Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

12.8.2015

Lihashuoltoa ja uusia välineitäOlen panostanut paljon tällä viikolla lihashuoltoon. Selkä vetää kireäksi jos laiminlyö takareisien, pakaroiden ja lonkankoukistajien venytykset. Aamuisin oon käynyt lenkillä ja päivällä olen käynyt vielä uimassa tai vesijuoksemassa sen lisäksi kun on ollut niin upeat kelit. Tosin tänään on valmistauduttu kouluun lähtöön joten aamulenkki sai jäädä! Iltaisin olen pyrkinyt myös tekemään syvävenyttelyä. Eilen aamulenkin lisäksi tein päivällä myös salitreenin ja salille olisi tarkoitus ehtiä muinakin päivinä tällä viikolla. Eilen kävin testaamassa Albertinkadun 24/7 salin. Aika monta olen niistä jo Helsingissä ehtinyt testaamaan. Menen aina sinne mikä sattuu lähimpänä olemaan töitä tai lapsen treenejä. Loppuviikosta on Marja Putkiston kursseja. Menen Töölön studiolle torstaina ja perjantaina Marjan oppiin.

Lihashuollosta olen täällä nyt toitottanut aika paljon loppukesän aikana. Etenkin jos sinulla jomottaa alaselkä, kiinnitä huomioita niin jalkojen kuin nelipäisen lannelihaksen venyttämiseen. Myös kylkien venyttäminen on tärkeää. Omien treenattavien kanssa tehdään myös syvävenyttelyä ja treenin lisäksi opetan myös sitä yksilötapaamisissa. Vaikka moni ajattelee venyttelevänsä, voi senkin tehdä oikeilla liikkeillä ja tekniikoilla ihan eri tavalla..  Ero saattaa olla todella huikea. Ja kiusallisiin kolotuksiin voi tulla apu pienillä jutuilla :)

Toinen treeniin liittyvä asia on sen monipuolisuus. Onko harjoittelusi aina samaa? Tai sisältääkö se useampia lajeja? Tai milloin olet viimeksi ottanut jonkin uuden välineen treenissä käyttöön? Hyppynaru on loistava väline. Sitä näkee saleilla käytettävän tosi harvoin. Jumppapalloa ja tasapainolautaa kannattaa myös käyttää harjoittelussa. Niitäkin voi hyödyntää tosi monipuolisesti paino- ja kahvakuulaharjoittelussa. Rullat, kuminauhat, nystyräpallot,  fasciapallot.. Keholle kannattaa antaa uusia ärsykkeitä!


Uusimmat hankinnat itselle on nämä fasciapallot. Ne sopivat lihaskalvojen käsittelyyn ja jalkapohjien venyttämiseen ja hierontaan. Fasciat ovat lihaksia ympäröiviä kalvoja ja eri lihasten fasciat yhdistyvät toisiinsa. Fasciat muodostavat koko kehon kattavan toiminnallisen verkoston. Fascioiden tiukentuessa lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelten toiminta rajoittuu. Ostin samantien kaksi. Itselle ja lapselle omat :)

Ja tänään pääsen pitkästä aikaa hierojalle. Taitavan Seijan käsittelyyn :) Aurinkoa kaikkien päivään ja tsemppiä pienille koululaisille ja vanhemmille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti