Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

27.3.2018

Pitääkö dieetillä syödä ruokia joista ei pidä


Niin.. Pitääkö dieetillä syödä ruokia joista ei pidä?

Oletko joskus ollut ruokavaliolla, jossa väkisin taistelet ruokia kurkusta alas? Ehkä olet pudottanutkin painoa sen avulla. Mutta ovatko kilot hiipineet takaisin?

Syömisen pitää perustua mieluisiin valintoihin. Eihän se aina tosin sitä voi olla, jos perusruokavalio on ollut kovin sokeripitoinen ja makunystyrät eivät ole tottuneet terveellisiin makuihin. Mutta ruokia voi valmistaa monella herkullisella tavalla ja ainoa vaihtoehto laihtumiseen ei ole syödä väkisin ruokia päivästä toiseen. Tämä ei voi johtaa mihinkään pysyvään? On löydettävä keinoja, joilla löydät pysyvän tavan syödä terveellisesti jotta et palaa takaisin vanhaan.

Valmistelin eilen illalla postausta, joka koskee rasvanpolttoa edistävää ruokavaliota. Ruokavaliot ja syöminen ovat aina niin vaikeita aiheita. Jokaisella on oma mielipiteensä ja syöminen saattaa olla jopa niin fanaattista monella, että toisten "uskontoa" tässä ei suostuta tunnustanaan tai edes hyväksymään ollenkaan. Aloitetaan juttu kuitenkin tällä pienellä pohjustuksella aiheeseen. 

Itselleen pitää tarjota parasta. Ruokia jotka maistuvat hyvältä ja jotka parantavat hyvinvointia. Värikkäitä kasviksia, hyviä raaka-aineita. Itseään pitää rakastaa ja arvostaa ja ruokkia kehoaan hyvillä ja herkullisilla, mutta terveellisillä valinnoilla. Itseään voi palkita ravitsemalla kehoaan terveellisesti. Iso apu mun mielestä painonpudotuksessa ja paremmassa olossa on se, että oppii rakastamaan itseään. Hyväksymään itsensä. Antamaan itselleen luvan, että sinä riität. Hyvä keino on mennä joka aamu peilin eteen seisomaan, katsoa itseään silmiin ja sanoa peilikuvalleen kaksi asiaa joista itsessään pitää. Tai aloittaa vaikka sillä, että sanot itsellesi joka päivä ”minä riitän” tai ”olen ihana”. Hassulta tämä saattaa ensin kuulostaa ja tuntua, mutta se toimii.

Kuinka sitten syödä terveellisesti mutta samalla omien mieltymyksien tai oman arjen mukaan? Teen asiakkailleni aina henkilökohtaisen ruokavalion, jossa otetaan huomioon heidän mieltymyksensä, mahdolliset allergiat ja rajoitteet (esim inhokkiruuat jos on edellisellä dieetillä syöty jotain ruokaa niin hampaat irvessä, että se ei yksinkertaisesti enää mene alas..). Ruokavaliossa syödään tavallista ruokaa, sitä voivat syödä muutkin perheenjäsenet. Lauantain postauksessa kerron myös teille millainen on rasvaa polttava ruokavalio. Stay tuned! 

Ihanaa ja aurinkoista tiistaita teille <3


9 kommenttia:

 1. Eli väkisin kaalisoppaa 10 päivää ei ole se paras tapa laihtua :)
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Hanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole paras tapa :) Harvoin kenelläkään kai kilot jää pysyvästi pois soppakuurin jälkeen.. Ihanaa iltaa myös sinulle Outi <3

   Poista
 2. Olen viimeisten vuosien aikana lihonut 2-numeroisen luvun verran. 4 kk sitten päätin jättää vehnän ja sokerin kokonaan (en tosin käyttänyt niitä paljon muutenkaan) ja paino laskee hitaasti mutta laskee kuitenkin. Muuten syön ihan normaalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Piti vielä mainita että ruokavalioni koostuu eniten kasvisruuasta. Mukavaa pääsiäisen odotusta Hanna.

   Poista
  2. Hienoa! Vähitellen on hyvä. Itsellä paino nousi 5 vuotta sitten kilpirauhasen vajaatoiminnan takia melkein 15kg. Nyt siitä on tiputettu viimeisen kolmen vuoden aikana 11 kg. Maltti on valttia. Tällä hetkellä on ensimmäistä kertaa vuosiin sellainen olo, että olen taas omassa kropassani.

   Myös minä olen muuttanut ruokavalioni paljon kasvispainotteisemmaksi. Vähän kalaa ja kananmunaa, mutta pääosin kasviksia. Sillä paino putoaa hyvin ja kasviksia tarvitaan terveyden ylläpitämiseen myös.

   Ihanaa tiistai-illan jatkoa <3

   Poista
 3. Vähän fifty-sixty sanoisin. Omalla kohdallani tuo mieluisiin valintoihin perustuva syöminen on johtanut siihen, jotta dieetille on tarvetta. Dieetillä pitää mielestäni ymmärtää, jotta muutoksen saamiseksi joutuu tekemään valintoja myös sinne epämieluisampaan suuntaan. Ja jos tätä ei hyväksy (eikä halua kokea sitä epämukavuutta), ei tule onnistumaan. Kyllähän se croissant on parempaa kuin kaurapuuro raejuustolla, sitä ei kai kukaan oikeasti pysty muuksi väittämään :).

  Mutta kaalisoppaan tai ateriankorvikkeisiin hommaa ei voi perustaa, siitä olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanna! Luonnollisesti en tarkoittanut että dieetti voi olla sellainen missä saa syödä mitä haluaa. Kyse on terveellisistä valinnoista. Moni mieltääkin juuri ainoaksi painonpudtusaamiaiseksi puuron ja raejuuston, tämän voi vaikka kruunata vielä sokerittomalla mehukeitolla. Mutta on olemassa terveellisiä vaihtoehtoja, muitakin kuin puuro. Itse en raejuustoa edes suosittele osana ruokavaliota, enkä mehukeittoa varsinkaan. Ja ilman muuta painoa pudotettaessa on oltava tiukka ja välttää herkkuja, niitä voi sitten kohtuudella nauttia kun tavoite on saavutettu. Muutoksia varmasti joutuu tekemään, mutta väitän että epämukavuutta ei tarvitse kokea. Tosin jos syöminen on perustunut niin epäterveellisiin valintoihin aiemmin, että kokee normaalin ruuan syömisen epämukavaksi niin sitten tottakai voi sanoa näin..

   Muutosten tekeminen ei tapahdu hetkessä ja niille on myös annettava aikaa <3

   P.S. Itse en ole syönyt vuosiin croissanttia ja voin väittää että kaurapuuro on paljon parempi herkku kuin se ;) En tiedä olenko maailman ainoa ihminen joka on tätä mieltä.

   Poista
 4. Olet niin oikeassa niin ruokavalion kuin itsensä hyväksymisen suhteen. Jotenkin ne vain unohtuvat matkan varrella ja nousee se itseinho päällimmäiseksi, joka sitten viimeistään sotkee kaiken. Odotan innolla seuraavaa postaustasi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsensä hyväksyminen on vaan niin iso apu painonpudotuksessa. Eihän se aina helppoa ole ja varmaan jokainen (päivittäinkin..) sättii itseään ihan turhaan jostain mitättömästä jutusta. Pysytään positiivisena ja tykätään itsestämme, vielä enemmän <3 Lauantaina tulee jatkoa postaukselle. Sitä ennen tulee vinkkiä kahvakuulatreeniin keskivartalolle. Ihanaa keskiviikon iltaa sinne!

   Poista