Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

28.1.2018

Toivepostaus ja video: Miten treenaan nykyään osa 1


Ihanaa sunnuntaita! Mulla on edelleen se toivepostaus kesken ja työn alla, missä kerron miksi olen muuttanut perinteisestä salitreenistä harjoittelun joksikin muuksi. Tämä postaus alustakoon hieman sitä juttua. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten tämä video tiivistää sen erinomaisesti miten minut voi nähdä salilla harjoittelemassa. Videolle olen koonnut liikkeitä viime aikojen treeneistä, joita säännöllisesti teen pallon kanssa. Apuna treenissä käytän myös kahvakuulia ja käsipainoja sekä levypainoja. Myös taljassa teen liikkeitä, pallon päällä seisten tottakai. Tuossa ylläolevassa kuvassa ovat köydetkin kädessä. 

Kannattaa ehdottomasti opetella seisomaan pallon päällä polviseisonnassa ja tekemään liikkeitä siinä seisten. Mielestäni pallolla tehtävä harjoittelu on ainoa tapa oikeasti oppia aktivoimaan oma core. Pallo on todella armoton kaveri. Jos tuki ei ole kunnossa, et pallon päällä pysy. Joten keskivartaloa vahvistaakseen kannattaa todellakin harkita erilaisia temppuja pallon kanssa, jos vielä et ole sitä koittanut! Videolla näytän kolmenkymmentä erilaista liikettä, joilla vahvistat keskivartalon lisäksi koko kroppaa. 


Keskivartalon vahvistamisen lisäksi tällainen toiminnallinen harjoittelu on tehokas tapa nostaa sykettä, parantaa lihasten voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Tällainen treeni tekee myös lihaksista elastiset, sillä harjoittelu parantaa todella paljon myös liikkuvuutta. Tasapaino paranee ja kaikki tämän treenin hyödyt ovat hyödyksi arjessa. Kun opit olemaan pallon päällä, parannat keskivartalosi voimaa aivan eri tavalla. Tämän kaiken voit opetella itse, ja saat varmasti toimivamman ja vahvemman coren kuin yhdelläkään pilatestunnilla. Ja mikä tärkeintä, tämä on älyttömän hauskaa ja palkitsevaa. Kun ylität itsesi tempuissa, tulee siitä todella voittajafiilis! Onnistumisen ilo ja hauskanpito ovat tämän treenimuodon suola. Ja ainakin itsellä kroppa pysyy tällaisen treenin ansiosta todella toimintakuntoisena ja selkä erityisesti.

Aloita harjoittelu pallon päällä polviseisonnassa seuraavasti:

 • laita pallo puolapuiden viereen ja kiipeä sen päälle polviseisontaan
 • pidä käsillä kiinni puolapuista
 • polvilla olessasi tarkista, että lonkat on ojennettu (seiso suorassa!)
 • polvet ovat istuinluiden leveydellä, suoraan lantion alla
 • suuntaa ajatus kehon sisälle: ajattele, että tiivistät yhteen häpy- ja häntäluun, istuinluita sekä vielä ristiluun päitä (ristiluu on kolmion mallinen luu lantion selkäpuolella), rentouta vatsan pinta
 • tuki on pidettävä joka sekunti, muutoin putoat ;)
 • vähitellen siirry harjoittelemaan tätä ilman puolapuita
Pallon päällä seisten tehtävät liikkeet voit myös tehdä tasapainolaudan päällä. Tai voit seisoa bosun päällä (joko niin, että bosu on ylösalaisin tai oikeinpäin).

Tässä vielä lyhyempi video, yksi aika kiva ja kevyt treeni herättelemään kehoa. Nuo edellisen videon liikkeet ovat hyvinkin raskaita ja saat niissä sykkeet nousemaan varmasti. Voit käyttää näitä liikkeitä lämmittelyssä ennen varsinaista treeniä, tai tehdä pelkästään näitä omana treeninään. Liikkeitä on vain seitsemän.Olisi tosi kiva kuulla teidän kommentteja tuosta pidemmästä videosta, sitä kun tuli jokunen hetki väsäiltyä tässä menneen kuukauden aikana :D Jos siis jaksoitte katsoa sen loppuun asti. 

Kivaa sunnuntain jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Moi! Mites toi kehonpainoharjoittelu, teetkö sitä enää lainkaan? Tuntui, että se oli sun juttu ainakin jossakin kohtaa. =) kiva, kun teet blogiisi aina kivoja treenivinkkejä ja hyviä videoita��

  VastaaPoista
 2. Moi! Teen kyllä, se on myö iso osa esim. toiminnallisen treenin tunteja joita pidän. Samoin kahvakuulatunteja. Mutta ihan pelkkiä omankehon painolla en varmastikaan tee enää niin paljon. Että se olisi pelkästään vain sellaista harjoittelua. Harjoittelu on jalostunut kyllä siitä eteenpäin tosi paljon. Muutama vuosi sitten tein pelkästään oman kehon painolla omat treenit, ja tuntuu että se on monissa blogeissa tullut suosituksi vasta nykyään. Ne ovat tosi hyviä treenejä, mutta aika aikaa kutakin. Kannattaa katsoa tuolta tunnisteet osioista blogin oikeasta palkista "bodyweight training" tunnisteesta. Sieltä löytyy ohjeita vaikka miten! Oman kehon painolla tehtävä treeni on kuitenkin ehdottomasti pohjana kaikelle nykyiselle treenille. Punnerruksestakin saa haasteellisemman kun nostaa jalat pallon päälle :)

  VastaaPoista