Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

18.10.2015

Beauty Breakfast and getting oldGetting old :D Mulla on tänään synttärit, mutta niitä en sen kummemmin juhli. Eilen käytiin kyllä kaverin kanssa Kombossa tapaksilla. Espanjan tapasten jälkeen nää Kombon tapakset todella maistui. Kombossa on niin hyvä ruoka! Se on Kulmavuorenkadulla Sörnäisissä jos ette oo vielä käyneet. Yksi mun lempparimestoista. 

No, tänään oon sitten yrittänyt vanhentua arvokkaasti. Hehe. Aamukahvin joukkoon laitoin hydrolisoitua kollageeniä. 

Kollageeni
Kollageenin on yksi elimistömme tärkeimmistä proteiineista. Se auttaa ihon kimmoisuutta lisäävästi, pitää nivelet liikkuvina ja luut vahvoina ja kestävinä. Kollageenia on ihmisessä noin 30%, iholla ja sidekudoksissa sitä on eniten, noin 70-75%. Kollageenin tuotanto alkaa vähentyä 25-ikävuoden jälkeen noin 1,5 % vuosivauhtia ja loppuu noin 40-45 vuotiaana. Tämä johtaa sidekudoksen löysyyntymiseen, ryppyihin, kynsien lohkeamiseen ja hiusten harvenemiseen sekä nivelrikkoon. Vaikka tuo 40 ei vielä mennyt rikki, niin ei todella haitanne ottaa käyttöön tää valmiste :) Otan sitä yhden ruokalusikallisen aamulla ja yhden illalla myöhään juuri ennen nukkumaanmenoa.

Hydrolisoitu kollageeni imeytyy helposti koska sillä on pieni 'molekyylipaino', se imeytyy 30 minuutissa. Hydrolisoitu kollageeni on hyödyllinen nivelten väliaine. Se myös korjaa ja rakentaa heikentynyttä rustokudosta.
  • Kollageeni vaikuttaa mm.hiuksiin, ihon kudoksiin, lihaksiin, rustoon, nivelsiteisiin, ja veren solujen kasvuun.
  • Bio-aktiivinen aine, joka sisältää 90% proteiinia.
  • Nopeasti imeytyvä. Liukenee sekä kylmään että kuumaan nesteeseen.
Vika I love me -messupäivä lähtee nyt. Tänään otin vähän rauhallisemman aamun. On tullut vietettyä aikaa messuilla sen mitä ne nyt olleet avoinna tähän mennessä. Niin, ja illalla alkaa taas työt. Kahvakuulailemaan pääsee taas syyslomatauon jälkeen Kumpulaan!

1 kommentti:

  1. No nyt on kyllä höpönpöppöä tuo syötävä kollageeni! En mitenkään voi uskoa että syötävällä kollageenillä olisi mitään vaikutusta elimistön oman kollageenin tuottoon. Sama kun söis viinikumeja (tiiäkkö mistä ne on tehty? Gelatiinista eli kollageenista ja sokerista). Jotenkin aivan käsittämätöntä tämä mitä ihmettä meille oikein sanotaan, että tämä on hyvä juttuja, ja sitten me uskotaan. Ja toisekseen, vaikka se sattuisi jotenkin imeytymään, mistä ihmeestä se kollageeni tietää mennä esim. nivelsiteeseen jossa on muutenkin valmiiksi jo huono verenkierto - edes burana ei kovin helpolla osu kohteeseen. Olen pahoillani että joudun näin epäpätevän kommentin kirjoittamaan ja vielä nimettömänä, en vaan nyt tälä hetkellä ole ammattilaisen roolissa vaan lähinnä ihmettelevänä kansalaisena. Voinen ottaa asiasta selvää tarkemmin ja palata asiaan ammattilaisena :)

    VastaaPoista