon mehuissa. Pitää tehdä mehustuksesta juttu tuolta kantilta :) Aurinkoista sunnuntai-illan jatkoa!

    VastaaPoista