Sports Lady®

Sports Lady®

12.10.2017

Meikkipussin sisältöä ja syitä vaihtaa perinteinen kosmetiikka luonnollisempaan


Jos on ruokavalio ja syöminen muuttunut vuosien mittaan luomummaksi, niin sen on tehnyt myös meikkipussi. On mukavampi meikata, kun tietää meikkipussinsa tuotteiden sisällön. Jos valitsen lautaselleni luonnollisia ja puhtaita raaka-aineita, niin haluan valita niitä myös omaan meikkipussiin tai kylppärin kaappiin. Tyytyväisenä kylppärin kaappiin kurkatessa voin nykyään todeta, että sieltä ei löydy mitään muuta enää kuin luonnonkosmetiikkaa. Niissä on laatu parantunut huimasti siihen mitä se joskus oli. Vähitellen olen vaihtanut kaiken perinteisestä kosmettiikasta luonnolliseen. KonMarituksen myötä roskiin lähti yli puolet kylppärin kaapin puteleista.

Tykkään meikata ja läträtä puteleilla, mutta pelkään olla koekaniinina kosmetiikkateollisuuden tarjoamalle kemikaalicoctailille. Sen verran perinteisen kosmetiikan turvallisuus huolettaa. Eri ainesosien yhteisvaikutusta kun ei elimistöllemme tiedetä. Periaatteessa perinteisen kosmetiikan tulisi olla turvallista, mutta asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen. Kosmetiikka ei saisi sisältää terveydelle haitallisia aineita, mutta sitä ei tiedä kukaan miten kaikki nuo aineet käyttäytyvät yhdessä. Tuotteen ainesosat tietysti mainitaan tuotteen kyljessä, inci-listassa, mutta harva jaksaa niitä lukea ja opetella niiden merkitykset. 

Löysin tällä viikolla Ruohonjuuresta pari uutta luomiväriä täydentämään meikkipussia. Noilla kahdella alemmalla luomivärillä olen tähän asti mennyt tosi pitkään, joten kiva saada vähän vaihtelua. Haha ja paino sanalla vähän. Aikaa samaa värimaailmaa.. Mutta tarkkasilmäinen huomaa selvän eron :D

 Tykkään tosi paljon Bohon luomiväreistä, tai ylipäätään niiden kosmetiikasta. Rajauskynäkin oli lopussa, joten tällä kertaa meikkipussiin päätyi Bohon kynä. Ne ovat hyvälaatuisia ja edullisia. Tuosta Avrilin ripsarista kirjoittelin jo aiemmin, siitä olen tykännyt tosi paljon myös. Ja muuten piti vielä sanoa, että tämä postaus ei ole mitenkään yhteistyössä tehty, vaan aidosti tykkään näistä meikeistä ja siksi raotan meikkipussini sisältöä myös teille. 



Zaon hohdepuuterin hankittuani olen käyttänyt sitä samaisen merkin poskipunan kanssa joka päivä. Rasiaan menee kätevästi kaksi ja ne saa sitten vaihdettua kun loppuvat. Tosin ovat olleet todella riittoisia. Puoli vuotta käytössä ja eivät ole kuluneet juuri ollenkaan.. 



Zuiin huulipunat ovat olleet jo vuosi mun lemppareita, enkä omista muita enää ollenkaan. Ne pysyvät hyvin eivätkä kuivata huulia. Jos haluaa vähän poiketa niiden mattapintaisuudesta, niin laitan alle Madaran huulirasvaa. Tiedetään, että ihminen syö huulipunaa elämänsä aikana monta kiloa. Minä olen sitä syönyt perinteisenä versiona varmasti jo ihan tarpeeksi, joten loppuelämäni syön sen luomuna. 



Eilen heitin vanhan hiuslakan ja kuivashamppoon roskiin ja ostin tilalle uudet, luonnolliset versiot. Ne kun eivät millään olleet kuluneet, mutta ei niitä tehnyt mieli päähänsä enää suihkutellakaan sen kemikaalikuorman vuoksi. Joten pitkään olen mennyt ilman lakkaa ja kuivashampoota. Enää ei tarvitse olla ilman. Tänään testasin ekaa kertaa molempia ja etenkin kuivashampooseen tykästyin tosi paljon. Siinä on ihana tuoksu, vähän myös kaakaon tuoksua. Ja se tekee tukasta silkkisemmän ja puhtaamman kun perinteinen, suihkutettava kuivashampoo. Tosin en ole värjännyt hiuksia enää aikoihin, joten en osaa sanoa miten tämä käyttäytyy värjätyn tukan kanssa. Luomutukka rakastaa luomuja tuotteita, perinteisiä shampoita en voi enää edes käyttää kun ne tekevät tukasta liian silikonisen ja liukkaan vaikka niin sanotusti hyviä olisivatkin.



Tällä hetkellä parfyymini on kuitenkin vielä se kylppärin kaapin "mustalammas". Nehän sisältävät satoja kemikaaleja ja olvat yksi allergisoivimmista tuoteryhmistä. Ne aiheuttavat ihottumaa, nuhaa ja muita hengitystieoireita.. Tätä ei tule useinkaan miettineeksi. Mutta ne aiheuttavat myös päänsärkyä niin käyttäjälle itselleen kuin ympärillä oleville ihmisillekin. Nyt on Bossin parfyymi tosin aivan lopuillaan, joten ehkä yritän Tallinnan reissulta löytää jonkun ihanan ja luonnollisen tuoksun. Töidenkään vuoksi en voi käyttää voimakkaita tuoksuja. En halua karkoittaa asiakkaita. Helposti parfyymin kanssa lähtee vähän lapasesta kun itse on tottunut tuoksuun ja sitä tulee suihkittua vähän reippaanlaisesti.

Sen lisäksi, että luonnonkosmetiikasta kiittää oma keho, kiittää siitä myös ympäristö. Kun hankkii sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, voi olla varma että raaka-aineiden tuotannossa, hankinnassa ja kosmetiikan valmistamisessa on minimoitava ympäristöön kohdistuvat haitat. Luonnonkosmetiikassa myös raaka-aineet kertätään vastuullisesti eikä vaaranneta ympäristöä. Henkilökohtaiset kosmetiikkavalinnat ovat sellainen keino, millä pystyt vaikuttamaan omaan ympäristöjalanjälkeesi. Perinteistä kosmetiikkaa kasvoilta pestessä se huuhtoutuu viemäriin ja palaa sieltä taas koteihimme takaisin vesijohtoveden mukana. Kuten kaikki lääkejäämät ja muukin kemikaali.

Eli yhden kuluttajan valinnoilla on merkitystä. Mitä enemmän hyviä valintoja ihmiset tekevät, sitä enemmän myös teollisuus seuraa kysynnän perässä. Ilahduttavaa onkin ollut viime vuosina huomata luonnonkosmetiikan räjähdysmäinen kasvu, ja uskon että ollaan siltikin vielä alkutaipaleella tämän asian kanssa. 

Oma vinkkini on lähteä vaihtamaan vähitellen kosmetiikkaa luonnolliseen. Kun jokin meikki tai puteli loppuu, kokeile luonnollisempaa versiota. Koko kylppärin arsenaalia ei tarvitse kerralla laittaa uusiksi. Kalliiksikin se tulisi. 

Xo
Hanna



1 kommentti:

  1. Vinkkinä Sabe Massonin voidemaiset luomuparfyymit. Niistä varmasti löytyy joku mieleinen tuoksu. Ainakin Pur ja Ruohonjuuri niitä myyvät. -Ulpukka

    VastaaPoista