Sports Lady®

Sports Lady®

26.5.2019

Kaikki entiset työpaikkani


lehtijuttu Me Naisissa 2012

Peruin illan kahvakuulatunnin sateen vuoksi ja olen tässä tylsistynyt nyt kotona. Välillä sitä aina haaveilee, että olisi ihanaa kun illat olisi vapaita ja voisi tehdä mitä huvittaa. Mutta tänään sen tajusin (jälleen kerran), että mielelläni teen töitä myös iltaisin ja olisin tänäänkin niin kovin mielelläni mennyt vetämään tuntia. No, tunnille löytyi korvaava aika helatorstaille ja onhan se kivempi kuulailla ulkona kun on kiva keli. 

Sitten täällä tylsyyden syövereissäni luin ensin kaikki lukematta jääneet lehdet, näytenumerot, golf-lehdet ja koiramme -lehdet. Sitten aloin selata blogeja. Muutamassa blogissa törmäsin juttuihin entisistä työpaikoista. Tässäpä olikin mielenkiintoinen aihe, ja olen aina ollut kiitollinen jokaisesta edellisestä työpaikastani. Ne ovat kaikki tuoneet minut tähän missä olen nyt.


äidin kanssa teatterilla

1984 
Varmasti ensimmäinen oikea työni oli Porin Teatterissa avustajana. Olisiko se ollut vuotta 84 ja näytelmä jossa olin mukana oli Prinsessa Ruusunen. Puoliajan jälkeen esitys alkoi sillä, että kastelin linnan pihalla olevia ruusuja ja lauloin. Aivan paniikissa odottelin esiripun aukeamista väliajan jälkeen ja sitten olikin minun vuoroni astua lavalle ja aloittaa toinen puoliaika. Tästä ala-asteikäinen tyttö sai mukavasti rahaa ja pääsin ratsastustunneille niillä rahoilla. Olin mukana myös muutamassa pienessä elokuvassa, joista sai niistäkin taskurahaa. Äitini oli näyttelijä, hän myötävaikutti näiden töiden saantiin tietysti :)



1990-luvun alku
Sitten 90-luvun alussa puhuimme parin kaverin kanssa itsemme töihin hevostallille kesäksi. Tallin omistaja sai jotain tukea, jolla palkamme maksettiin ja me saimme maalata aitoja, puomeja ja tehdä kaikkea sellaista hommaa mihin teini-ikäiset pystyivät. Tallilla tein myös hevosten iltaruokintavuoroja ja viikonloppuisin siivosin karsinoita, niistäkin maksettiin. 

1995
Lukion jälkeen en päässyt heti hakemaani kouluun. Ehdotin hevostarvikeliikkeeseen, että he työllistäisivät minut. Sain työmarkkinatukea ja työnantaja sai apuja liikkeeseen. Olin myyjänä, tein tilauksia ja myös toimitin tilauksia. Sain arvokasta työkokemusta vuoden ajan ja pääsin opiskelemaan sitten markkinnointia ja viestintää. 

1996
Sitten opiskelujen ohella työntekoni jatkui Eka Marketin kassalla. Jostain oli saatava rahaa. Minulla oli hevonen ja sen ylläpitoon tarvitsin joka kuukausi rahaa. Kassatyöllä sain maksettua hevosen, omaan elämiseen riitti muistaakseni opintotuki ja -laina. Marssin johtajan puheille tallivaatteissa, hevoselta haisevana, ja ilmoitin että tarvitsen työn. 

1998
Sitten opiskelujen loppuvaiheessa löysin itseni lääkäriaseman respasta töistä. Muutin kesäksi Porista Helsinkiin. Tämän työpaikan sain isäni avustuksella. Tätä työtä tein yhden kesän ja myös opinnäytetyöni käsitteli leikkauspotilaiden asiakastyytyväisyyttä. Lopulta ymmärsin, että Helsinkiin muutto oli edessä jotta työmahdollisuuksia olisi enemmmän. 


ensimmäinen messuosasto josta vastasin 2000


1999-2001
Ensimmäinen "oikea" työpaikkani, valmistuttuani, oli  IT-alan yrityksessä. Minut palkattiin sinne sihteeriksi ja assistentiksi ja järjestin aina messustandit ja organisoin niihin liittyviä asioita. Lopulta tämä yritys ostettiin osaksi isompaa konsernia, työtehtäväni muuttuivat assistentin töistä markkinoitiviestinnällisempiin töihin. 


2003 työmatkalla Rigassa

2001-2010
Parin vuoden jälkeen päätin kuitenkin hakea Helsingin Pörssiin. Nykyinen Nasdaq OMX haki Helsingin Sanomien rekryilmoituksessa johdon assistentteja. Pörssissä toimin ensin kaupankäynti liiketoimintayksikön johtajan assistenttina, myöhemmin hänestä tuli toimitusjohtaja. Ja minusta toimitusjohtajan assistentti. Esimieheni kehotti myös aina menemään koulutuksiin ja pörssin aikana kävin valtavan määrän koulutuksia. Kävin kaikki yrityksen järjestämät kurssit, opi optiot, opi osakkeet, portfolioteoria ja niin edelleen. Lopulta suoritin myös pörssimeklaritutkinnon. Suoritin laki- ja sääntöosuuden sekä käytännön kokeen Saxess -kaupankäyntijärjestelmällä ja olisin saanut meklarioikeudet. Pörssin aikana kävin myös viikottain englannin tunneilla, suoritin johdon assistentin tutkinnon Markkinointi-Instituutissa ja vaikka mitä. Muistanko edes kaikkea. Järjestin todella isoja asiakastilaisuuksia, varasin matkoja ja työtehtäväni olivat vaativia. 

after workout Blackissa
2010 
Sitten keksin mikä minusta tulisi isona. Aloin töiden ohella kouluttautua personal traineriksi. Perustin Sports Ladyn ja vaihdoin alaa. Olin hetken myös töissä Trainer4You:lla hyvinvointikoordinaattorina ja sieltä menin CocoVi Bariin ravintolapäälliköksi, myymäläesimieheksi. Tein kahta työtä pari vuotta. Oman yrityksen töitä ja noita siinä ohella. 


2011 Ilta sanomat

2012
Siirryin kokopäivätoimiseksi hyvinvointialan yrittäjäksi jolla tiellä olen edelleen. 

Vuodesta 2010 eteenpäin olen kouluttanut itseäni jatkuvasti. Ensin suoritin Hyvinvointivalmentajan, Kuntosalivalmentajan, Ravintovalmentajan, Personal Trainerin, Kahvakuulaohjaajan tutkinnot. Sitten vuorossa oli TRX yksilö- ja ryhmäohjaajan koulutus, Method Putkisto ja Method Putkisto Pilates ohjaajakoulutukset. Sitten olikin hetki taukoa koulutusten saralla, kunnes loppuvuodesta kävin Henkisen tietouden kurssin ja tänä keväänä aloitin NLP-opinnot.  

Yrittäjyys ei todella ole ollut helppoa eikä sitä voi kutsua downshiftaamiseksi. Välillä haaveilen kahdeksasta neljään työstä, voisin mennä toimistoon downshiftaamaan. Tätä haaveilua ei ole tosin tapahtunut enää muutamaan vuoteen, kun olen saanut oman levon ja palautumisen tasapainoon ja homman pyörimään kunnolla. Mutta ensimmäiset vuodet olivat tosi raskaita. Kesäloman jälkeen ajattelin aina sitä miten ihanaa olisi kun ei tarvitsisi taas jatkaa tätä työtä ja voisi elää elämää paljon virkeämpänä ja onnellisempana. Sitten tuli aina joku ihana asiakas sanomaan miten kiitollinen on ollut avustani ja kun koin työni merkitykselliseksi, jatkoin sitä aina kaikesta huolimatta. Mutta olen kiitollinen siitä, että olen oppinut tasapainottamaan levon arjessa jotta jaksan työt. Tätä en ehkä palkkatöissä olisi koskaan oppinut. Sieltä kun voi jäädä aina sairaslomalle kun sairastuu, yrittäjällä siihen ei ole varaa. Tai mielellään ei saa sairastua sillä silloin menettää työt ja ansiot. On osattava pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan niin hyvin että jaksaa ja pysyy terveenä. 

Heppa-Hanna ensi-illan jälkeen kukkien kanssa kotona

Mutta olen yrittäjähenkinen, tykkään tehdä töitä ja olen jo lapsesta asti oppinut sen että mitään ei saa ilmaiseksi. Olen varmaan aina ollut sen tyylinen ihminen, että tykkään tehdä töitä kovasti. Opin jo lapsena, että jos haluaa tienata, on ainoa keino mennä töihin ja tehdä kovasti töitä saavuttaakseen unelmansa. Ja olen ymmärtänyt myös sen, että kaikki on mahdollista kun tekee töitä tarpeeksi sen eteen ja uskoo asiaansa. Äiti kertoi, että olin jo lapsena levittänyt tavarani kadulle kaupungilla ja koittanut myydä niitä. Pienenä löysimme myös kokonaisia leipiä puistosta ja otimme ne ja kiersimme myymässä niitä naapureille. Pulloja keräsin myös ahkerasti aina ja vein niitä kauppaan. Viikkorahaa en saanut ala-asteella ensin ollenkaan, lopulta sain neuvoteltua itselleni viikkorahan joka oli kaksi euroa. Ala-asteella säästin monta vuotta ratsastuksen alkeiskurssiin. Se oli niin kallis, että muuten en olisi sinne päässyt. Kuten kuvastakin näkyy, olin päällystänyt huoneen seinätkin hevosten kuvilla. Ehkä jonain päivänä vielä hyppään hevosen selkään ja fiilistelen rakasta lajia. 

Sellaista jutustelua tähän sunnuntai-iltaan. Nyt odottelmaan sitten Suomen peliä. Kannustetaan Suomi voittoon! 




4 kommenttia:

  1. Sinulla on mielenkiintoinen työhistoria. Tätä oli kiva lukea. Ahkera olet. Ja sinnikäs ja tavoitteellinen. Monessa olet ollut mukana ja työurasi kertoo sinusta paljon.
    Paljon onnea yksityisyrittäjänä <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula ihanasta kommentista ❤️ Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa ja aurinkoista päivää ❤️

      Poista