Sports Lady®

Sports Lady®

9.4.2020

Mitkä asiat innostavat ja antavat voimaa juuri nyt


Neljäs viikko meneillään tätä poikkeustilaa. Tänään on ollut todella hyvä päivä, eilenkin oli. Tai koko viikko on ollut oikeastaan. Jokaisella meillä on oma tapamme käsitellä asioita ja käydä tätä tilannetta läpi. Tunnemme paljon erilaisia tunteita: ahdistusta, pelkoa, huolta, yksinäisyyttä ja katkeruutta. Meillä on kuitenkin mahdollisuus valita jäämmekö rypemään näihin tunteisiin vai valitsemmeko sen sijaan hyvän fiiiksen ja ilon. Olen päättänyt näiden viikkojen jälkeen itse valita tuon jälkimmäisen. Se ei tarkoita sitä että unohtaisin tilanteen, teen vain parhaani voidakseni hyvin. Koirasta voi ottaa mallia, hän nauttii aina ja joka tilanteesta. Ja inspiraatiota kannattaa hakea sellaisista tyypeistä jotka tuovat lisää motivaatiota omaan tekemiseen. 



Yksi juttu minkä totesin itselleni taas kerran: rutiinit ja tavat ovat todella tärkeitä vaikeiden hetkien keskellä. Ne auttavat sinua jaksamaan ja johdat itseäsi myös kriisin keskellä. Olen huomannut näiden tärkeyden arjessa, ja huomannut myös sen mitä tapahtuu jos luovun niistä. Ensi viikko voi olla vielä haastavampi kuin tämä viikko. Voi olla vielä yksinäisempi tai ahdistuneempi olo. Tai sitten yksinkertaisesti sen sijaan voimme valita ilon, jossa auttavat niin rutiinit kuin monet muutkin jutut. 

Yksi oma (aamu)rutiini on ollut pitkään asioiden kirjoittaminen päiväkirjaani joista olen kiitollinen. Niitä olivat tänään:

1. Kukat jotka eilen sain ihanalta ohjattavaltani. Vedin hänelle PT-treenin ulkona, heidän kotipihassaan. Hän veti treenin aivan sairaan hyvin (jo tästä olin iloinen ja kiitollinen) ja kun vielä treenin loputtua sain kauniit tulppaanit, oli se aivan jotain ihanaa. 


2. Siivosin kodin ja järjestin työpisteen itselleni kirjoituspöydän ääreen. Aikaisemmin olen tehnyt töitä olohuoneessa, ruokapöytä oli muuttunut toimistoksi. Nyt koti on entistä viihtyisämpi ja pöydän ääressä on ihana visualisoida tulevia asioita, kirjoittaa blogia, suunnitella luentoja ja hoitaa yrityksen toimistohommia. Tuo viimeinenkin on muuttunut suorastaan ihanaksi!



3. Kotiin tilaamani ruokakuljetus. Kauppaan ei tarvinnut lähteä tällä viikolla ollenkaan ja voin olla turvallisin mielin kotona taas seuraavat 10 päivää. Pitää muistaa taas tehdä seuraava ruokatilaus..  

Toinen hyvää oloa tuova asia on lukea asioita listasta, jonka olen kirjoittanut (hahaa) oman kirjani tehtäväosioon. Ajatuksena on kirjoittaa kaikki ne asiat paperille jotka tuovat iloa! Sinä onnistut - tee elämäntapamuutos ja toteuta unelmasi kirjassa on myös vinkkejä tapoihin, rutiineihin, kiitollisuuteen, onnellisuuteen ja vaikka mihin. Olen viime aikoina miettinyt sitä, että kirjan oli todella tarkoitettu ilmestyvän juuri tänä vuonna, kaiken tämän keskellä. Uskon ja toivon, että moni teistä on saanut siitä paljon hyvää oloa myös tähän tilanteeseen. 

Joka tapauksessa nuo iloa tuottavat asiat on hyvä kaivaa esille myös silloin kun elämä näyttää harmaalta. Kaverin kanssa ei voi mennä kahville, mutta voin keittää ihanat kahvit kotona ja nauttia ne suklaan kanssa. Tai voin avata telkkarin ja katsoa hömppäsarjaa ja aamulla tehdä ihanan venyttelyn kun on vapaapäivä eikä ole aikatauluja ollenkaan. Olen tehnyt monia noista asioista viimeisten viikkojen aikana. Kahvihetki ystävän kanssa on onnistunut whats app videon välityksellä, tanssit taas online tanssitunnilla. Saunareissut ystävän kanssa järvelle, matkustaminen tai teatterissakäynti eivät onnistu, mutta on paljon asioita joita voi tehdä ja joista tulee hyvä mieli. Tuosta pitkästä listasta vain muutama ei onnistu. Se että keskittyy murehtimaan niitä asioita mitä ei voi tehdä, ei johda mihinkään. Aika moni somessa nyt valittelee miten pääsiäisreissut on peruttu, mutta voisiko sen sijaan keskittyä kaikkeen siihen hyvään mitä on? Joskus olisi hyvä jokaisen meistä katsoa omaa elämää ulkopuolisen näkökulmasta, siitä voi saada paljon ajatuksia ja aihetta kiitollisuuteen. 

On onnea saada elää elämää joka on oman näköistä. Sen vuoksi suosittelen ihan kaikkia tekemään listan itselleen niistä asioista mistä tulee hyvä mieli. Tästä kirjoitin viime syksynäkin blogiin, mutta en löytänyt postausta yrittäessäni sitä etsiä.. ja on pari muutakin hyvän mielen listaa mitä voit tehdä!



Tämän listan lisäksi kannattaa listata itselleen elämän parhaat hetket. Niitä miettiessä tulee aina hyvä mieli ja kiitollinen ja onnellinen olo. Omia parhaita hetkiä elämässä ovat lapsen syntymä, päätös koiranpennusta, kirjan julkkarit, monet hyvät hetket ystävien tai lapsen kanssa..

Ja kolmas juttu minkä voit tehdä, on biisilista voimaannuttavista biiseistä. Tein sellaisen ensi kertaa itselleni pari vuotta sitten. Tämän listan idea on se, että kuuntelet biisejä vain silloin kun todella tarvitset sitä voimaa ja tsemppiä ja iloa minkä nuo biisit tuovat. Omat listani eivät ole pitkiä, parikin biisiä riittää tuomaan sen paremman olon. 

No mikä muu sitten tuo iloa? No liikkuminen tietysti. Sitä riittää Sports Ladyn instan puolella, paljon erilaisia treenejä mitä voit itselle tallentaa. Liikkuminen on itselle ollut aina aivan must. Mä kyllä pidän nyt pari lepopäivää treeneistä, sunnuntaina jatkuu jumpat taas Kumpulan kahvakuulatunnilta FB livessä. Ja tajusin juuri, että listasta puuttuu mieleinen työ ja oma yritys. Niistä tulen iloiseksi!

Näiden juttujen lisäksi olen alkanut opiskella taas italiaa. Latasin word diveen laajan italian ja sitä on ihana harjoitella. Kunhan tämä tilanne rauhoittuu, matkustan Italiaan ja puhun vieläkin paremmin italiaa. Ah se on ihana kieli. Olen siitä opiskellut alkeet, jatkon ja kaupallisen italian, mutta kaikki on unohtunut vuosien mittaan. Mä olen vakuuttunut siitä, että olen edellisessä elämässä ollut italialainen. Niin tutulle se kieli ja kulttuuri ja ruoka vain tuntuvat. Ja Italiassa olen käynyt monet kerrat ja joka kerta tuntuu kuin kotiin menisi. Ihana on haaveilla sinne menosta taas joskus vielä! 

Paljon on hyviä asioita elämässä siis. Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti