Sports Lady®

Sports Lady®

2.4.2020

Luonnollisempi palautusjuoma ja (mun) totuus karanteenin hyödyistä


Täällä aletaan vihdoin olemaan sellaisessa olotilassa, että tästä kaikesta kauheudesta on oppinut nyt näkemään ne hyvät puolet. Ensimmäiset viikot koronatilannetta ja tätä kauheutta yrittäjänä pureskellessa, menivät melkoisessa tunteiden kirjossa. Instan puolelle kirjoitin tänään postauksen, mihin laitoin omat TOP10 vinkkiä tilanteesta selviytymiseen. Mitkä ovat olleet omat selviytymiskeinoni ja kuinka olen tehnyt elämästä tässä tilanteessa niin hyvää kuin mahdollista.  Nyt oma ajatukseni tilanteesta on se, että kun olen tehnyt asioiden eteen kaiken voitavani, on turha murehtia enää mistään. Nyt pitää keskittyä kaikkeen siihen hyvään mitä tilanne tuo tullessaan. Ja sitä on paljon. Tänäänkin on ollut ihana päivä kotona lapsen ja koiran kanssa. 


Tällä viikolla kävin myös kaupassa jälleen kymmenen päivän tauon jälkeen, ostin taas ison kasan ruokaa ja tein myös tilauksen ensi viikon ruokakuljetuksesta kotiin. Virus on vakava eikä mikään leikin asia. Mikään asia ei ole niin tärkeä (paitsi lapsen tai koiran terveys), että lähtisin yhtään minnekään tai ketään näkemään. Yksinäisyys -asiaa tuli myös pohdittua tässä viime viikkojen aikana. Toki se korostui kun lapsi oli pitkään isällään, mutta tiedostin myös sen, että aika vähän näen (valitettavasti) ystäviäni normaalissakaan arjessa. Jokaisella on perheensä, työnsä ja menonsa ja itse yksinäisenä ihmisenä kun lapsi on isällään, vietän usein aikaa yksin kotona myös viikonloppuisin. Ei se ole silloinkaan kivaa, yksinäistä mulla on kyllä ollut ennen tätäkin. Näiden vuosien aikana ovat myös löytyneet ne todelliset ystävät. He jotka kysyvät mitä kuuluu ja pyytävät myös minua jonnekin. Mistä sitten jään paitsi nyt? En pääse salille vaan treenaan kotona (salilla kävin ehkä kerran viikossa) enkä ystävien kanssa satunnaisesti kahville tai museoon (tätä on tapahtut muuten pari kertaa kuussa ehkä..). Ja tietysti jään paitsi kaikista ohjaustöistäni ja ihanien asiakkaideni livenä näkemisestä. Heitä näen normaalisti jopa enemmän kuin ystäviäni. Ja nyt ei ole tarkoitus rutista omasta yksinäisyydestäni, vaan sanoa asia niin kuin se on. On paljon ihmisiä, jotka kokevat tätä samaa tunnetta. Mutta toki olisi ihanaa kun olisi se ihana mies ja elämänkumppani. En vain ole löytänyt ketään sellaista enkä ole koskaan ollut ihminen, jolla pitäisi olla joku vain olemisen vuoksi. Sen takia ettei olisi yksin. Uskon että hän tuolla odottaa jossain!


Olen jo pitkään elänyt tosi rauhallista elämää, yrittäjänä se on ollut myös sen vuoksi pakollista, että on pitänyt säilyä terveenä jotta pystyy hoitamaan työt. Tästä olen aikaisemminkin kirjoittanut. Ja myös se on ollut täysin oma valintani. Jossain vaiheessa minulla on ollut elämässäni ihmisiä, jotka eivät ole ymmärtäneet tätä. En voinut mennä kylään sellaiseen paikkaan missä on kipeitä pikkulapsia tai tavata ystäviä jotka olivat flunssaisia, jotta en itse sairastu. Silloin olisin menettänyt elantoni kun en kipeänä voi vetää jumppia tai ohjata PT-asiakkaita. Olen ollut tästä jo useamman vuoden super tarkka. Olen pitkään optimoinut omaa terveyttäni ja pitänyt huolta siitä että liikun sopivasti, nukun tarpeeksi ja syön terveellisesti ja teen pieniä irtiottojakin sopivasti. Terveydelle on vain hyväksi joskus ihana viikonloppu, herkkuja ja skumppaa hyvän ystävän kanssa. Se ilostuttaa mieltä pitkäksi aikaa. Se, että asettaa rajat asioihin on mielestäni vain viisautta. Etenkin kun niiden asettaminen perustuu täysin oman arvomaailman mukaisiin asioihin. Tärkein arvoistani on terveys. Ja se ilmenee ihan kaikessa. Niin yksityiselämässäni kuin yrityksenikin toiminnassa. Ja onneksi ihanat ystäväni tämän kaikki ymmärtävät.


Myös tulojen menetys on minulle tuttua. Olen ollut vastaavassa tilanteessa yrittäjyyden aikana aikaisemminkin eikä apua herunut mistään. Jouduin myymään tavaroitani, jotta saimme ruokaa lapsen kanssa ja lainat lyhennettyä. Nyt hallitus on onneksi mahdollistanut yrittäjille paljon erilaisia tukia tämän kriisin vuoksi ja itsekin odotan sitä, koska yhden ihmisen yrityksen, toiminimellä toimivan yrittäjän, on sellaista mahdollista hakea. Vielä se ei ole ollut mahdollista vaikka rahaa yrityksille on annettu jo kasapäin. Ja kyllähän tämä tilanne on vaikuttanut aivan valtavasti minunkin yritykseni toimintaan. Nyt jos jäisi työttömäksi, ei tarvitsisi yritystä edes lopettaa, sillä yrittäjille on päätetty myöntää työttömyysturvaa ilman että yritys pitää lopettaa. Kesä on aina tämän alan yrittäjälle hiljaista aikaa joten olen oppinut tasapainottamaan menot ja säästämään kesän varalle. Yritysasiakkaat ja PT-asiakkaat ovat lomalla ja ryhmäliikuntatuntilaiset myös. Samoin vuoden vaihde on hiljaista aikaa. Mutta olen oppinut säätelemään vuosien aikana asian niin, että minulla on ollut mahdollista pitää jopa 8 viikon kesäloma, muiden lomien lisäksi. Lomaa ihminen tarvitsee myös säilyäkseen terveenä ja toimintakykyisenä. Ja kaikesta selvitään tälläkin kertaa.


Ja kyllä tämä on taas yksi niistä elämäntilanteista, missä punnitaan ne asiat mitkä elämässä merkitsevät. Ja meille yrittäjille tämä on mahdollisuus kehittää myös omaa toimintaa, käyttää se aika mitä kotona oleminen mahdollistaa, hyödyksi. Kaiken sen henkisen pääoman mitä tässä tulevien kuukausien aikana ehtii itselleen kerätä (tietoa löytyy ilmaiseksi netistä ja kirjoista vaikka kuinka!), voi muuttaa taloudelliseksi kun tilanne siihen antaa mahdollisuuden. Kuinka moni ihminen ihan oikeasti on tarvinnut tämän pysähtymisen. Uskon että todella moni. Ja uskon myös että todella moni tarvitsee sen pohjalla käymisen tullakseen paremmaksi ihmiseksi ja osatakseen arvostaa kaikkea sitä hyvää mitä hänellä elämässä on. Minäkin olen tarvinnut. Anteeksi vain, mutta maailmassa on ihan liikaa niitä ihmisiä, joilla on jo kaikkea mutta he vain valittavat kaikesta. Yksi mun seuraaja instassa laittoi kerran (tästä on kuukausia aikaa) viestin mulle jossa hän sanoi, että ilman kaikkea sitä kauheutta ja niitä vaikeuksia mitä hänelle oli elämän aikana tapahtunut, hän olisi todennäköisesti aivan järkyttävän itsekäs ja kauhea kusipää. Toiset osaavat ottaa opiksi elämän tiukoista tilanteista, mutta toki on niitäkin ihmisiä jotka eivät osaa ja sama rutina ja käytös jatkuu sitten entistäkin kaameampana. Ja jokaisella meillä on mahdollisuus kehittyä ihmisenä. Kun opit ymmärtämään muita ja itseäsi, on elämä paljon helpompaa. 

No sellainen alustus tälle palautusjuoma- ja smoothie postaukselle tästä nyt tuli. Postausta aloin oikeastaan kirjoittamaan siksi, koska eräs valmennettava pyysi instassa reseptejä tähän mun eilisen verkkovalmennnuksen jumpan jälkeiseen palautusjuomaan sekä tämän aamun hassun väriseen smoothieen. Ne tulevat tässä!


Vihreä palautusjuoma

Pakastettua baby pinaattia kourallinen
Vähän pakastettua luomu lehtikaalia
1/2 pakastettu luomu banaani
1/2 avocado
2 rkl vaniljan makuista luomu protskua
3 dl vettä


Aamupalasmoothie

1/2 pakastettu luomu bansku
kourallinen pakastettua baby pinaattia
about saman verran pakastettua luomu lehtikaalia
1/2 avocado
2 rkl vaniljan makuista luomuprotskua
pakastettuja luomu mansikoita (ehkä 1-2 dl)
3-4 dl vettä

Ihanaa torstain jatkoa kaikille. Pitäkää huolta itsestänne. Stay home, stay safe!

Xo
Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti