Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

18.7.2017

Nopeampi ja tehokkaampi aamulenkki


Kesälomalla on aikaa tehdä aamulenkki tai liikkua muutenkin luonnossa. Jos kuitenkin haluaa päästä ns. helpolla, tai tässä tapauksessa nopeasti, kannattaa tehdä intervallitreeni. Itse suosin niitä silloin tällöin, jos aikaa ei tunnin reippaaseen kävelyyn ole. Silloin kävelen osan aikaa, ja juoksen niin lujaa välillä kuin pystyn. Jos olet aamuihminen treenien suhteen, tämän voi hyvin tehdä tyhjään vatsaan koska kestoltaan harjoitus on sen verran lyhyt verrattuna pitkään ja tasavauhtiseen lenkkiin. 

Tämä puolen tunnin treeni on varsin tehokas. Syke nousee, rasvanpoltto kiihtyy ja homma on nopeasti paketissa. Rankan treenin jälkeen myös seuraavana päivänä kehon aineenvaihdunta kiihtyy. Intervalliharjoittelu on myös nopea tapa kohottaa kuntoa. Lisäksi jos metsästät muhkeaa takapuolta ja teet paljon työtä sen eteen, kannattaa unohtaa pitkäkestoiset ja tasavauhtiset lenkit ja keskittyä enemmän nopeisiin spurtteihin. Silloin takalistokin pääsee paremmin töihin, eikä pitkät lenkit pääse kuluttamaan vaivalla työstettyä pakaraa ;) Tuosta pakaran muodosta tosin olen sitä mieltä, että jotain persikan ja ajokoiran väliltä on oikein hyvä yhdistelmä. Itse rakastan myös pitkiä tasavauhtisia lenkkejä. Ne ovat hermolepoa ja luonnossa fiilistelyä, joten niitä en itse jättäisi koskaan pois. 

Nopeampi ja tehokkaampi aamulenkki:

  • lämmittele 5 min reippaasti kävellen
  • juokse niin lujaa kuin pääset 20-30 sek
  • kävele minuutti
  • toista 10-20 kertaa kunnosta riippuen (hyvin nopeasti huomaat jaksatko sen kymmenen vai viisitoista kiihdytystä)
Tällaisia treenejä en suosittele tekemään viikossa yhtä tai kahta kertaa enempää. Harjoitus on todella tehokas. Ja yksinkertaisen simppeli. 

Muuntele intervalleja niin, ettei keho totu samana pysyvään rasitukseen. Joka 3.-4. viikko kannattaakin lisätä intervallien määrää tai muuttaa treenin rakennetta vaihtamalla intervallien pituutta. Voit juosta esim. minuutin ja hölkätä/kävellä palautellen minuutin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti