Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

11.1.2019

Kotikuntosali joka mahtuu pieneen tilaan

Olen aina sanonut, että jos minulla olisi oma kuntosali, olisi siellä vain yksi "laite", talja. Muita laitteita ei harjoitteluun tarvita, pallon ja oman kehon painon sekä pienten käsipainojen lisäksi. 

Tämä postaus on yhteistyöpostaus, ja se on tehty Weelan kanssa.


Loppuvuodesta minulle tarjoutui mahdollisuus päästä testaamaan uutta, sähköisellä vastuksella toimivaa, kotikuntoilulaitetta, Weelaa. Sellainen toimitettiin minulle kotiin testiä varten. Weelassa on juuri ne mahdollisuudet ja ominaisuudet mitä taljassakin on. Siihen saa kiinnitettyä erilaisia "kapuloita". Voit tehdä hauiskääntöä, kulmasoutua, kick back'a, vipunostoja sekä lukuisia muita hyviä liikkeitä joita normaalisti kotikuntoiluvälineillä ei pysty tekemään. Laitteessa voi vaihdella taljatankoa, yhden käden D-kahvaa sekä tuota nilkkaan kiinnitettävää "taljamansettia"."Ongelma" esimerkiksi hauiskääntöä tehtäessä kotona voi olla se, että painot ja vastus loppuvat niin sanotusti kesken. Harva haluaa haalia isoa kasaa kahvakuulia ja painoja tangoista puhumattakaan, ne kuitenkin vievät paljon tilaa jos niitä on isompi arsenaali. Weelasta saa vastusta säädettyä yhdestä sataan kiloon!


Tämä laite on mielestäni kotitreeniin hyvä ratkaisu. Se painaa 15 kg mutta se on helppo säilyttää pystyssä seinän vieressä kotona ja nostaa siitä sitten harjoittelua varten lattialle. Mitat laitteella ovat 70x60x20. Se ei vie paljoa tilaa.Weelan avulla pystyt treenaamaan kaikki lihasryhmät läpi ja harjoittelu on mahdollista siis suurillakin vastuksilla. Laitteen lisäksi tähän "kotikuntosalliin" kuuluu sovellus, jonka avulla voi seurata omaa harjoitteluaan ja kehitystään. Saat myös harjoitusohjelmat, joissa on määritelty sarjat, toistomäärät ja liikkeet. Näin harjoittelu on helppoa ja turvallista (liikkeiden oikeaan suorittamiseen löytyy opastusvideot) jopa aloittelevalle. Yleinen "ongelma" myös monella treenatessa on se, että ei muisteta mitä liikkeitä voisikaan itsenäisesti tehdä. Tai montako toistoa olisi hyvä tehdä. Tämä helpottaa treeniä.Weelaa ohjataan kännykkäsovelluksella, joka sisältää näitä valmiita harjoitteluohjelmia mutta myös vapaan harjoittelumahdollisuuden. Vastusta voi säätää sovelluksella. Sovellus muistaa myös edelliset vastukset treenikerroilta. Itse laitteessa on akku, ja se ladataan virtapiuhalla jonka jälkeen johtoja ei tarvita. Laite yhdistetään bluetoothilla tablettiin tai kännykkään.


Itse aion testata Weelaa vapaalla harjoittelusovelluksella ja yhdistän tähän tottakai pallolla tehtävää ja oman kehon painolla tehtävää treeniä. Aivan kuten tekisin salillakin. Oma treeni on aina yhdistelmä pieniä käsipainoja, palloa, oman kehon painolla tehtäviä liikkeitä sekä taljassa tehtäviä liikkeitä. 

Lisää laitteesta voit lukea Weelan sivuilta. Myös Instasta ja Facesta löydät vinkkejä ja infoa @weelatrainer 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti