Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

1.6.2017

Ajatuksia onnellisuudesta


Aurinkoista huomenta parvekkeelta. Aamupäivä tänään on vapaa, joten sen voi käyttää parvekkeella istumiseen. Lukemiseen ja mehun nauttimiseen. 

Hygge -kirja oli todellakin hyvän mielen kirja. Luin sen heti eilen kannesta kanteen. En muista milloin olisin nauranut ääneen niin monta kertaa kirjaa lukiessa kun eilen nauroin. Se oli hauskalla tavalla kirjoitettu, mutta samalla sisälsi kuitenkin hyvää asiaa. Välillä suorastaan ulvoin naurusta. Ai että nauraminen on vaan parasta! Onnellisuus on kuitenkin se mitä aina tavoitellaan, siitä olen itsekin monesti kirjoittanut. Onnea ei tuo karistetut kilot, persikan mallinen pylly tai vaakalukema. Onnea ei myöskään tuo palkankorotus. Jokainen meistä etsii onnea ja kuten olen monasti todennut, onni on itsellä löytynyt pienistä arjen asioista. Hyvistä ihmissuhteista, ihanista ystävistä,  viihtyisästä kodista, lapsen kanssa yhdessä vietetystä ajasta, läsnäolosta, kiitollisuudesta ja yksinkertaisista asioista. Ja toki levänneenä kaikesta tästä osaa nauttia parhaiten. Kirjassa myös todettiin onnellisuudesta, että sosiaalisen aktiivisuuden lisääntyminen saattaa lisätä tyytyväisyyttä rahallisesti ilmaistuna 85 000 punnalla vuodessa ("Putting a Price Tag on Friends, Relatives and Neighbours: Using Surveys of Life Satisfaction to Value Social Relationships", UK 2008). Varmasti on näin, mutta ennen kaikkea olen sitä mieltä, että sillä sosiaalisen aktiivisuuden laadulla on merkitystä. Ei se määrä vain laatu. Super sosiaalinenkin elämä voi uuvuttaa ja kalenterissa pitää olla myös aikaa levätä ja palautua. Hyviä ystäviä on harvassa ja sellaisista ihmissuhteista kannattaa pitää kiinni. Etenkin tässä maailmassa, jossa tuntuu itsekkyys ja (turha) kateus olevan niin valloillaan. Onni ja rikkaus on hyvä ystävä, joka aidosti iloitsee ystävän kanssa kun kivoja asioita tapahtuu ja jonka kanssa voi myös jakaa ne vähemmän kivat asiat. Ystävä johon voit luottaa. Tasapuolisuus ennen kaikkea ystävyyssuhteissa on tärkeää, toisen huomioonottaminen. Olen tosi kiitollinen, että itseltä löytyy sellaisia ystäviä <3 Ei sitä turhaan sanota että hyvä ystävä on kultaakin kallimpi asia. 


No itse hyggeilyä olen tietämättäni harrastanut jo pitkään. Vaikka olen jo jonkin aikaa ollut vapaalla jalalla niin sanotusti, ei tee mieli viettää viikonloppuja ravintoloissa. Ollaankin  ystävän kanssa monesti naurettu miten mummoja me ollaan. Kotona on niin hyvä olla, joten minnekäs täältä pitäisi lähteä :) Viime vuosina ravintolassa syömiset ovat vaihtuneet piknikiksi, kahviloiden kahvit omaksi kahviksi termospullossa, lounaat kotona valmistetuksi ruuaksi.. Toki vieläkin joskus käyn ulkona syömässä, mutta silloin siitä nauttiikin aivan eri tavalla. Ja tietysti alanvaihdolla on vaikutuksensa arkeen ja myös elintapoihin. Kalliit aktiviteetit ja harrastukset ovat vaihtuneet ilmaisiin tai edullisiin.. 


Hyggeilyssä ei ole kysymys yläluokkaisen hienoista asioista. Villasukissa ja kotihousuissa ei ole mitään hienostelevaa, kallista tai ylellistä. Shampanja ja osterit taas voivat edustaaa vaikka mitä, mutta hygge ei liity niihin. Yksinkertaisuus ja vaatimattomuus ovat hyggen keskeisiä elementtejä. Mitä enemmän bling blingiä, sitä vähemmän hyggeä. Elämän parhaat asiat ovat oikeasti ilmaisia. Metsään voi mennä kävelemään, järvessä tai joessa voi pulahtaa ympäri vuoden, ystävien kanssa voi parantaa maailmaa ja piknikille on ihana lähteä viettämään päivää tai iltaa. Ja sitten joskus on ihana tehdä joku bling bling luksus juttu. Kuitenkin hyggeily on coolimpaa ja tekee onnellisemmaksi. Sen olen monesti todennut, että mitkään puitteet eivät korvaa hyvää seuraa. 


"Suurin osa elämästämme koostuu pienistä asioista. Ei vain kylminä tammikuun päivinä, vaan joka päivä. Kerran vuodessa - tai useammin, jos olemme onnekkaita - saatamme löytää itsemme merenrannalta jossakin eksiootisessa maassa, ja voimme löytää kaukaiselta rannalta sekä hyggeä että onnellisuutta. Hyggessä on kuitenkin kyse siitä, että hyödynnämme mahdollisimman hyvin sitä, mitä meillä on yllin kyllin: tavallisia päiviä." Tässä hieno ajatus kirjan lopusta.


Tällä viikolla onnellisuutta ovat tuoneet lapsen kanssa vietetyt hetket, maanantain fudisottelun voitto ja yhteiset keskustelut, ystävät, auringonpaiste parvekkeelle, hyvä kirja, kummitytön näkeminen, ihanat asiakkaat, terveelliset ja hyvät kotonatehdyt ruuat ja mehut, koti yleensä. 

Ihanaa ja aurinkoista torstaita! Nautitaan päivän pieneistä hyvistä asioista. Niitä löytyy tänäänkin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti