Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

17.5.2016

Kahvakuulatreeni ulkona

vartalonympäripyöritys penkillä
Nyt on kyllä täydelliset kelit treenata ulkona. Aika harvassa on ne ohjauskerrat, jolloin olen ollut viime viikkoina valmennettavien kanssa sisällä. Kuulaa voi heittää ja paiskoa, ulkona lääniä voi käyttää hyödyksi ja tehdä erilaisia askelkyykky- ja kyykkykävelyitä. Tuon ylimmän kuvan vartalonympäripyöritys on hyvä liike. Astut jalalla toisen eteen niin että kantapää ja varpaat ovat peräkkäin. Sama takaisinpäin peruuttaen. 

yhden jalan pito käsi ylhäällä
Sitten voit etsiä epätasaisen alustan ja seisoa siinä yhdellä jalalla pitäen kuulaa ilmassa. Nousee syke kyllä ja tasapaino kehittyy. Tästä asennosta voit myös lähteä nostamaan vapaana olevan jalan polvea ylöspäin, jolloin vatsa pääsee lisää töihin! Myös yhden jalan maastaveto saa lisähaastetta, kun teet sen kiven päällä. 


Etuheilautukset kehotan aina tekemään ulkona niin, että irrotat kunnolla kädet kuulasta ja heität samalla kuulaa ylöspäin. Voit tehdä myös erilaisia flippejä. Pyöräyttää kuulan ympäri ilmassa. Paljon hauskempaa ja haastavampaa kuin tavallinen etuheilautus! Ja siinäkin saat lisähaastetta kun seisot penkillä tai kiven päällä.


Vatsoihin on lukuisia kivoja juttuja mihin ei mattoa tarvitse, mutta laitan nyt tämän liikkeen kuitenkin tähän. Laskeudu istuma-asennosta alas niin, että kallistat ensin lantion ja sitten todella hitaasti rullaat alas, nikama nikamalta, pitäen kädet kohti taivasta koko liikkeen ajan. Ala-asennossa lavat osuvat maahan ja sieltä ponnista reippaasti ylös ja suorista selkä.No töiden lisäksi oon omassa treenissä keskittynyt nyt tällä viikolla taas enemmän venyttelyyn ja ulkonaliikkumiseen kun on noin hienot kelit. Aktiivisuusrannekkeen ohjelmistopäivitys toi mukanaan myös matkan pituuden, joten sitäpä onkin nyt kiva seurata. Tänään lenkillä kilometrejä taittui 11,9! Mittari on kyllä jo aivan kärsinyt, ostin sen joululahjaksi itselleni. Reunat repsottaa ja lasi on rikki, mutta toimi se vielä :)


Tsemppiä treeneihin ja kannattaa treenata pihalla. Ulkona harjoittelussa saa samalla mieli lepoa, kun pääsee luontoon kuuntelemaan lintujen viserrystä ja hengittämään raitista ilmaa :) Itse olen luopunut kuntosalilaitteista jo pari vuotta sitten, joten mulle paikalla ei ole enää väliä. Tosin salilla sitten on kiva käyttää palloa ja bosua toiminnalliseen treeniin. Ulkona voi sitten niiden sijaan etsiä luonnollisia, epävakaita alustoja treenaamiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti