Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

26.10.2016

Apua alaselän kipuihinJatketaanpa vielä tätä selkä -teemaa. Voitte kuvitella, että 20 vuoden aikana olen kokeillut kaiken mahdollisen tai ainakin aika paljon erilaisia asioita, mitkä helpottavat sitä akuuttia vaihetta kun selkä "menee" ja se on tosi kipeä. Eilen kerroinkin, mikä on mielestäni paras konsti lihaskramppien laukaisemiseen (lääkärit on varmasti eri mieltä tästä kyllä..): vesikävely sekä kylmä/kuuma -hoito joko kylmäallas/sauna tai kylmä järvivesi/sauna. Järveen jää kyllä kaikki kolotukset. Sen verran shokkia tulee kropalle ja endorfiinit alkavat hyrräämään. 

Toki on kaikki perinteiset geelitkin kokeiltu. Joskus saatan laittaa myös rentouttavaa, aromaattista öljyä selkään, kun se on kipeä. Tämän kolmen viikon aikana täytyy sanoa, että kokeilin oikeastaan kaikkea. Venytellä ja rullata ei kannata, kun se on kaikkein ärtynein. Silloin selän on annettava levätä. Sitten vähitellen pahimman vaiheen mentyä ohi, voi sitä alkaa huoltamaan venytyksin ja erilaisin Pilates -liikkein. Mutta kaikkein parasta selälleni on ollut säännöllinen venyttely ja Pilates. Ja oman treenin olen muuttanut täysin perinteisestä salitreenistä toiminnallisemmaksi, jolloin teen liikkeet joko pallon päällä polviseisonnassa tai tasapainolaudalla. Näin core joutuu tekemään töitä joka sekunti ja "ydintuki" on aktivoitu. 

Mutta huippu löytö oli I Love Me -messuilta tämä Back on Trackin selkävyö. Sain tämän vyön testiin. Samoin hanskat yllä olevassa kuvassa (joiden lämpöteho perustuu samaan teknologiaan). Mulla on käytössä matalampi versio vyöstä, joka on hyvä jos istuu tai ajaa autoa. Vyön takaosassa on pehmeä, irrotettava pehmuste, joka täyttää selkärankanikamien ympärille muodostuvat ilmataskut. Pehmuste voidaan irrottaa ja sitä voidaan käyttää erikseen, esimerkiksi vaatteiden alla. Koska suojan pääasiallinen vaikutus perustuu Welltex-kankaaseen, suojan antama pieni lisätuki vain tehostaa vyön vaikutusta. Korkeamman etuosan vyö taas tukee enemmän, kun vatsan alue tiivistyy ja keskivartalo on paremmin tuettu. Tämä mun vyö enemmänkin vain lämmittää selän aluetta. 


Kaikki Back on Trackin lihas-ja nivelsuojat on valmistettu funktionaalisesta kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Tämä funktionaalinen tekstiili on vanhan kiinalaisen perinteen ja modernin tieteellisen tekstiiliteknologian yhteistyön tulos. Toiminnalliset ominaisuudet on tuotu tekstiiliin liittämällä polyesteri- tai polypropyleenikuituihin funktionaalisia ominaisuuksia sisältäviä keraamisia partikkeleita. Kangas on toiminnallinen tuote, joka hyödyntää kankaassa olevien keraamisten partikkeleiden avulla osan kehon luovuttamasta lämmöstä. Tämä funktionaalisen kankaan takaisin kehoon heijastama energia on pitkäaaltoista infrapunasäteilyä.
Tutkimuksissa on todettu pitkäaaltoisen lämpösäteilyn kiihdyttävän verenkiertoa. Verenkierron tason nousu puolestaan laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetäänkin erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä.


Tämä vyö on ollut kyllä mieletön apu selkäkivun yllättäessä. Voin lämpimästi suositella sitä kaikille. Pitää kuitenkin muistaa, että kroonisista selkävaivoista kärsivän tulee huolehtia omalla harjoittelullaan siitä, että selkä pysyy kunnossa. Lihashuolto, pilates ja oikein tehty lihaskuntoharjoittelu vahvistavat kehoa ja pitävät sen toimintakuntoisena. Tuotteita myydään mm. apteekeissa ja täältä voit tarkistaa oman lähimmän jälleenmyyjäsi.

1 kommentti:

  1. BlueHost is definitely one of the best web-hosting company with plans for any hosting needs.

    VastaaPoista