Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

20.3.2018

Detox päivä 4 - Vehnänorasmehu ja sen terveysvaikutukset


Täytyy sanoa, että on ihan huippuhyvä olo. Aloitin viime lauantaina ruokavalion, joka on oikeastaan muuten samanlainen kuin yleensä ruokavalioni. Mutta: napostelut olen lopettanut, kahvinjuontia vähentänyt ja herkuista olen luopunut kokonaan. Kahvin sijaan juon yrttiteetä, nokkosesta tai voikukasta. Aika huolettahan tässä on saanut syödä, sillä keho toimii ja liikuntaa tulee kuitenkin päivittäin hyvin. Eikä se ihan helppoa ole olla keittämättä sitä kahvia lounaan päälle, tai ottamatta vähän jotain pientä herkkua silloin tällöin. Koko ajan tähän kuitenkin tottuu enemmän ja enemmän. Oikeastaan napostelu ja kahvittelukin on vaan tapa.. 

Mutta kevättä kohti on oikeasti ihanaa keventää ja putsata kehoa. Vaihtaa iltapäivän välipala (usein vohvelit ja iso kahvi) virkistävään vihermehuun ja huomata miten paljon enemmän se virkistää. Mehuja nautin nyt pari kertaa päivässä. Aamupäivän mehuun laitan joukkoon vehnänorasta. Ostin hallista tuoretta ja siitä puristin mehua pakkaseen. Tämä on täysin sitä itseään, täyttä tavaraa jokainen jääpala. Valmiina myytäviin on usein lisätty vettä. Paketti vehnänorasta maksaa 22 eur. Siitä tulee noin 25 annosta. Tai tietysti vähemmän, jos aikoo vähitellen lisätä annosta ja nauttia mehua jopa sinne pariin desiin saakka päivässä. 

Vehnänorashan on todella puhdistava. Sen kanssa pitää aloittaa maltilla. Jos nautit liikaa mehua, tulee olosta tosi huono kun elimistö alkaa puhdistaa itseään vauhdilla. Sen käyttö pitää aloittaa ruokalusikallisista ja sitten vähitellen kasvattaa annostusta. Vehnänoras ravitsee ja puhdistaa tehokkaasti. Ja olen niin iloinen, että mulla on tuo Wilfan Juicemaster, mehuprässi, joka puristaa mehun myös oraasta. Vehnänoras sisältää paljon vitamiineja ja hiven- ja kivennäisaineita sekä klorofylliä eli lehtivihreää. Lehtivihreässä on kaikkia niitä aineita jotka ylläpitävät terveyttä ja parantavat kehoa erilaisista sairauksista. 

Vehnänoraan terveysvaikutukset:

Tutkimusten mukaan vehnänorasmehu on ihmisen tuntemista nesteistä kaikkein runsasravinteisinta. Siitä on löydetty yli sata vaikuttavaa ainetta. Vehnänoraasta onkin tulossa hyvää vauhtia eniten käytetty puhdistava, rakentava ja uudistava ravinto sekä nuorennuslääke. Vehnänoraassa on todettu olevan enemmän vitamiineja, kivennäisaineita ja entsyymejä kuin muissa vihreissä kasveissa, mutta niukasti rasvoja ja valkuaista eikä ollenkaan tärkkelystä. Vehnänoras on parhaimpia A- ja C-vitamiinin luonnollisia lähteitä. Vehnänoras estää kuulemma myös hiusten harmaantumista, mikä todellakin sopii minulle kun en värjää enää hiuksiani. Vehnänorasmehu elvyttää ja parantaa fyysistä kuntoa, sekä samalla elvyttää myös aivotoimintaa ja tukee sairauksista parantumista.

Vehnänoras sisältää: 

  • klorofylliä eli lehtivihreää
  • A-, K- ja E-vitamiineja sekä C- ja B-vitamiineja
  • kivennäisaineita (kalsium, fosfori, kalium..)
  • runsaasti proteniinia
  • aminohappoja
  • hivenaineita 


Ihanaa tiistaita kaikille. Täällä luvassa vielä pari ohjausta. Kumpulan Kahvakuula goes functional sekä illan Pilates -tunti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti