Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

29.2.2016

Weekend picsKotimaisemissa oltu jo muutama päivä reissun jälkeen ja nyt uuden työviikon alkuun. Oli ihana loma ja jo vähän ikävä omia aamumehujakin. Ja luomukahvia kauramaidolla. Mutta lomalla on ihanaa syödä jotain muuta, jotain muuta kuin aina kotona. Ja toisen keittiössä sa aina vinkkejä omaankin ruuanlaittoon. Loma on lomaa, joka suhteessa. Aika samantyylisesti tuli lomalla syötyä kyllä kuin muutenkin, mutta mehut ja smoothiet jäi vain tekemättä. No ehkä vähän jotain herkkuja tuli kyllä syötyä :) 


Lomalla oli kyllä niin ihanaa. Sai nukkua. Kroppa sai levätä kaikesta treenistä. Venyttelin vain ja kävin vähän kävelyllä. Mieli sai levätä töistä ja arjesta. Sai viettää aikaa rakkaan ystävän luona ja lapsen kanssa. No nyt kotona sitten lauantaina jo sitten oli aktiivisempi päivä. Kävin aamulenkillä ja oli kyllä niin mahtavan kaunista. Perjantaina ei taas "oikeaa" liikuntaa tullut, mutta siivosin perusteellisesti koko kodin. Siinäkin voisi mielenkiinnosta joskus heittää mittarin päälle. 
Sitten lauantaina iltapäivällä kun lapset meni ulos, ajattelin vähän aikaa treenata. Treenin aloitin tekemällä muutamia Pilates -liikkeitä. Se oli alkulämppä. Sitten selinmakuulle pallon päälle ja kuula käteen ja kiertoja. Polviseisonnassa pallon päällä erilaisia heilautuksia, punnerruksia, hauiskääntöjä. Sitten punnersin jalat pallon päällä, kädet tasapainolaudalla. Tasapainolaudalla tein myös kyykkyjä kuulien kanssa sekä yhden jalan maastavetoja. Ja vaikka mitä muutakin :) Aika kevyesti. Puoli tuntia.


Treeniasuna oli Biancaneven kukkahousut ja Lidlin uusi treenitakki. Sopivat hyvin yhteen mun mielestä. Jumppapallo oli jotenkin mennyt loman aikana ovaalin muotoiseksi, teetti tiettyä haastetta pysyä sen päällä. Ilmeisesti kun niitä ei hetkeen käytä, menettää pallo muotoaan. 


lauantain illallinen, yhdessä lapsen kanssa tehty thaikkuruoka
Iltapäivällä oli lapsen fudispelit ja sen jälkeen käytiin vielä uimassa. Monesti aikuiset ei osaa ajatella lasten kanssa puuhailua liikuntana. Lapset saatetaan heivata hoitoon ja mennään itse salille treenaamaan. Eikä siinäkään mitään pahaa ole, mutta mä vietän mieluummin ajan lapsen kanssa yhdessä puuhastellen. Kun lasten kanssa voi uida, riehua ulkona, lasketella, luistella, tehdä kotitreenejä. Vaikka mitä. Tietty se on sitten omaa aikaa mennä tekemään omia treenejä, mutta kyllä mulle parempi mieli tulee pulkkamäestä tai yhteisestä uintireissusta, kuin että kiertäisin kävellen ympyrää vain liikkumisen vuoksi. Tosin mä kyllä nautin yksintehdyistä kävelylenkeistäkin. Omanlaistaan meditaatiota. Mutta vaikka pulkkamäessä voi kiivetä rinnettä edestakaisin, vaikka ei koko ajan laskisikaan. Jutella lasten kanssa ja viettää aikaa

Eilen sitten aktiviisuutta kertyi juuri pulkkamäessä. Huvikseni laitoin aktiivisuusrannekkeen päälle ja parin tunnin pulkkailun aikana kului energiaa melkoisen hyvin. Olo oli mitä mainioin illalla kuulatuntia vetäessä, kun takana oli reilu viikko kehonhuoltoa ja kevyttä kävelyä, vaikkakin oli melko aktiivinen viikonloppu. Unta kyllä tuli paljon viikonloppuna. Mutta tästä se taas lähtee. Melkoisen tiukka työrupeama aina kesäkuun alkuun asti tuntien pitämistä. Tässä työssä pitää osata tarkkaan säätää levon ja lihashuollon määrä, omien treenien ja arkiaktiivisuuden määrä. Liikun varmasti vähemmän kuin mitä moni ajattelisi, mutta viime vuosina on tosiaan ymmärtänyt sen levon ja treenin välisen suhteen. Mikä on sopivasti ja mikä on liikaa. Viime yönä 9 tuntia unta ja heräsin ilman kellonsoittoa. Loma on kai tehnyt tehtävänsä.Aamulla mä saatoin lapsen kouluun ja tein pienen kävelyn ennen töitä. Upea ilma ja niin kaunis luonto. Illalla avantoon töiden jälkeen. Reipasta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti