Sports Lady®

Sports Lady®

8.1.2018

Tammikuun painonpudotusvinkit


Blogit ja lehdet pursuavat tähän aikaan vuodesta mitä erilaisempia dieettivinkkejä ja laihdutusjuttuja. Painoa saa varmasti pudotettua vaikka millä konstilla, mutta onko se pysyvää. Vatsataudin jälkeen varmasti paino on kilon tai pari alempana, mutta rasvaa sen aikana tuskin on palanut ja paino palautuu takaisin kun kehon nestetasapaino normalisoituu. Sama juttu on paastojen tai kaalikeittodiettien kanssa. Kamppailulajien harrastajat ja fitnesskisaajatkin tiristävät ennen kisaa nesteistä vielä ne viimeiset "ylimääräiset". Oikotietä onneen ei ole, joten parhaiten kilot saa karistettua syömällä normaalia ruokaa ja liikkumalla sopivasti. Ja sekin jo auttaa, että jättää herkut ja alkoholin pois. 

Oikeanlaisella ruokavaliolla ja liikunnalla painon saa tiputettua terveellisesti, mutta pysyvää ei tuloksesta valitettavasti tule, jos palaa takaisin vanhoihin tottumuksiin vaikkapa puolen vuoden personal trainingin jälkeen. Tapoja ei ole aina helppo muuttaa ja jos ruokailutottumukset ovat tosi retuperällä, saattaa uuden opetteussa kestää pitkäänkin, jopa vuosia, että uudet tavat jäävät pysyviksi. Välillä sitä repsahtaa ja sitten palataan takaisin terveelliseen elämään. Jos laihduttaminen ja painon ylläpitäminen olisi helppoa, ei olisi ylipainoa. Ja meillä on erilaisia elämäntilanteita. Yksinkertaisesti joskus ei ole aikaa tai energiaa keskittää siihen mitä syö tai mitä vaaka näyttää. Se on normaalia ja myös silloin pitää olla itselleen armollinen.

Jos kuitenkin haluat keventää tammikuussa, tässä tulee muutama minun vinkkini:


  • syö paljon kasviksia, täytä niillä puolet lautasesta
  • valitse hyvälaatuinen proteiinin lähde (kanaa, kalaa, vähärasvaista lihaa, äyriäisiä..)
  • muista hyvät rasvat (avocado, pähkinät, siemenet) ja nauti niitä kohtuudella. Kokonaisessa avocadossa on aika paljon energiaa, joten nauti kerralla vaikka 1/4. Pähkinöitäkään ei voi kourallisia vetää kerralla, vaan määrä kannattaa pitää kohtuudessa.
  • juo riittävästi vettä
  • älä jätä hyviä hiilareita kokonaan pois (riisi, pasta, peruna, bataatti, kvinoa, bulguri jne). Se kostautuu lopulta, kun energiaa tulee liian vähän.
  • nauti yhtenä päivänä viikossa ruoista liiemmälti niitä laskematta (älä kuitenkaan herkkuja..) Tämä ei kuitenkaan tarkoita mitään ylenmääräistä mättämistä ;)
  • suosi hedelmien sijaan marjoja
  • tee kävelylenkkejä, hyötyliiku (nouse bussista aiemmin pois) ja kävele työmatka osittain tai kokonaan, venyttele (aineenvaihdunta paranee!), muista myös lihaskuntoharjoittelu
Sopiva painonpudotustahti on noin puoli kiloa viikossa, 350 grammaakin viikossa on tosi hyvä tahti. Kuukaudessa sen on noin 1,5 kiloa ja puolessa vuodessa jo 9. Vaakaa ei liiemmin kannata tuijoittaa eikä varsinkaan sellaisina päivinä sen lukemasta masentua, kun se näyttääkin enemmän tai samaa lukemaa vaikka kiltisti olisit ollut ilman herkkuja. Maltti on valttia eikä vaa'alla kannatakaan rampata päivittäin. Ja vaivannäköä varmasti vaatii terveellinen ruokailu, ja ennakointia. 

Silloin kun ammattilainen laatii ruokavalion, voit olla varma että sitä noudattamalla saat tuloksia. Silloin ei tarvitse miettiä onko tehnyt itse kaiken oikein tai tuskailla painonpudotuksen kanssa. Voit luottaa siihen, että homma toimii. Ja painonpudotus tehdään lopulta keittiössä. Vääränlaisella ruokavaliolla saa liikkua itsensä henkihieveriin, ennen kuin kiloja alkaa karista. 

Itse teen asiakkailleni aina ruokavaliot, jotka perustuvat puhtaaseen ja oikeaan ruokaan, eivät lisäravinteisiin. Mieluummin oikeaa ruokaa, sitä saa syödä määrällisestiikin enemmän. 

Lisää infoa ruokavalioista ja hinnoista voit kysellä hanna@anttipoika.com. Ruokavalion ja ravintovalmennuksen tekeminen onnistuu etänä, sillä alkukartoitus tehdään sähköpostitse ja itse ruokavalion läpikäynti puhelimitse.  

Ihanaa viikonalkua kaikille!

Xo
Hanna





4 kommenttia:

  1. Onpa aivan ihana paita ja muutenkin pirteä kuva :)

    VastaaPoista
  2. Heippa! Voi kiitos, hyvän mielen kuva. Ihanaa viikkoa sinne :)

    VastaaPoista
  3. Ihana nostalgia-paita! Saako noita vielä jostain ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nostalgiset vaatteet tulee aina jossain vaiheessa uudelleen muotiin. 2018 kevään mallistoa oli Promodista tää paita :D Eli vastaus on kyllä.

      Poista