Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

30.8.2015

Saturday - vapaapäivää ja picnic kuviaViikonloppu on mennyt tosi rauhallisesti. Ei aamulenkkejä, ei salia tai muuta treeniä. Oon kyllä pyöräillyt aika paljon ja nähnyt kavereita. Birgitan kanssa pyöräiltiin Talvipuutarhaan istuskelemaan. Se on yksi mun lempparipaikoista Helsingissä. Niin kaunista ja hiljaista. Ihana nauttia näistä vikoista lämpimistä päivistä. Ja ensi viikolla mulla alkaa tunnit täydellä tohinalla. Niitä on paljon. Oon ladannut itseeni nyt aurinkoenergiaa ja hyvää energiaa kavereiden kanssa. Vapaapäivätkin voi helposti mennä suorittamiseksi tai kiire jäädä päälle, kun arkisin saa juosta pää kolmantena jalkana paikasta toiseen. Pitää pysähtyä välillä. Vaikka aamulenkillä on kiva käydä, on se myös mielelle lepoa, kun tekee asiat joskus eri tavalla. 

Terveys on määriteltykin täydellisen fyysisen, henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tilaksi. Määritelmä on WHO:n, Maailman terveysjärjestön, tekemä jo vuonna 1948. Terveys ei ole sairauden puuttumista siis. Eikä optimaalisen terveyden tavoittelu ole missään nimessä sitä, että syödään kurinalaisesti aina ja koko ajan. Tai suoritetaan viikon urheilut jämptisti. Pienetkin muutokset elämäntavoissa voivat tuoda isoja hyötyjä. Fyysinen harjoittelu on kyllä meille hyvä asia. Se auttaa painonhallinnassa, mutta liian kovasta rääkistä johtuva elimistön jatkuva stressitila voi johtaa hormonitasapainon häiriöön, joka taas altistaa sairastumiselle. Liian usein nykyään pohditaan mun mielestä vain ruokavaliota tai vain liikuntaa, kun pitäisi miettiä mikä on kokonaisuuden kannalta parasta? Ja aika monelta unohtuu lisäksi vielä se lihashuollon ja unen merkitys. Tai miten voisit henkisesti voida paremmin? Mitä asioita tarvitset elämääsi ja mistä pitäisi ehkä luopua? Itse voin tosi paljon paremmin, kun yksinäisen arjen vastapainoksi saan viettää aikaa kavereiden kanssa. Ja sen lisäksi tietysti liikkuminen & lihashuolto, terveelliset elämäntavat ja riittävästi unta.


Illalla pidettiin vielä picnicciä Katjan kanssa Mustikkamaalla kallioilla. Kuunneltiin ysärimusaa, joka kantautui kallioille meren yli. Syötiin hyvin ja nautittiin maisemista ja auringonlaskusta.


Myöhemmin illasta lenkkarit vaihtui vielä korkkareihin. Ajettiin Hernesaareen katsomaan ilotulitusta ja näkemään kavereita. Midnight Run vähän tukki ajoreittejä, mutta päästiin kuin päästiinkin perille. Hienot oli ilotulitukset ja kamalasti porukkaa. Huokaisten istahdin taas ratin taakse ja vaihdoin korkkarit lenkkareihin :) Ihana viikonloppu ollut. Kiitos kaikille <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti