Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

26.4.2018

5 helppoa vinkkiä keventää useampi kilo ennen kesää


Eikö paino putoa millään vaikka haluaisit kesäksi saada muutaman kilon pois? Meillä on yleensä tapana aliarvioida syömistemme määrä ja laatu ja yliarvioida liikunnan määrä. Pelkkä kuntoliikunta ei välttämättä riitä, tarvitaan myös hyötyliikuntaa. Olennaisinta kuitenkin kilojen karistamisessa on pysyttäytyminen tarkasti terveellisessä ruokavaliossa. Liikunta nopeuttaa painonpudotusta ja mitä enemmän lihasta, sen parempi aineenvaihdunta. Myös mitä paremmin venyttelet sitä parempi aineenvaihdunta kropassa.

Kokosin omat vinkkini teille kuinka voitte keventää useamman kiloon ennen kesää sekä ohjeet helpottamaan vinkkien siirtämistä arkeen.

5 vinkkiä keventymiseen:

 1. Kerää mittariin vähintään 10 000 askelta päivässä
 2. Katso mitä syöt. Blogissani oli juuri hiljattain esimerkkiruokavalio joka edistää rasvanpolttoa. Katso se täältä!
 3. Venyttele tai joogaa. Parannat aineenvaihduntaa ja jo tämä auttaa sinua solakoitumaan.
 4. Tee pari lihaskuntotreeniä viikossa. Sinun ei tarvitse treenata salilla tai käyttää aikaa tähän paljoa. Pienikin treeni kotona riittää. Blogin Kotitreeni -tunnisteesta löydät satoja vinkkejä kotona tehtävään treeniin. Katso ne täältä (löydät tunnisteen myös suoraan aina blogin oikeasta sivupalkista)!
 5. Ryhdy toimeen! Tekosyitä löytyy aina, mutta kun jotain haluaa oikein kovasti niin siihen löytyy aina aikaa!
Kuinka saat siirrettyä tämän käytäntöön? 

 1. Hyötyliikunta. Kelit paranee ja osan työmatkasta voi kävellä. Säästät aikaa. Ei tosin huono vaihtoehto ole lähteä luontoon tunniksi reippaalle kävelylle :)
 2. Ota ruokavalio talteen blogista (yllä linkki kohdassa 2). Käy kaupassa, valmistele päivän ruuat etukäteen niin suunnitelmassa on helpompi pysyä. Itse pilkon valmiiksi mehun ainekset ja teen päivän ruuat jääkaappiin odottamaan. Kiireessä ja nälkäisenä et jaksa, vaan otat leipää ja suklaata. Ihan mitä vain! Vatsa ei tunnista ruuan energiamäärää.. mieluummin vihanneksia, hyvää rasvaa, hyviä hiilareita ja hyviä protskuja.
 3. Myös venyttelyssä jo pienikin määrä parantaa aineenvaihduntaa. Kun venyttelet säännöllisesti, huomaat sen ulkonäössä ja tämä auttaa motivoimaan jatkossa! Jos et jaksa tai ehdi varttia venytellä, tee ainakin tämä rullaus (katso 15 sek kestoinen video alla)
 4. Jos et jaksa etsiä kotitreeniohjeita tai lähteä salille/jumppaan tee nämä: 15-20 kyykkyä, 15-20 punnerrusta, 15-20 Istumaannousua/vatsarutistusta ja 15-60 sek lankku. Tee yksi sarja, siirry toiseen liikkeeseen ja sitten kolmanteen. Tee 3-4 kierrosta! Katso minuutin video alta.
 5. Haluatko keventyä? Ryhdy siis toimeen. Just do it!

Ihanaa viikonloppua teille kaikille! Pitäkää itsestänne huolta ja muistakaa myös levätä ja rentoutua pitkän työviikon jälkeen.

Hanna

Ylin kuva: Juha Laitalainen / Valokuvamaailma

2 kommenttia:

 1. Sinulla on ihan huikea kroppa. Kuinka pitkä olet ja paljonko painat nykyisin? Oletko tehnyt Inbody testiä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos. Inbody testissä olen ollut viimeksi vuosi sitten ja nyt paino on juuri sen verran kuin Inbody tällöin määritteli minulle ihannepainoksi. Hirveästi noita vaakalukemia en itse toitota, en asiakkaidenkaan kanssa. Toki ne ovat hyvä mittari jossain määrin edistymisessä mutta paino ei aina kerro kaikkea. Vaatteet ja mittanauha ovat parempi mittari aina. Ja kaikista paras mittari on on oma vointi ja fiilis. Ollakseen hyvässä kunnossa ja tuntea olonsa hyväksi, ei tarvitse aina vaa'an näyttää sitä ihannepainon lukemaa. Olemme eri kokoisia aina välillä ja siihen vaikuttaa paljon elämäntilanteet ja sen hetkinen tilanne. Pääasia on että tuntee olonsa hyväksi <3

   Poista