Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

24.6.2013

Ajatuksia pienistä valinnoista ja alkoholin käytöstä

Juhannus on juhlittu ja herkut on nautittu! Sillä ei ole merkitystäjos herkuttelee vaikka juhannuksena jos muuten syö terveellisesti! Ja jo ihan pienillä valinnoilla voi vaikuttaa painonpudotukseen ja vuositasolla näillä valinnoilla on isokin merkitysOletetaan vaikkaettä juot joka perjantai puoli pulloa viiniäTämä kerryttää kroppaasi puolessa vuodessa yli neljä kiloa rasvaa (kesän aikana 3 kuukaudessa reilut pari kiloa). Ja sitten jos viiniä menee pullo tai pari viikossa niin paljonko se tekee rasvaa kiloissa vuodessa? Henkilö joka vetäisee six packin bisseä joka viikonloppu puolen vuoden ajansaa kerrytettyä vartaloonsa yli kolme ylimääräistä kiloa.Alkoholin tiedetään muutenkin olevan sporttailulle ja painonpudotukselle haitaksivaikka pieninä määrinä se voi olla terveellistäkinOngelma alkoholin juonnissa on seettä se tuhoaa treenin vaikutuksetEi kokonaanmutta tietyissä määrinJos haluat kasvattaa lihastaniin alkoholi vaikeuttaa sitä koska se laskee testosteronitasojaPainonpudottajalla taas alkoholin nauttiminen hidastaa painonpudotustaSe sekoittaa aineenvaihdunnan ja hidastaa laihtumistaSe nostaa elimistön leptiinitasojajoka estää rasvan palamistaHormonitoiminnalla kestää viikko palautua yhden päivän ryyppäämisestäJa jokainen toki tietää alkoholin terveyshaitat (kohonnut syöpäriski tai riski saada haimatulehdus tai epilepsia jne). Omille treenattaville suosittelen alkoholin jättämisen poiskunnes tavoitepaino on saavutettu (toki väliin sallitaan vapaasyöntipäiviä jolloin saa myös juoda mitä haluaa vaikka en suoranaisesti ryyppäämistä kenellekään suosittele).

Sitten painonpudotukseen kannattaa vaikuttaa myös muilla syömiseen liittyvillä valinnoillaSen sijaan että söisit 350 g makuunin säkin voit syödä 3.6 kg omenoita! Tai sen sijaan että syöt 5 fanipalaa (250 kcal) voit syödä ihan kunnollisen aterian ison lautasellisen kesän grilliherkuista (broileriavihanneksia salaattia)Sen sijaan että syöt 230 kcal sisältävän suklaapatukanvoisitkin syödä rasiallisen mansikoitaEli ihan pienillä arkisilla valinnoilla voi tehdä paljonkin jo puolessa vuodessa tai muutamassa kuukaudessa! 

4 kommenttia:

 1. Itse olen huomannut nyt kun 40 v. lähestyy, että jos juon alkoholia, niin seuraavana päivänä on kasvot turvoksissa. Aivan kamala tunne! Eipä tule kyllä otettua alkoholia kuin tosi harvoin. Viiniä kun en juo eikä viitsi siideriäkään aina lipittää.

  Ja lisäksi melkein aina tulee paha olo jo muutamasta siideristä. Mikä on kyllä hyvä asia :)

  En halua ketään tuomita, mutta säälitti katsoa parivuotiasta lasta kaupassa juhannusaattona joka kantoi mäyräkoiraa isänsä kanssa yhdessä kaupasta autoon...

  Oman isäni alkoholinkäyttöä liikaa lapsena katsoneena voin sanoa, että ei se herkkua ole lapsille.

  VastaaPoista
 2. Sama juttu. Nykyään kun oma elämä ja sen myötä myös alkoholikäyttäytyminen on muuttunut ja sen juonti vähentynyt niin kropassa tuntuu ihan kauhelta silloin jos jotain juo.

  Samaa mieltä olen täysin että alkoholi ja lapset ei sovi yhteen. Myös itsellä on lähipiirissä ollut alkoholin suurkulutusta ja niissä tapauksissa ei hyvin sitten ole käynytkään. Lasten ei pitäisi omia vanhempiaan nähdä humalassa. Mutta toki alkoholi voi kuulua normaalina osana arkeen niin että ei asiaa piilotellakaan lapsilta.

  Eli kohtuus tässäkin asiassa :)

  VastaaPoista
 3. Alkoholin haitat on vähän sellainen tabujuttu, että tosi mahtava juttu kun otit aiheeksi! Siis nimenomaan just näiden asioiden kantilta mitä kirjoitit!

  VastaaPoista
 4. Niin moni "elää terveellisesti" mutta sitten joka viikonloppu vedetään kunnon biletykset.. Tai otetaan vähän monta kertaa viikossa..

  Kiitos kommentista :)

  VastaaPoista