Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

12.6.2017

Viisi vinkkiä positiivisempaan ja onnellisempaan elämään


Näin sateisen maanantain päätteeksi voi heittää vähän pohdiskelua ystävällisyydestä ja positiivisuudesta. Sitä ei koskaan kai voi olla liikaa. Tätä tuli pohdittua tänään lääkärissä vuoroani odotellessa ensin ilmoittautumiseen, ja sen jälkeen sinne sun tänne siellä jonottaessani. Todella moni tiskillä asioinut ihminen käyttäytyi mun mielestä todella töykeän epäkohteliaasti. Sitä oli kamala katsella ja kävi harmittamaan henkilökunnan puolesta.. Kyllä sitä itsekin törmää välillä ikäviin ihmisiin, sellaisista kyllä jää paha mieli pitkäksi aikaa. Parasta kuitenkin on vain niellä kiukkunsa ja harmituksensa ja kohdella tällaisia ihmisiä suurimmalla mahdollisella ystävällisyydellä (vaikka oikeasti tekisi mieli sanoa suorat sanat..). Vihdoinkin kai olen senkin taidon oppinut. Joskus nuorempana tuli täräytettyä aika suoraan mitä ajatteli sillä hetkellä. Voittaja saattaakin olla se, jonka sanat eivät ole ne viimeiset sanat.


Asiat sujuvat huomattavasti helpommin, kun niihin asennoituu positiivisesti ja tietynlaisella nöyryydellä. Ihan missä tahansa. Tässä päivässä on ollut todella paljon positiivisia asioita, vaikka voisi sanoa että on ollut myös niitä vähemmän kivoja asioita. Mutta kaikki riippuu oikeastaan siitä kuinka asioihin suhtaudut. Ajatukset muokkaavat omaa maailmankuvaa ja positiivisen ajattelun voimaa ei vain pidä aliarvioida. Miten elämästä voi saada vähän positiivisemman otteen?

1. Hymyile! Se on pieni ele, mutta voi ilostuttaa todella paljon jonkun päivää. Onnellisuus tarttuu. 
2. Älä tuhlaa aikaasi energiaa syöviin ihmisiin. Yhtä tärkeää olisi hankkiutua eroon myös omista negatiivisista ajatuksista tai lopettaa juoruilu ja selän takana puhuminen muista ihmisistä.
3. Ole vastuussa omasta onnellisuudestasi. Maailma on juuri sellainen kun ajattelet sen olevan :)
4. Auta ja ole avulias. Auttamisesta tulee aina hyvä mieli. Sitäpaitsi hyvä tulee aina takaisin. Ei välttämättä samalta taholta (eikä pidäkään) vaan aina jostain muualta. Auttaminen on parhaimmillaan sitä, kun vastikkeettomasti tehdään toisten eteen hyviä asioita. Hyvä tulee hyvän luo. 
5. Ole ystävällinen. Ystävällisyydelläsi voit pelastaa monen ihmisen päivän. 


Tietysti positiivisuuskin ärsyttää monia. Silloin kun olet ystävällinen, kiltti ja positiivinen etkä valita omista ongelmistasi, saattaa se jollekin tarkoittaa automaattisesti sitä että olet syntynyt kultalusikka suussa ja onnellisten tähtien alla. Suorastaan ärsyttävä ihminen jolla on kaikki niin hyvin. Se ei tiedä mitään kurjuudesta, eikö niin? Sen ihmisen elämässä on kaikki vaan niin ärsyttävän hyvin. Harvoin kenelläkään on täydellistä elämää. Toiset vain eivät valita jatkuvasti kaikesta. Tai voisiko sen sanoa niin, että kaikesta huolimatta tällaiset ihmiset näkevät päivässä jotain positiivistakin ja sitä on mukavampi sitten jakaa muillekin. 

Positiivisen ja aina kaiken jaksavan ihmisen taakka voi olla raskaskin. Silloin ei ole edes sallittua valittaa koskaan mistään, koska tällaisella ihmisellähän on kaikki niin hyvin. Mitäs pienistä valittamaan.. Siltäkin kaverilta kannattaa joskus kysyä mitä kuuluu, joka ei aina arjen murheistaan someen postaa. Ja sellaiselle tyypille ei ainakaan kannata olla kateellinen. Kun se (positiivinen asenne elämään) saattaa olla vain yksi pieni osa hänen elämästään. 


Hymyillään siis muille, ollaan ystävällisiä ja tarjotaan apuamme. 

Ihanaa viikon alkua kaikille! Täällä tänään kaikki kuitenkin oikein hyvin ja mukavasti (kaikista positiivisista mietelauseista ja tästä postauksesta huolimatta), mutta ajattelin tällaisella aiheella herätellä teitäkin. Näitä asioita kun on tullut paljon pohdittua lähiviikkojen aikana. Aina se elämä kun ei ole ruusuilla tanssimista vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti