Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

11.1.2019

Perjantain kuulumiset


Pientä päivitystä myös tänne blogin puolelle. Instan stooriin olen päivittänyt kuulumisia paljonkin, ja jääköön jo se puiminen taakse sillä nyt voi unohtaa hetkeksi (toivottavasti todella pitkäksi aikaa) sairastelut. Tämä on ollut kyllä järkyttävä tauti, joka alkoi joulupäivänä ja jatkui jopa vähän liian jännittävin kääntein. 


Kipeänä on tosi tärkeä syödä terveellisesti ja tervehdyttävää ruokaa (ja muutenkin tietysti). Täytyy myöntää kyllä että taudin alkuaikoina ei tehnyt yksinkertaisesti mieli yhtään mitään vihreää eikä tervellistä. Mikään ei maistunut miltään. Mutta nyt kun toipuminen on hyvällä mallilla, maistuvat taas normaalit ruuat. Vihermehuja olen tehnyt taas paljon, kuten itselleni tavoitteita asettaessani lupasin. Niiden tekemiseen menee aikaa ja hektinen koiranpentuarki sitä aikaa sitten verotti. Mehujen tekeminen vähän jäi tänä syksynä. 


Tami kärkkyy tietysti kaikkea, sillä on aina nälkä. Eilen hän maistoi vähän Detox teetä kun se oli sohvapöydällä sopivasti ulottuvilla. Koiruli on ollut kyllä ihana piristys sairauden keskellä, vaikka sen ulkoiluttaminen onkin ollut hieman haasteellista ja väsyttävää kipeänä. Onneksi sain ulkoiluttamiseen apua, pitkää lenkkiä en ole hänen kanssaan tehnyt tosi pitkään aikaan itse iltapäivällä. Paitsi ensimmäisen kerran pari päivää sitten.


Päivät meni lopulta tosi nopeasti. Katsoin todella monta sarjaa Areenasta ja Netflixistä, laitankin mun suosikit tähän jos jollain toisella käy yhtä huono tsägä ja joutuu makaamaan monta viikkoa sohvalla ja sängyssä. En olisi ikinä löytänyt näitä ilman teidän (instastooryn katsojien) ja ystävien apua. Kun telkkaria ja Netflixiä ei koskaan oikein katso, ei sieltä osaa etsiäkään. Ehkä voisin ottaa kuitenkin tavoitteeksi myös telkkarin katselun lisäämisen tälle vuodelle? On se kuitenkin aika kivaa..

The Affair - 4:s tuotantokausi Katsomosta
Younger -sarja - Katsomosta
Luottomies 2 tuotantokautta - Areena
Kohtuuttomuuksia -sarja - Areena
Vuosaaren Prinsessa - Areena
Marie Kondo 1 kausi - Netflix
O.J. Simpson 1 kausi - Netflix
Tony Robbins I'm not your guru -dokumentti - Netflix

Lisäksi aloitin: 
Black List - Netflix (liian raaka kipeänä katsottavaksi)
Rahapaja - Netflix (ei jotenkin uponnut kipeänä myös)
Maria Lang - Netflix (tämäkään ei ollut kovin mieltä ylentävä sairaana)
Näitä varmasti jatkan jossain vaiheessa kun jaksan ja ehdin...


Eli olen katsonut telkkaria, nukkunut, syönyt, rahnuttanut koiraa ja koittanut parhaani mukaan syödä terveellisesti ja juoda paljon. Suklaata on mennyt kyllä aika lailla ja karkkiakin on tullut syötyä, ne jotenkin kipeänä maistuvat niin hyvälle. Ei voi mitään :D Ja teetä meni päivässä varmasti kymmenenkertainen määrä normaaliin verrattuna. Jossain vaiheessa olin niin kipeä, että kahvikaan ei oikein maistunut. Silloin pitää olla kyllä tosi kipeä. Ja olinkin. 
Uni on vain sellainen asia, että ihminen sairastuu jos sitä ei tarpeeksi saa. Uni nimittäin tasapainottaa immuunijärjestelmää ja vaikuttaa huormoneihin kuten immuunijärjestelmän toimintaa kiihdyttävään kasvuhormoniin, melatoniiniin ja prolaktiiniiniin, ja vielä toimintaa heikentävään kortisoliin. Kun ihmisiä tutkitaan altistamalla heitä univajeelle ja flunssaviruksille, sairastuminen on yleisempää kuin silloin jos he saisivat nukkua ja heitä altistetaan flunssaviruksille. Tällaisen luin jostain yhtenä päivänä.. 


Ja sitä untahan tuli todella vähän jossain vaiheessa kun Tami meille tuli. Hän ei varmaan ole ihan normikoiranpentu, sillä hän herätti aluksi ja pitkään useamman kerran yössä. Vielä ennen joululomaa koiran oli päästävä viiden aikaan pihalle, muutoin oli asiat tehty olohuoneeseen ja levitetty vielä sinne pitkin poikin iloisesti.. Mutta nyt tämän sairastelun aikana koirakin oppi nukkumaan. Tänään oli historiallinen päivä, hän herätti vasta klo 7.10!


On kyllä ihana kun olo on hyvä ja pääsen vihdoin töihin. Oikeasti on ihana aloittaa työt. Ja olen niin kiitollinen tästä työstä ja että minulla on mahdollisuus tehdä työtä jota rakastan. Kiitollinen olen myös tästä ihanasta riehurusselista, joka on kyllä varsinainen ihanuus ja ärsytys yhtäaikaa. 


Ja niin kiitollinen ihanasta lapsestani ja kodista ja ihan kaikesta. Olipa varsin pysäyttävä "loma". Tästä suunta ylöspäin ja olen varma, että tänä vuonna tulee tapahtumaan paljon tosi ihania asioita. 

Tänään tehtiin ihana aurinkoinen lenkki Tamin kanssa ja huominen kurssi on valmisteltu. Kumpulassa on aamupäivällä Detox kurssi ja siellä käydään läpi kuinka kehon aineenvaihduntaa voi aktivoida syvävenyttelyn avulla ja kuinka kehoa voi helliä antamalla sille hyviä rakennusaineita. Harvoin sitä ihminen nuorena sisäelintensä kuntoa miettii, mutta kyllä nekin kaipaavat huolenpitoa siinä missä lihakset ja pääkoppakin. Pitäkää huolta itsestänne ja ottakaa kaikki sairastuminen vakavasti. Niin minäkin otin, onneksi. En uskalla edes miettiä mitä olisi voinut käydä jos olisin kipeänä mennyt töihin tai treenaamaan. 

Ihanaa viikonloppua ja ihanaa nähdä taas teidät kaikki valmennettavat ja tuntilaiset ja kurssilaiset!2 kommenttia:

  1. Mitenköhän Tami taas tottuu yksin nukkumiseen sohvalla kun sinä olet parantunut? Ihanaa, että olet taas voimissasi, oli kyllä hurja tauti sinulla!
    Kaunista viikonloppua Hanna <3

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ollaan niin tiiviisti oltu sohvalla tää aika 😊 Tää oli kyllä ihan uskomattoman hurjaa, en ole ymmärtänyt miten kipeäksi voi ihminen tulla ”vain flunssasta” kun virus on tarpeeksi ärhäkkä. Ihana olla terveenä ja niin kiitolllnen olo on kyllä kaikesta. Ihanaa viikonloppua Outi ❤️

    VastaaPoista