Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

19.7.2017

Litteämpi vatsa -kotitreeni


Tämä lomaviikko on mennyt ihan kotitunnelmissa. Oon päässyt vähän lenkkeilemään. Kävelylenkkiä ja niitä intervallejakin, joista postasin maanantaina. Ja kotitreeniäkin. Ja venyttelyä. 

Jos jollekin ei vielä ole tullut selväksi, niin rakastan kotitreenejä. Niitä olen harrastanut viimeiset kymmenen vuotta. Lasten kanssa se on kätevää, kun ei tarvitse poistua salillle. Yhtenä päivänä oli lapsen kaveri yökylässä, joten en aamulla viitsinyt karata pitkälle kävelylle. Jumppasin olohuoneessa. 

Salaisuus litteään vatsaan piilee oman kehon painolla harjoittelussa ja Pilateksessa. Käytän paljon niitä liikkeitä myös kotitreenissä, mutta myös tuntilaisten kanssa tunneilla. Tässä nopea ja tehokas, vatsaa litistävä treeni kotona tehtäväksi. Tein sen eilen aamulla ja kyllä tuntuu.. 

Tee seuraavia liikkeitä kutakin 30 sek, siirry seuraavaan ja kierroksen lopussa pidä pieni tauko. Tee 2-3 kierrosta.


 1. linkkuveitsi (helpotettu versio polvet koukussa)
 2. tähän tarvitset käsipainon tai kahvakuulan: asetu selinmakuulle jalat suorana. Laske kädet pään taakse lattiaan suorana, nosta ylös ja nosta toista jalkaa samalla koukussa ylös
 3. haaraperushyppy lankussa: lähtöasento lankku --> hyppää jalat käsien viereen, samalla takapuoli nousee ylös --> hyppää takaisin lankkuun
 4. linkkuveitsi (helpotettu versio polvet koukussa)
 5. "satasen pumppaus" jalat ylhäällä 90 kulmassa
 6. jalkojen nosto suorana kohti kattoa niin että takapuoli nousee ylös
 7. selinmakuulla, kädet pakaroiden alla, nosta pää ylös lattiasta, laske jalat suorana lähelle lattiaa ja saksaa
 8. sama aloitusasento, mutta pidä jalat yhdessä suorana lähellä lattiaa, pysy tässä asennossa
 9. sama aloitusasento, saksaa jalkoja ylös alas
 10. sama kuin 8
 11. päinmakuulla uintiliike: kädet ja jalat suorana nosta vastakkaista kättä ja jalkaa ylemmäs niin, että kädet ja jalat ovat koko ajan ilmassa


Tää päivä on mennyt kyllä täysin asioita hoitaessa. Niitä onkin ollut paljon. Tai aamulenkillä kävin ensin ihan rauhassa ja aamupalan sain syötyä kai 11 aikaan. Hitaita aamuja on meidän kotona lomalla. Sain pakastettua myös laatikollisen mansikkaa. Pussitin ne 150g pusseihin, sieltä ne on kätevä ottaa smoothieen tai puuroon. Piti mennä alkuviikosta poimimaan mansikkatilalta tämän vuoden mansikat, mutta lapsi on sen verran toipilas vielä meidän reissulla sairastuttuaan, joten poimin mansikat Mustapekasta. Olivat tosi hyviä! Jos sitten ensi vuonna. 

 Lisäksi olen taas syöttänyt kierrätysryhmiin tavaraa ja jotain saanut kaupasikin :) Itsepalvelukirppistä varten hinnoittelin myös tavaraa, osan uudelleen mitä oli jäänyt aiemmilta kerroilta ja yhden Ikean kassillisen verran lisää. Vaatekaapista lähti tosi kovalla kädellä vaatteita. Mulla ei ole ikinä ollut näin vähän vaatteita. Mutta jokainen niistä on lempivaate. Mekkojakin jäi vain muutama.. T-paitoja on 2 mustaa, 2 valkoista ja yksi harmaa..jne.. Ei tarvitse ikinä miettiä yhdestäkään vaatteestani kaapissa haluanko laittaa sitä ylleni. Kun kaapissa ei ole muita kuin lempivaatteita enää. Tähän 333:een en kuitenkaan vielä pysty. Ehkä vielä joskus..? Toisaalta arjen pukeutuminen ei taida olla oikeasti kauhean kaukana tästä. Katsotaan mihin tämä loma vielä johtaa. Ja taitaa siellä kaapissa ainakin jokunen treenivaate olla vielä mistä voisin hyvin luopua.. Joka tapauksessa tämän KonMaritus -vuoden aikana on ollut ihana huomata miten paljon turhaa kodissa on ollut ja miten paljon ihanampaa elämä on nyt, kun turha kama on poistettu kotoa.  

Tällaista lomailua tänne. Toivottavasti teillä on ollut hyvä viikon alku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti