Sports Lady®

Sports Lady®

29.10.2017

Miksi kehonhuolto on tärkeää myös pienille liikkujille


Back to basics. On ollut ihana palata arkeen ja kotiin. Perjantaina työt alkoi heti aamusta ja oli taas kiva mennä ohjaamaan asiakkaita. Tunteja ei perjantaina ollut, mutta PT-asiakkaita kyllä. Viikon loma teki tehtävänsä ja uutta virtaa ja intoa on taas lisää vaikka kuinka. Loppuviikko onkin mennyt töiden lisäksi pyykkiä pestessä ja lapsen kanssa oleillen. Ja palautuen. Itse olen välttänyt kovia treenejä matkan jälkeen. Keho kaipaa kuitenkin palautumista. Tuli niin paljon peliä ja kävelyä ja ehkä liian vähän ja huonolaatuista unta, että on ollut pakko keskittää ajatus palautumiseen. Oon venytellyt joka päivä tunnin ja tehnyt myös Pilatesta. Imuroinnin ja isomman siivouksenkin jätän suosiolla ensi viikkoon, hoidan pyykit ja muut arjen jutut.


Lauantaina oli pojan fudispelit ja sateessa seisoen meni muutama tunti. Mukana oli termospullollinen lämmintä hedelmäteetä, joka piti lämpimänä. Vaikka oli ihana olla lomalla ja lämpimässä, niin ihanaa on arkikin. Arjesta pitää tehdä sellainen, että siitä tykkää. Ja kun lepää tarpeeksi, kaikki on helpompaa. Töihin on kiva mennä ja fudismutsinakin on oikein mukavaa, vaikka kelit ei ihan aina suosikaan.



Painoa ei ihme kyllä tullut loman jälkeen yhtään lisää. Kävelyä tuli niin paljon, että sai huoletta syödä ja herkutella. Ajattelin kotiin tullessa, että kiloja on kertynyt vähitään kaksi lisää, mutta ei :) Matkalla pyrin syömään saman tyylisesti kyllä kun kotonakin, mutta väkisinkin se riistäytyy. Annoskoot kasvavat moninkertaisiksi. Kotona riittää aamupalaksi mehu, tuorepuuro ja kahvi. Reissussa aamiaisena taas oli munakasta, vihanneksia, leipää, juustoa.. ehkä joku pieni herkkukin.. Smoothejakin siellä oli ja puristettuja mehuja. Vähän ehkä tuhdimpia kyllä kuin kotona. Olipa yhtenä aamuna Baileys smoothiekin tarjolla :D Golfkentällä on eväänä yleensä banaania tai leipä, nyt kentällä meni suurempaakin patonkia, pähkinää, suolakeksiä, sipsiä ja vaikka mitä herkkua.. Toisaalta lomalla ollaan lomalla ja silloin voi itselleen jotain kyllä sallia. 

Mutta sitten siihen kehonhuoltoon, josta jaksan aina paasata kaiken ikäisille..

Miksi kehonhuolto on tärkeää myös pienille pelaajille ja junioreille?

Sunnuntaina aamulla oli jälleen töitä luvassa kun vedin jalkapallojoukkueelle ensin Pilatesta ja sen päälle venyttelyä. Nuorilla on kroppa kovalla koetuksella peleissä ja treeneissä ja kehonhuoltoa todella tarvitaan. Kehonhuolto on todella tärkeää iästä huolimatta. Oli sitten kyseessä 10-vuotiaat tai sitä nuoremmat tai vanhemmat, jotka liikkuvat paljon. Kun pitää kehosta huolta, välttyy loukkaantumisilta ja suorituskyky ja -teho paranevat. Etenkin nuorena hyvin suoritettu kehonhuolto kantaa pitkälle aikuisuuteen. Kehonhuollolla on myös iso merkitys itse suorituksessa jaksamiseen ja palautumiseen. 

Kuinka paljon kehonhuoltoa sitten tarvitaan? Se riippuu täysin liikunnan määrästä. Jos nuorillakin on treenejä kolmena päivänä viikossa ja siihen päälle pelit, huoltoa todella tarvitaan. Ehdoton edellytys kehitykselle on se, että lihakset ja hermosto palautuvat eli kehonhuolto on yhtä tärkeää kuin varsinainen liikunta. Täytyy myös muistaa, että riittävä lepo ja oikeanlainen ravitsemus lasketaan kehonhuolloksi. Näissä kaikissa asioissa meidän vanhempien tulisi tukea jälkikasvuamme. Tarpeeksi unta, tarpeeksi kehonhuoltoa ja oikeanlaista ravintoa oikeaan aikaan. Tuosta (nuorten) ravitsemuksesta on pitänyt pitkään kirjoittaa ja siitä tulossa piakkoin myös juttua. Miten tärkeää on syödä oikeita ruokia ja oikeaan aikaan, jotta pelit ja treenit kulkevat optimaalisesti syömisen puolesta..


Illalla onkin luvassa taas Kumpulan kahvakuulatunti ja siitä se taas lähtee. Ensi viikon tunnit pyörivät normaalisti. On niin kahvakuulaa kuin pilatesta ja venyttelyäkin, seniorien jumppaa, PT-asiakkaita ja oman kehon painolla tehtävää toiminnallista jumppaa. Kyllä on ihana olla taas töissä loman jälkeen. Ja mikä rikkaus on kun saa valmentaa kaiken ikäisiä ihmisiä, aina kymmenen vuotiaista 80-vee senioreihin. Arki se vain rulettaa!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille <3

Xo
Hanna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti