Sports Lady®

Sports Lady®

27.1.2018

Mehuresepti, Chia pudding resepti ja viikonlopun kotijuttuja


Jee viikonloppu! Oli hyvä työviikko ja oli muuten ihan mahtava aloittaa kyllä vapaatkin. Tässä onkin kolme päivää vapaata, sillä sunnuntaina on presidentinvaalit ja Kumpulan Kylätila toimii äänestyspaikkana jolloin kahvakuulat jäävät tältä viikolta väliin. Eilisen vapaapäivän käytin siivoamiseen, kaupassakäyntiin ja sitten hain lapsen koulusta ja käytiin shoppailemassa hänelle kaikkea tarpeellista. Mulle shoppailtiin kukkia ja pari viherkasvia plantagenista kun siellä oli ale. Loppuillan sitten sain hyggeillä kotona ja siirtelin tavaroita paikasta toiseen ja lopulta ihastelin uusia kukkia ja siistiä kotia ja nautin lasin valkoviiniä (luomuna tietty, haha). Tein myös chiavanukasta lauantaiaamun herkkuaamupalaa varten valmiiksi. Siitä ohje postauksen lopussa. 




Töitä on ollut taas paljon ja menoa ja meininkiä. Autoa ajaessa huomaan, että tykkään istua ihan vain hiljaisuudessa. Radio menee yleensä loppuviikosta kiinni ja ajelen ihan omien ajatusteni kanssa. Tällä viikolla olen paljon ajatellut kiitollisena sitä, miten olen toipunut kilpirauhasen vajaatoiminnasta, ylirasitustilasta ja kaikesta mahdollisesta mitä tässä vuosien mittaan on ollut, koko yrittäjyyden ajan. Aikamoinen taival. Viikonloputkin on ihana nykyään aloittaa, kun ei ole viikosta aivan kuollut. Toki eilen väsytti aika paljon, mutta lauantain kun ottaa rennosti ja sunnuntain, on ihana aloittaa työviikko taas. 




Tänään oli ihana herätä kaikessa rauhassa. Ensin vain makailtiin lapsen kanssa sängyssä ja juteltiin mitä voitaisiin tälle päivälle keksiä ohjelmaa. Tein kasvohoidon ja laitoin mehutehtaan pystyyn. Kerralla kun tekee inkiväärisitruunashottia enemmän, ei tarvitse sitten joka aamu pilkkoa ja putsata konetta. Oon ollut tosi tyytyväinen tuohon Wilfan mehuprässiin, siitä menee hienosti lehtikaalit ja vehnänoraskin läpi. Tämä kone on ollut käytössä pari vuotta joka päivä. 





Shottien lisäksi tein mehun, jonne tuli tänään:

3 isoa vartta luomulehtikaalia
1 luomu omena
1 luomu sitruuna
1 luomu lime
1/3 luomu kesäkurpitsaa
pala luomu inkivääriä

Käytän luomua aina mehuissa. Maun ero on kuin yöllä ja päivällä verrattuna tavalliseen.. Lehtikaalia on ihana mehustaa, siitä tulee niin tummanvihreä koostumus ja tuoksukin on varsin puhdistava ja heinäinen. Mutta vahva maku taittuu hyvin omenalla ja sitruksella. Muista repiä kaalista lehdet ja ottaa varsi pois ennen mehustamista.




Mehujen jälkeen herkuttelin chiavanukkaalla, jonka tein eilen kaappiin. Tämä on vähän herkumpaa ja tuhdimpaa kuin joka-aamuinen vakkariaamupala kaurahiutaleet ja chia mantelimaidossa yön yli. Lehti oli myös ihana lukea kaikessa rauhassa ja laittaa kynnet. Sellainen hyggeaamu täällä. 




Viikonlopun herkku chiavanukas:

2,5 dl kauramaitoa
2,5 dl vettä
0,75 dl cashewpähkinöitä
(blendaa nämä ensin)

lisää joukkoon:
1 luomubansku
1-2 tl luomuhunajaa 
1/2 kurkuma kuorittuna
pala inkivääriä kuorittuna
(blendaa kuohkeaksi)

lopuksi:
lisää joukkoon 1 dl chiasiemeniä ja pyöräytä ihan nopeasti sekaisin

laita vanukas jääkaappiin jähmettymään yöksi (parasta se on juuri yön yli tekeytyneenä)

Jos haluat hieman oikaista ja helpottaa vanukkaan tekemistä, voit käyttää myös kurkumajauhetta ja inkiväärijauhetta tuoreen sijaan, itse tykkään käyttää aina tuoretta. Hunajan tilalle voit taas laittaa esim. 3 medjol taatelia (muista poistaa kivet!). Inkiväärin määrä kannattaa pitää maltillisena. Itsellä on tapana laittaa sitä nyrkillinen joka paikkaan, mutta tässä kannattaa käyttää maltilla. Samoin kurkumaa. Vain mausteeksi siis!

Ihanaa viikonloppua!

Xo
Hanna



2 kommenttia:

  1. Kiitos taas mehureeseptistä, tämä sun blogi on niin ihana, kun noita reseptejä löytyy! Mä just tein oman blogin puolelle viikon ruokapäiväkirjan ja havahduin sitä kirjoittaessani siihen, että mehujen tekeminen on jostain syystä taas unohtunut. Eli tämä sun kirjoitus tuli kuin tilauksesta :) Nyt heti huomenna kipinkapin kauppaan aineksia ostamaan!

    Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. No loistavaa! Mulla on mehuista tullut niin rutiini, että ei pysty olemaan enää ilman. Hyvä ja virkistävä startti kyllä päivään. Kiitos ja samoin sinne :)

    VastaaPoista