Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

19.5.2016

Torstain Marttailut - kalankäsittelykurssillaPitkästä aikaa "siviilit" päällä. On taas tullut kuljettua jumppavaatteissa koko viikko. Olin ilmoittautunut Marttojen kalankäsittelykurssille. Sitä olin odottanut siitä asti, kun liityin Marttoihin viime vuonna. Jotenkin ei aikataulut ikinä vain töiden puolesta natsanneet, mutta nyt vihdoin! Kurssi pidettiin Marttojen tiloissa aamupäivällä.Meillä oli käsiteltävänä haukea, kuhaa, siikaa, ahvenia, silakoita, nieriää... Tehtävät jaettiin. Mä olisin halunnut tehdä ahvenkeittoa. Siinä pääsee tekemään kalaliemen, kalakeiton ja nylkemään ahvenia. Me saatiin mun parin kanssa tehtäväksi tehdä nieriä wok. Ahvenkeitto oli vastapäisessä keittiössä, joten pääsi läheltä seuraamaan mitä tapahtui ja miten se tehtiin. Yksi ahven jäi yli ja mä sain nylkeä sen. Yllättävän helppoa. Nahka irtosi ahvenesta kuin sukka jalasta. Yksi keittiö teki tomaattikuhaa, toinen siikaa ja kolmas haukipihvejä. Ja sitten meidän nieriäwok ja naapurikeittiön liemet ja keitto. Kalanperkeistä tehtiin kalaliemi. Yhtäkään ruokaa ei pilattu kermalla tai muilla jutuilla, mitkä olisivat poistaneet ruuan aidot maut. Se oli todella plussaa. Kurssilla oli 7 henkeä. Kaksi miestäkin ja pikkuinen 4kk vauva mukana yhdellä äidillä :)
keitossa oli kirkas liemi ja nyljetyistä ahvenenistä poistettiin vielä ruodot ennen syömistä


Nieriä wok

perkaa ja fileoi nieriä (500g) tai osta valmiita fileitä ja paloittele ne

paloittele kasvikset:
retikka
kesäkurpitsaa
valkosipulia
herneitä
parsaa

Kypsennä kasarissa kasvikset öljyssä ja kun ne ovat pehmenneet, lisää päälle nieriäviipaleet. Anna hautua kannen alla muutama minuutti. Kalan kypsymiseen ei mene kauaa!

Nieriä oli siis kokonainen kala päineen kaikkineen. Se putsattiin ja fileoitiin ja lopulta paloiteltiin. Nyt on kynnys kyllä todella pieni ostaa kokonaisia kaloja kun homma on hallussa. Lisäksi jokainen perkasi 3 silakkaa. Silakasta aion ensi viikolla tehdä uunissa sellaisen ruuan, minne laitan silakkapihvien väliin pestoa ja päälle seesaminsiemeniä. Ei niitä ole pakko kierittää jauhoissa ja rasvassa..Sen lisäksi me keitettiin Marin kanssa vielä perunoita ja tehtiin soosi kaloille. Siihen tuli turkkijugurttia, sitruunan mehua, minttua, sitruunamelissaa, basilikaa, suolaa, hunajaa..
Naapurikeittiöiden haukipihvit, joissa joukossa myös portobello -sieniä ja alemmassa kuvassa siikanyytit, joiden välissä pinaattia, porkkanaa ja sipulia.Kokkauskoulun lopuksi syötiin herkulliset ruuat. Oli loistava kurssi. Suosittelen lämpimästi Marttojen kursseja. Sinne voit ilmoittautua, vaikka et marttailua harrastaisikaan. Ne ovat kaikille avoimia. Muutamassa tunnissa oppii uskomattoman paljon asioita, ja jokainen pääsee konkreettisesti tekemään. Kurssi ei ole vain katsomista. Tekemällä oppii parhaiten. Toin kotiin lapselle tuliaisiksi maistiaisia, nieriä wokkia ja haukipihviä. Niitä maisteltiin vielä illalla. Hän ehdotti, että voisin mennä myös lihankäsittelykurssille, koska meillä ei koskaan tehdä lihaa :D Mä en ole syönyt punaista lihaa pariinkymmeneen vuoteen, joten siksi.. Hyvin maistui myös jälkikasvulle ja hän onkin tottunut syömään kalaa ja tykkää kyllä. Lapset on vain ruotojen kanssa tosi tarkkoja. Tämän päivän kurssin jälkeen päätin hankkia ruotopihdit myös kotiin, sillä saa fileestä nypittyä mahdolliset jääneet ruodot pois ennen valmistamista.

Ensi viikolla menen villivihanneskurssille, jossa kerätään luonnosta ravinnoksi sopivia kasveja! Sitä odotan tosi paljon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti