Sports Lady®

Sports Lady®

25.2.2017

Sisustusmagiaa ja kookosöljykikkoja kauneuteen


Mikä ihana ja aurinkoinen lauantai! Sai nukkua ilman puhelimen herätystä. Tehdä mehut ja aamupalat kaikessa rauhassa ja lukea Hesaria. 


porkkanaa, kurkkua, inkivääriä, omenaa, sitruunaa ja limeä (kaikki luomuna)
Aamupäivällä olisi lenkkipolut kyllä mieluusti kutsuneet heti, mutta piti käydä aamupäivästä asioilla. Ja Plantagenista kävin hakemassa vähän kukkia kotiin. Mulla ei ole kauheasti viherkasveja kotona ollut, jostain syystä. Nyt tuli sitten hankittua useampi. Toivotaan että ne pysyy hengissä :) Se on siis syy miksi niitä ei ole, ne eivät pysy hengissä koskaan. Nyt yritän skarpata.


ruukkuna toimii Hobstarin valkoinen lasi

keittiön kukkanen 

ruukku Nougatin uutuuksia


Sitten iltapäivästä maltoin lähteä jopa lenkille, vaikka sormet taas syyhysi laittaa kotia. Oon vaihtanut vähän järjestystä tänään, siivonnut, sisustanut.. Hyvää teki tunnin lenkki.





Kookosöljy

Pakko muuten mainostaa taas kookosöljyn parhautta! Oil pullingia oon tehnyt jo pitkään, aina silloin tällöin aamuisin. Jossain vaiheessa vedin sen parin viikon pätkän, että purskuttelin kookosöljyä aamutoimien ohessa 10-15 min joka aamu. Nyt teen sen muutaman kerran viikossa. Öljy toimii puhdistavana aineena, keräten bakteereja itseensä. Oil pulling on perinteinen ayurvedinen hoitokeino suun ja sen kautta koko kehon terveyden parantamiseksi. Täältä aiemmasta postauksesta voit lukea miten homma toimii! 

purkin pohja taas häämöttää kookosöljypurkissa (sitä kuluu oil pullingiin, hiusten hoitoon ja ruuanlaittoon)

Mutta nyt on tarkoitus hehkuttaa kuitenkin kookosöljyä päänahan ja hiusten hoidossa. Talvella, kun päänahka kuivuu, kookosöljy on erinomainen apu kuivaan ihoon. Ja tällä saat todellakin kiiltävämmät ja paremmat hiukset kuin yhdelläkään hiusnaamiolla!

Kuiva päänahka / elottomat tai kuivat hiukset

Hiero kookosöljyä päänahkaan ja levitä myös hiuksiin koko pituudelta. Päänahkaan laitan ruokalusikallisen ja hiuksiin saman verran. Anna vaikuttaa noin tunti tai halutessa vaikka yön yli. Mitä enemmän öljyä käytät tai mitä kauemmin annat sen vaikuttaa, sen paremmin kannattaa hiukset pestä. Vaikka pariin kertaan. Sitä ei kannata pelätä, ettei öljy irtoaisi. Kyllä se hyvin lähtee, luomushampoollakin! Kookosöljy hylkii vettä ja ehkäistee näin veden aiheuttamaa haurastumista ja suojaa hiusta. Päänahkaan olen huomannut tämän auttavan tosi hyvin ja eilen sain ystävältä kiitosta siitä, miten kiiltävät mun hiukset ovat. Vaikka en ole värjännytkään niitä enää. Tajusin, että kyllähän ne kiiltelee ja voi nyt hyvin, kun juuri samana päivänä olin tehnyt aamulla öljyhoidon ennen lenkkiä. Öljyä laitan usein ennen lenkille lähtöä. Pipo vain päähän ja menoksi. Sitten lenkin jälkeen pesen hiukset.

Nyt sitten tällaista ihanaa ja rentoa kotona oleilua. Saunaan ja sitten kirja käteen ja ehkä vähän Putouksen katselua! Mun pitäisi teille kirjoittaa se mun KonMari juttukin, mutta se on edelleen työn alla. Kauhean henkilökohtainen aihe jotenkin, sillä siihen liittyy niin paljon muutakin kuin vain kodin raivaaminen.. Tulossa on kyllä :)

Nougatista löysin myös tän luonnollisen ja luomun tuoksukynttilän


Mukavaa lauantai-iltaa teille <3

5 kommenttia:

  1. Mulla myös kookosöljy purkki näyttää samalta..Oil pulling on ollut käytössä jaksoittain, SUOSITTELEN😊 Kynttilänä käytössä nyt "meraki(fresh cotton)"

    VastaaPoista
  2. Oil pulling on kyllä huippu homma. Monella vain kynnys kokeilla sitä voi olla korkealla. Ja kookosöljy ylipäätään kaikkeen! Kivaa viikonloppua sinne :)

    VastaaPoista
  3. Mulle sanoi hammaslääkäri, että se on ihan bullshittiä koko oilpulling-villitys. Tarkasti mun hampaat ja ihmetteli kun on niin vähän hammaskiveä (mulle on kertynyt sitä yleensä lyhyessä ajassa runsaasti). Olin ensin ihan hiljaa koko oilpullingistä 🙂 Sitten lääkäri totesi vielä, että ainahan sulla on.valkoiset hampaat ollut, mutta nyt nämä ovat vielä valkoisemmat ja ikenet on myös hyvässä kunnossa.
    Niinpä, totesin, se on vissiin se bullshit oilpulling, mitä just arvostelit, ja suolahammastahna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän sama juttu kun lääkärien mielestä ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä erilaisista sairauksista paranemiselle.. Että ei ehkä kovin bullshittiä kuitenkaan 😁 Kiva kun kommentoit, oli kiva kuulla että oot säkin huomannut selkeän hyödyn!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista