Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

9.3.2018

Tervetuloa viikonloppu ja viikon kuulumiset

 Ihanaa perjantai-iltaa. Viikko taas mennä hujahti töitä tehden. Torstaina menin ekaa kertaa tekemään oman treenin, mutta tunteja on tietysti ollut koko viikon. Kokeilin ekaa kertaa kahdella pallolla polvenkoukistusta. Ai että! Ihan mahtava liike. Rakastan näitä pallotreenejä, siinä on aina pieni vaaran maku näitä tehdessä ;)

Kokosin postaukseen muutaman kuvan tältä viikolta jotka löytyi mun puhelimesta. Samalla postaus on kurkistus mun arjen hienosäätöön. Mun perus arki on aikamoista hienosäätöä levon ja syömisten tasapainottamisessa, jotta pysyn terveenä ja jaksan vetää tunnit ja hoitaa meidän pienen perheen arjen. Tahkon reissu hieman sekoitti paletin, ja sen seurauksena keho oli todella ylirasitustilassa. Vaikka nyt ei sinänsä mitään ihmeellistä, mutta neljä päivää kovassa pakkasessa rinteessä ja edestakaisin ajomatkat pakkaamisineen tekivät tehtävänsä. Ja nukuttiin lapsen kanssa hyvin ja niin kauan kuin nukutti. Mutta se oli rankka reissu. Vaikkakin tosi kiva.
Tällä viikolla jo kaivoin Polarin mittarin kaikki treenitilastot ja unitilastot ja kaikki esiin monelta kuukaudelta. Yritin miettiä mikä tässä nyt on (olinko oikeasti kipeä ja ylirasittunut..?), mutta kai sitten hiihtolomareissu teki tehtävänsä. Ylirasituin, ehkä sairastin jonkun pöpön, en tiedä. Treenin määrä ei ole mitenkään lisääntynyt menneiden kuukausien aikana, eikä unen määräkään vähentynyt. Vahdin tarkkana aina omia treenimääriä, etteivät ne kasva liikaa ja liian rankkoja treenejä keho kestää tietyn määrän. Niidenkin suhteen on melkonen tasapainottelu ja hienosäätäminen. Aktiivisuusmittarin hommasin sillon aikanaan, ja se on auttanut nimenomaan käänteisessä mielessä. Minua se on kannustanut nukkumaan ja palautumaan enemmän. Toisia se kannustaa liikkumaan. Mutta tiedän mitä voin tehdä ja mitä ei kannata tehdä. Tiistaille otin sen kovasti toivotun Kahvakuula goes functional tunnin viime syksynä, ja vasta nyt kroppa on tottunut siihen, että on yksi tuollainen tunti viikossa enemmän. Tähän asti tiistai on ollut ihan super rankka päivä, mutta vähitellen tottuu ja unta vain lisää ja kehonhuoltoa.

No se uni.. Keskimääräinen uneni on jo kuukausia, voisin sanoa ehkä pari vuotta ollut kuukaudessa keskiarvoltaan 8:15 h ja 9:00 väliltä. Se on paljon se. Keskiarvona. Sen lisäksi nukun vielä päiväunia, joita kello ei tilastoi. Se on jännä miten yrittäjänä suhtautuu aivan eritavalla hyvinvointiin. On pakko olla terveenä, ei voi sairastua. Ja jos sairastuu niin mieluiten lomalla kiitos, eikä mieluiten lapsen takia silloinkaan että päästään viettämään yhdessä lomaa suunnitellusti. Mieluiten siis sellaisella lomalla kun lapsi on isänsä kanssa.


No, hyvinvoinnista pidän huolta nukkumalla ja syömällä tervellisesti. Oikeaa ruokaa puhtaista raaka-aineista. Vihermehun teen joka aamu, smoothienkin vielä kerran päivässä melkein, loput ruuat on sitten mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa. Ja tykkään tällaisesta ruuasta. Tietysti siihen menee aikaa, valmisteluun. Mutta olen sen valmis tekemään saadakseni näitä herkkuja.  Tällä viikolla olen tehnyt tortillaa muutaman kerran. Nopea ja täyttävä ruoka.

Kehonhuoltoa on tullut venyttelyn muodossa tällä viikolla yhteensä melkein neljä tuntia yhteen laskettuna. Ja sitten vielä pilatesta ja vähän rullausta kotona. Kehonhuollosta en tingi koskaan, vaikka oikeasti välillä väsyttää ja eikä jaksaisi sitä enää illalla tehdä kun on vetänyt tunnit, käynyt suihkussa ja syönyt. Mutta olotila seuraavana aamuna.. Ero on kuin yöllä ja päivällä, joten se vain kannattaa tehdä. 


Kahvakuula on heilunut tunneilla tällä viikolla, on tehty venyttelyä ja Pilatesta asiakkaiden kanssa. Itse olen ottanut vähän kevyemmin. Ja pari omaa treeniä olen käynyt tekemässä. Nyt se on ollut enimmäkseen kävelyä juoksumatolla ja pieni hetki pallon kanssa kikkailua. Tänään teki mieli venyttää takareisiä, ja allaoleva lonkan ojennus ja koukistus on siihen erinomainen liike. Se nimittäin samalla vahvistaa keskivartaloa ja koko kroppaa. Kuulostaa ehkä kurinalaiselta ja suunnitelmalliselta, mutta sitä se tavallaan onkin. Yksi tuttu sanoi mulle joskus, että sun on suhtauduttava sun elämään ja palautumiseen kuin huippu-urheilija suhtautuu. Niinhän se on. Huippu-urheilijasta olen kaukana, mutta treenimäärä tarvitsee tietyn määrän lepoa ja palautumista ja unta. Mutta tällaista tää on, ihan tavallista elämää lapsen kanssa. Paljon kotona oloa myös eikä kauheasti työn ohella ehdi ja jaksa missään kissanristiäisissä juosta. Sitten taas kun on vapaata, teen mieluusti ihan muita juttuja kuin treenaan. Keskityn ystävien näkemiseen, unta ja kehonhuoltoakin tarvitsee ehkä vähemmän kun on loma tai vapaa ja elämä siltä osin sitten vähän iisimpää. Mutta tälliasesta mä nautin ja tällaisella elämäntyylillä voin hyvin. Mutta hei ihanaa nyt on perjantai. Tänään iltapäivällä töiden jälkeen pidettiin äitipoika shoppailureissu. Käytiin hakemassa lapselle kaikkea tarvittavaa ja mulle kynsilakka. Ja syötiin ihanat sushit.


Kynsilakat ostan aina nykyään Ruohonjuuresta, "maritin" pois kaikki tavalliset lakat. Luonnonkosmetiikka on ihanaa ja kynsilakatkin ovat viime vuosina parantuneet laadultaan aivan huimasti. Ensi viikolla onkin Luonnonkaunismessut!


Shoppailureissulla käytiin hakemassa myös mun paketti postista. Tilasin Eranovan verkkokaupasta uuden kirjan. Tietysti olisi voinut ajella kauppaan sitä hakemaankin, mutta tämä viikko ei vain antanut yksinkertaisesti sellaiseen mahdollisuutta, joten tilasin kirjan viime viikonloppuna kotisohvalta postilla. Paketissa oli mukana myös lasku kirjasta, enkä muista koska olisin laskusta niin ilahtunut. Sen välistä tipahti höyhen <3 Tästä on hyvä lähteä viikonloppuun. Huomenna juhlitaan veljentyttären 2-v juhlia ja luvassa on perheen näkemistä ja illalla ihana ystävä tulee kylään meille. Ja illalla tulee myös Putouksen finaali. Voittaako Tanhupallo :) Kiitollinen tästä viikosta. Selvisin töistä, olo on hyvä ja pirteä ja nyt luvassa lepoa pari päivää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti