Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

2.4.2018

Pääsiäisen tunnelmia ja treenivinkkejä alaselän vahvistamiseen


Täällä on pääsiäinen sujunut vallan rauhallisesti. Olen treenannut, levännyt, vähän tehnyt työjuttujakin.. Perjantaina kuvasimme uusia Sports Lady kuvia studiossa ja kauniin Vanhankaupunginlahden maisemissa. Heräsin perjantaina jo 4.40, joten vastaavasti sitä sitten nukuttikin illalla. Pitkä päivä. Kävin meikissä ja kuvia otettiin sitten iltapäivästä. Perjantaina meninkin jo puoli 9 aikaan nukkumaan. Mitä sitä turhaan sinnittelemään jos väsyttää vai mitä? Lauantaina oli ihana herätä kymmenen tunnin unien jälkeen ja aloittaa vapaapäivän vietto. 

Lauantaina sitten vietettiin tyttöjen hömpöttelypäivää kaupungilla Hennan kanssa. Käytiin syömässä, kierreltiin ja katseltiin. Vähän shoppailtiin. Oli tosi vähän ihmisiä liikenteessä, normaaliin lauantaihin verrattuna. Ihana päivä ja sosiaalisesti ja henkisesti akut on todella ladattu. Aloitettiin meidän päivä Pauligin kulman pääsiäisbrunssilta. Todella voin suositella heidän brunssiaan. Vegaaninen brunssi, jonka otimme gluteenittomana. Lisäksi lautasen kaveriksi sai valita neljästä vaihtoehdosta, ja otettiin vegemunakkaat. Tämä olikin ensimmäinen "cheat" ateria mun parin viikon detoxin päätteeksi. Kutsuin sitä kuitenkin "Treat" -ateriaksi. Hyvää ja terveellistä ja nautin jokaisesta suupalasta. 

Tulossa on muuten pian postaus miksi kannattaa syödä myös painoa pudottaessa tietyin väliajoin "cheat meal"! Se ei tarkoita koko päivän porsastelua erilaisilla epäterveellisillä jutuilla, vaan kehon tankkaamista vähän tuhdimmilla ruuilla tai omilla lempiruuilla, yhden aterian ajan (ei koko päivän!). 

Viikonlopun aikana on sitten palattu taas takaisin omiin ruokiin. Itse detox on nyt ohi, mutta terveellisellä pohjalla mennään. Mitä kahden viikon detoxin aikana sitten tapahtui? Olo virkistyi huomattavasti. Paino putosi pari kiloa. Ihon kunto parantui ja mielikin kirkastui. Kyllä, pääsiäisen voi olla myös ilman suklaamunien jokapäiväistä mättämistä. Pääsiäisen munakahvit keitin kyllä, mutta mignon munan sijaan kahvin kanssa oli ihan tavallinen muna :D
Treenit ovat painottuneet viime keskiviikon jälkeen kävelyyn ja venyttelyyn. Mutta lauantaina selkä jo alkoi ilmoitella, että nyt kaivattaisiin hieman taas vahvistusta koko coreen. Joten sunnuntaiaamu alkoi kevyellä treenillä. Edelleen mennään viikon verran kevyemmin kun tunnit ovat tauolla. Teen pientä ja kevyttä jumppaa, joka pitää kropan kunnossa ja erityisesti alaselän. Alaselän vaivoista olen kärsinyt parikymppisestä asti ja suurin virhe on lopettaa harjoittelu. Sen sijaan keskivartaloa pitää vahvistaa säännöllisesti, jotta pakki pysyy kasassa. 

Jos kärsit alaselän vaivoista, on todella tärkeää vahvistaa keskivartaloa. Se onnistuu parhaiten oman kehon painolla tehtävillä liikkeillä (mieluiten pallon ja tasapainolaudan kanssa), jolloin joudut joka sekunti keskittymään coreen. Jos et aktivoi tukea sisältä, tasapainoa ei ole. Tee harjoitukset ajatuksen kanssa ja rauhallisin liikkein!


Tässä mun 4 lempparia liikettä, joita käytän oikeastaan aina lämmittelyssä. Avaavat hyvin koko kroppaa ja keho on valmis ottamaan treeniä vastaan!

4 liikkeen alkulämmittely


Sunnuntain aamutreeneissä tein mm. näitä liikkeitä. Treeni oli lyhyt ja kevyt, mutta pientä jumppaa kannattaa tehdä silloinkin kun palauttelee kroppaa. Nyt pääsiäisen aikana on juuri tarkoitus antaa kropan huilia ja palautua, mutta siitä pitää pitää huolta kuitenkin. Ihan täyttä lepoa en pidä, koska silloin alkaa jo alaselkäkin ilmoitella olemassaolostaan. 

4 liikkeen kahvakuulatreeni


Vapaat jatkuu vielä ja tiistaina sitten töihin. Ensi viikko oli tarkoitus pitää lomaa kokonaan, mutta teen kuitenkin tiistaina pitkän työpäivän. Keskiviikkona lähdetään sitten tyttöjen reissuun pariksi yöksi. Seuraavalla viikolla palaa taas arki normaaliksi. Nyt siis nautitaan, nähdään kavereita ja perhettä, levätään, treenataan ja vaan ollaan. Ihanaa pääsiäisen jatkoa teille <3

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Värikkäistä ihanista ruoista on helppo ottaa kivoja kuvia!

      Poista