Sports Lady®

Sports Lady®

27.2.2018

Paluu loman jälkeen omiin ruokiin - ruokapäiväkirjaa



Cheers tälle pakkaspäivälle ja lomanjälkeiselle elämälle! On kyllä niin ihanaa olla kotona. Vaikka loma on lomaa, on se arki vaan niin parasta. Lomalla tuli syötyä vähän mitä sattuu, aamiainen taisi olla ainut terveellinen ateria. Onneksi meillä oli huoneisto, eikä hotellin aamupala, sillä ainakin viimeksi kyseisen laskettelukeskuksen hotellissa ei ollut minulle oikein mitään syötävää. Nyt sai tehdä aamupalat itse.

Ja tuon loman ajan epätervelliisesti syömisen kyllä huomasi heti ihossa ja vireystilassa. Sellainen tahmea olo ja ihokaan ei ole niin kuulas kuin ennen lomaa. Transrasvat ja sokeri tekevät tehtävänsä. Syön kyllä lomalla mitä huvittaa tai mitä on tarjolla, mutta tiedostan että siitä ei tule jälkikäteen kovin hyvä olo. Mutta jos päättää syödä jotain huttua, siitä pitää sitten myös nauttia. Rinneravintoloissa tarjonta valitettavasti ei suosi kasvispainotteista ruokailijaa, joka yrittää yleensä välttää prosessoitua ruokaa, transrasvoja, lisäaineita, maitoa, sokeria.. Jos tarjolla on jotain terveellistä, otan mieluummin sitä. Olen ennenkin tuskaillut miten tarjolla ei ole kovin hyviä vaihtoehtoja laskettelupaikoissa.. Eilisen päivän ja sunnuntain keho suorastaan huusi vihermehuja, smootheja, salaattia, kalaa.. Ja se huutaa sitä vielä tänäänkin. 






Nyt kotona olen taas siirtynyt normaaliin, omaan ruokavalioon joka näytti maanantaina tältä:

Aamiainen:

Mehu (jossa lehtikaalia, kurkkua, sitruunaa, limeä, inkivääriä)

Tuorepuuro (jossa gluteenittomia kaurahiutaleita, chiaa, mantelimaitoa, banaania, luonnon vaniljaa ja ripaus himalajan ruususuolaa) mulperimarjoilla

Lounas:
Salaattia, paprikaa, tomaattia, porkkanaa, MCT-öljyä, lohta
vihreää teetä

Välipala:
Smoothie (jossa mansikoita, chiaa, vaniljaprotskua ja vettä)
vihreää teetä

Päivällinen:
Sama kuin lounas, mutta lisäksi riisiä

Iltapala:
Sama kuin välipala
Pannullinen vihreää teetä


Normaalisti ruokavalio on aika samantapainen, mutta syön kyllä myös vähän leipää, yhden välipalan enemmän ja tulee varmaan napsittua kaikenlaista vähän riippuen ohjausten määrästä ja herkkujakin syön viikonloppuna. Mutta nyt keho haluaa pelkästään tällaisia ruokia eikä varmasti tarvitse herkutella ennen viikonloppua, ei tee mielikään. Teetä menee tosi paljon, varmaan tuo kylmyyskin tekee himon teetä kohtaan :D


Tänään taas tein kasvissosekeittoa. Se on kätevä ruoka lämmittää talvipäivänä. Joukkoon voi laittaa tulisesti mausettua broilerin jauhelihaa. Broileria syön ehkä pari kertaa kuussa nykyään, kalaa viikottain. Enemmän ruoka on mennyt kuitenkin kasvispainotteisemmaksi. Mahdollisimman puhdasta ruokaa. Itsetehtyä. Sanonkin aina, että ruuan pitää olla sellaista millä on joskus ollut elämä. 


Ja miten ihanaa on ollut palata taas treeneihin ja töihin. Eihän me oltu reissussa kuin vajaa viikko, mutta kyllä sitä vaan on niin tottunut treenaamaan että oli ihana päästä taas ohjaamaan ja itsekin liikkumaan. Oma treeni on on ollut loman jälkeen tällaista:

Sunnuntaina 1,5h kävely ja illalla kevyt kehonhuolto.

Maanantaina aamutreeni 15 min pallon, hyppynarun, köysien ja tasapainolaudan kanssa (sitä ennen 15 min lämmittelyä pallon ja pienten käsipainojen kanssa) + kävelyä 30 min.

Maanantaina vedin myös pari kahvakuulatuntia ja venyttelytunnin.

Tiistaina 60 min aamukävely ja loppuun 10 min venyttelyä ja sitten töiden puolesta tulee vedettyä tunti venyttelyä, tunti kuulaa ja tunti pilatesta.

Muuten alkuviikon ohjaukset ovat olleet PT-asiakkaiden kanssa heidän vieressään seisomista ja liikkeiden näyttämistä :)



Tällä(kin) viikolla oma treeni painottuu tosi paljon myös kehoa venyttäviin ja vahvistaviin harjoitteisiin, oman kehon painolla tehtäviin liikkeisiin. 

Arki on kyllä ihanaa ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen mukavaa ja se tekee aina hyvän olon. Erityisesti puhtaan ruokavalion ja venyttelyn merkitys korostuu oman hyvinvoinnin maksimoinnissa eniten. Ilman niitä olo olisi aika tukkoinen, vaikka liikkuisikin. Vinkit siis tälle viikolle: puhdasta ruokaa ja venyttelyä! Vireystila lisääntyy 100%.

Ja hei loppuun vielä arvonta! Käy tykkäämässä Sportsladysta (@sportsladyh) Instassa ja jätä kommenttisi tähän postaukseen. Olet mukana arvonnassa, jossa on mahdollisuus voittaa 4 kpl 2 hengen lippupaketteja Luonnonkaunis 2018 messuille 16.-17.3. Mun suosikkitapahtuma koko vuoden messutarjonnasta!

30 kommenttia:

  1. Aina kylmillä ilmoilla tekee enemmän mieli keittoja. Omia keittosuosikkejani on kanakeitto ja bataatti-porkkanakeitto. Mies aina ripottelee kasvissosekeiton päälle paahdettua sipulirouhetta :)
    Kylläpä näyttää tuo sinun mansikkapohjainen smoothie hyvältä. Täällä menee nyt inkivääri-sitruunajuomia, iski se flunssa nimittäin minuunkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataattiporkkanakeitto onkin muuten hyvää! Sitä pitää tehdä joku päivä. Toivottavasti sun flunssa hellittää pian. Inkivääri/sitruunashotit on kyllä hyviä flunssaan!

      Poista
  2. Mukaan arvontaan:)
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan ja ilmoitan blogissa sitten loppuviikosta voittajat :)

      Poista
  3. Mukana arvonnassa :)

    Pauliina.kaario@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä arvontaan ja toivotaan että onnetar suosii. Blogista löytyy sitten loppuviikosta onnekkaat voittajat.

      Poista
  4. Mukana arvonnassa :-)
    -Kaisa R.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos osallistumisesta ja loppuviikosta ilmoittelen sitten voittajat täällä!

      Poista
  5. mukana arvonnassa! ✨✨✨
    maryanne.aalto@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että onnetar suosii ja blogista löytyy sitten voittajat loppuviikosta.

      Poista
  6. Mukana arvonnassa��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan ja ilmoitan täällä blogissa sitten loppuviikosta voittajat :)

      Poista
  7. Herkullisen näköinen smoothie, Nam :) Mukavaa viikkoa <3 Ja mukana arvonnassa!
    HennaK

    VastaaPoista
  8. Keitot ovat lämmittävää ruokaa näin talvipakkasilla. :)
    Luonnonkaunis-messut ovat minunkin suosikkini ja odotan niitä innolla. Eli mukaan arvontaan. :)
    piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot ja tee on kyllä niin must näillä pakkasilla munkin mielestä. Onnea arvontaan ja ilmoittelen blogissa sitten voittajia!

      Poista
  9. Onhan se arki sitä aikaa, jota eniten elämme, mutta kyllä loma tekee poikaa. Musta tuntuu, että lomalla saan energiaa valtavasti, että taas jaksaa. Nyt ihan hulluna odottelen huhtikuun loppua, että reissuun päästään tämän rankan 1/2-vuotis jakson jälkeen. BTW samanmoista smoothie tehdään meilläkin ja on muuten ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on. Mäkin oon ihan täynnä virtaa ollut alkuviikon ja loman jälkeen on aina niin hyvä fiilis kun saa tosiaan vaan olla ilman aikatauluja. Kyllä kerran kuussa loma ois hyvä juttu :D

      Poista
  10. Mukana arvonnassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan, ilmoitan loppuviikosta voittajat blogissa!

      Poista
  11. mukana arvonnassa :-) ansode@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan, ilmoitan loppuviikosta voittajat blogissa!

      Poista
  12. Mukana:)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan, ilmoitan loppuviikosta voittajat blogissa!

      Poista
  13. Sun vihermehut on käytössä melkein joka päivä eri variaatioilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva kuulla! Aurinkoista viikonloppua :) Mehut on kyllä niin hyviä!

      Poista
  14. Keitot maistuvat näin pakkaspäivinä. Oma suosikkini on bataattikeitto. Olen innostunut noista mehuista blogisi myötä ☺️. Mukana arvonnassa. T kirsikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot on kyllä ihania! Mä aion myös tehdä bataattikeittoa jonain päivänä. Tosi kiva kuulla, mehut on kyllä niin parhaita. Niitä tulee aina ikävä kun lähtee lomalle. Onnea arvontaan!

      Poista
  15. Lomasafkat näkyvät heti ihossa ja kropassa. Punaista näppylää pukkaa.
    Pandan tehtaan kotiintuomiset ne vaan kovasti kaapissa huutelee. Onneksi huomenna työpäivä, kippaan herkut sinne.
    Mukana arvonnassa.
    Katinka

    VastaaPoista
  16. Töihin vain karkit työkavereiden iloksi :) Onnea arvontaan!

    VastaaPoista