Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

7.8.2016

Viikonlopun tähtihetkiä ja asiaa kehonhuollosta


Hassulta tuntuu blogia täyttää omilla sporttikuvilla kun koko viikonloppu on mennyt Käpylä Cupin peleissä ja viikonloppu pyörinyt muutenkin lapsen, ruuanlaiton ja (meidän molempien) kehonhuollon ympärillä. Siitä on sitten snapissa ollut enemmän tarinaa @sportsladyh.

Perjantaina tein illemmalla vielä pyörälenkin, mutta lauantai oli sitten kokonaan urheiluvapaa. Tai venyttelin aamulla 45 minsaa. Sen jälkeen on joka kerta aivan uudestisyntynyt olo. Kehonhuollon merkitys on konkretisoitunut myös poikien pelejä katsoessa ja muiden vanhempien juttuja kuunnellessa. Moniko 9-vuotias tai nuorempi venyttelee säännöllisesti? Pitäisi ehdottomasti, etenkin jos lajina on vaikka fudis. Venyttely palauttaa lihaksen lepopituuden, rentouttaa ja lisää nivelten liikkuvuutta. Miettikää paljonko nuo pienet pojat kentällä juoksevat. Lihaksen hyvä elastisuus pienentää loukkaantumisriskiä (joka on myös lapsilla urheillessa!) ja lihas pystyy toimimaan optimaalisesti koko nivelen liikeradalla. Kun harjoitellaan, lihakseen kertyy kuona-aineita (joita kertyy myös vääränlaisesta ravinnosta) ja se vaikuttaa lihaksen venyvyyteen. Muita tekijöitä on toki vaikka rakenteelliset tekijät ja elimistön lämpötila. 

Meillä lapsi kärsi jalkavaivoista ensimmäisen kerran 6-vuotiaana, kun treenejä ja pelejä oli niin paljon. Eikä venytelty silloin vielä kunnolla. Jalka jopa magneettikuvattiin, mutta sieltä ei mitään löytynyt. Sen jälkeen ollaan venytelty ja huollettu kehoa paljon. Lapsen onni oli, että äiti luki silloin juuri itsensä kehonhuollon ammattilaiseksi. Tiedän saman ikäisiä poikia, joilla on ties mitä vaivaa ja yksinkertaisesti venyttely olisi niihin ratkaisu. Joutuvat olemaan pois treeneistä ja peleistä kun paikat ei kestä tai on mitä ihmeellisempää kremppaa. Venyttely tuntuu olevan viimeinen asia, mitä tunnutaan miettivän. Lääkärit ja muut rampataan läpi, mutta lopulta fyssari antaa venyttäviä liikkeitä vaivan hoitoon. Eihän mekään lapsena venytelty. En edes osannut.. Olisi varmasti ollut hyödyllistä, ihan aikuisikää ja erilaisia vammojakin ajatellen. Lapsenkin takia olen kiitollinen, että voin omaa osaamista ja asiantuntemusta Method Putkistosta antaa hänelle.

käytetään piikkipalloja, fasciapalloja, rengasta, kumpparia, rullia...
Pojat pelasi hienoimman turnauksensa ikinä ja saivat lopulta pronssia omassa sarjassaan. Pelasivat vuotta vanhempia vastaan. Kyllä äidinkin kannustaminen ja jännitys kulminoitui lopulta ilon kyyneliin kun viimeinen ottelu päättyi. Niin onnellinen poikien puolesta. Antoivat todella kaikkensa. Oli uudet koutsit ja se näkyi pelissä heti. mehuja menee joka aamu
Sunnuntaina alkoi taas Kumpulan kuulatunnit ja oli ihana nähdä tää huippujengi taas pitkästä aikaa. Snapissa pätkää myös illan tunnilta. Oon snapannut aika paljon itse asiassa viime päivinä. Ja tykkään itsekin katsoa muiden snappeja. Liikkuvaa kuvaa ja juttuja. Niissä on ihan eri ulottuvuus kuin blogeissa tai instassa. Instassa kaikki on niin siloiteltua aina, snapissa on mun mielestä paljon totuudenmukaisempaa ja rennompaa meininkiä. Mun suurin osa snapeista on varmaan ilman meikkiä eikä todellakaan mitään siloiteltua juttua. Ja samoin moni blogikin antaa kaikesta niin ruusuisen kuvan. Onhan se kiva lukea kivoja juttuja, mutta sen myötä bloggaaja helposti menettää oman inhimillisyytensä. Hyvästäkin tyypistä voi saada helposti hirmu pinnallisen kuvan, kun ei osata suodattaa sitä että blogissa on se yksi pieni siivu elämästä. 
Viikonloppu oli kaikessa hulinassaan aivan mielettömän mahtava. Parasta oli poikien pelit, ja sitä se suurimmaksi osaksi sitten vain olikin. Ja Kumpulan alkaneet kuulatunnit ja vielä nää kauniit kukat jotka sain ystävältä. 

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille. Muistakaa venytellä. En sano siksi, että pitäisi sanoa vaan niin, vaan siksi että siitä on teille OIKEASTI hyötyä. Venytelkää.

1 kommentti:

  1. Sports betting system generates +$3,624 PROFIT last week!

    Z-Code System winning bets and forecasts for MLB, NHL, NBA and NFL!!!

    VastaaPoista