Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

2.12.2014

Be a Warrior, not a worrier ja ajatuksia fitneksestä


Hei ihanat ja hyvää alkanutta viikkoa! Pimeä marraskuu on ohi. Mulle se oli tavallista synkempi ja pimeämpi. Polven vuoksi. Onneksi tilanne on alkanut helpottaa ja polvikin on parempi. Ei se polvikierukan repeämä tosin sieltä varmaan itsekseen täysin korjaudu, mutta sen kanssa pystyy elämään ja olemaan ja liikkumaan.

Oli tosi rentouttava ja mukava viikko ja viikonloppu. Maanantaina heräsin ennen lasta ja tein olohuoneessa 30 min kotitreenin. Punnerruksia, sotilaspunnerruksia, "päästäkää ylös" -liikettä ja "kahva-apinaa". Täältä heinäkuun postauksesta voit katsoa kuvallisen ohjeen tähän treeniin! Mä oon kai tarpeeksi hullu tällaiseen kotona urheiluun. Ei ole vielä tullut Elixian korttia ikävä :) Sitten syötiin aamiaista yhdessä ja tein vielä lyhyen kävelyn ennen töitä samalla kun saatoin lapsen kouluun. Iltapäivällä töiden jälkeen kävin uimassa kilometrin verran ja testasin mun uusia uintikamoja. Tänään heräsin pitkästä aikaa ennen kelloakuuden jälkeen! Heti alkoi helpottaa kun tuli joulukuu :) Tosin huomasin myös että olen syönyt koko marraskuun vanhaksi aikoja sitten mennyttä tyroksiiniasiitähän vanhentuessa pitoisuudet alkaa mukavasti laskeaJoskos nyt alkaisi taas piristyäkun sai uudet lääkketkinHehee. Täähän kuulostaa nyt ihan kunnolla vanhan ihmisen valitukselta! Sielultaan vanhamutta ruumiiltaan nuori! Vai miten se meni?

Kyllä ne lajit aika paljon uusiksi menee, kun tulee loukkaantumisia. Mutta loukkaantuminen ei ole syy jättää treeniä kokonaan väliin. Se voi olla myös mahdollisuusOpetella jotain uuttaTai opetella tykkäämään jostain sellaisesta lajistamistä ei aiemmin ole pitänyt! Eihän lapsetkaan tykkää kaikesta ruuasta aluksisiitä terveellisimmästä vaihtoehdosta ainakaanMutta makuaisti tottuukun maistaa tarpeeksi monta kertaaJa voi sitten lopulta huomatamiten hyvää se onkaan ja miten hyvä olo siitä tulee! Polven kanssa voin hyvin tehdä oman kehon painolla treeniä, kahvakuulaa ilman kyykkyjä, uida, kävellä, sauvakävelellä. Tälle viikolle on suunniteltu kävelyä, uintia, sauvakävelyä ja mäkiä, oman kehon painolla tehtävää treeniä, Pilatesta ja Method Putkistoa. Aika kattava ja monipuolinen setti ja sellainen setti millä keho voi hyvin ja pysyy toimintakykyisenä. Keho voi huomattavasti paremminkun treeni on monipuolista. Myös palautuminen on helpompaa. Sen sijaan, että kävisi vaikka viisi kertaa salilla.. Mutta voiko silloin muuten puhua fitneksestä, jos ei käy salilla ollenkaan?

Ajattelin kirjoittaa teille myös vähän mun ajatuksia fitneksestä. Mitä se mun mielestä on? Fitness merkitsee mulle onnellisuutta, nuoruutta ja terveyttä, elämäntapaa. Tottakai ulkoisesti hyvässä kunnossa oleminen on bonus, mutta ei pelkästään itse tarkoitus. Fitness on osa mun elämää. Työn puolesta Personal Trainerina ja kehonhallinnan ammattilaisena ja myös vapaa-ajan puolella se on iso osa elämää (tosin yleensä viikonloppuisin vältän treenaamista ja keskityn vastapainoksi kaikkeen muuhun). Kyllä mieli vetää ennemmin lenkkipoluille kuin kauppoihin tuhlaamaan tai pubiin after worksiin halpaa skumppaa juomaan. Sitä on myös tullut harrastettua, voin sanoa että tiedän mistä puhun.

Hyvässä kunnossa itsensä pitäminen auttaa pysymään nuorena. Kehonikä ja ulkonäkö voi olla jotain muuta kuin mitä vuosien lukemat näyttää. Hyvässä kunnossa oleminen ruumiillisesti auttaa pysymään terveenä ja elinvoimaisena, mutta se pitää myös pääkopan kunnossa ja mielen virkeänä. Liikkuminen pitää kaikenlaiset päänsäryt loitolla.

Fitness on mulle elämäntapa. Se ei tarkoita, että vietän aikaa joka päivä salilla hauista pumpatenvaan mulle se tarkoittaa muuten liikunnallista ja aktiivista elämäntapaa. Siihen kuuluu monipuolinen liikunta ja myös lapsen liikkuminen ja puuhailu. Ja koska fitness on muutakin kuin pakaran muoto, liittyy siihen niin metsässä kävely kuin kehonhuoltokin. Eikä se ole tiukkapipoista niuhotusta ruuasta.

Ruokapuolella fitness merkitsee jotain muuta kuin tonnikalaa, raejuustoa ja ananastapalaria ja laturia. Se merkitsee puhdasta, itsetehtyä ruokaa, hyvistä raaka-aineista. Ruuan pitää ravita, sen pitää olla herkullista ja samalla terveellistä ja sitä pitää pystyä syömään sosiaalisissa tilanteissa kaivamatta muovirasiaa käsilaukusta. Suoliston pitää pysyä kunnossa ja ihokin voi paremmin kun välttää valkoista sokeria, lisäaineita ja prosessoitua ruokaa. Ja sitten voi taas sen pitsankin käydä joskus syömässä ja huuhdella alas vaikka siiderillä tai punaviinillä ja vetää Makuunin säkin päälle. Pyrin syömään gluteenitonta ja maidotonta ruokaa, mutta en ole ehdoton niiden kanssa. Etenkin viime aikoina, kun olen jättänyt broilerinkin kokonaan pois mun ruokavaliosta (voin mä sitä joskus ulkona tai kylässä syödä niin kuin syön kaikkea muutakin mitä arjessa vältän), tulee syötyä juustoja vähän enemmän ja myös tuo ehdottomuus maidottoman ja gluteenittoman kanssa välillä lipsuu. Saatan syödä vaikka juustosämpylän uinnin jälkeen kahvilassa jos tekee mieli. Eihän se vatsalle hyvää tee, mutta mielelle tekee :) Ja onhan se aina parempi valinta kuin teollisesti tuotettu protskupatukka.

Liikunnansyömisen ja mielen hyvinvoinnin lisäksi iso ja tärkeä osa on riittävä lepopalautuminen ja uniHuolehdin nykyään (olen opetellut tätä monta vuotta)että yöunta tulee tarpeeksiJos ei tuleniin mahdollisuuksien mukaan otetaan sitten päikkärit! Lepoon ja palautumiseen ja rentoutumiseen mulle liittyy kaikki sellainenjoka ei liity liikuntaan tai treeniin tai työhön. Hyvä kirja somen sijaanyhdessä vietetty aika rakkaiden kanssakiireettömyys.. Tämän elämäntavan ansioista keho ja mieli voivat hyvin! Paremmin kuin koskaanjos nyt ei jotain pikku kremppaa lasketa!


Mitä teidän mielestä fitness on ja mitä siihen teidän mielestä liittyy? 

2 kommenttia:

 1. Moi! Kiitos kivasta blogista��Kommenttni ei ihan liity tähän tekstiisi, mutta mulla olisi muutama kysymys. Oletko käynyt kehonkoostumusmittauksessa silloin, kun kävit salilla ja nyt, kun oöet treenannut kehonpainolla? Onko millainen ero rasva% ja lihasmassan suhteen? Itse kanssa tällä hetkellä vain kehonpainolla menevänä kiinnostaa kovasti..toisaalla sitä treeniä mollataan ja toisaalla kehutaan. ��

  Entä oletko koittanut Fustraa?
  Olisi mielenkiintoista lukea postaus siitä lajista sulta?

  Jaa sitten vielä semmosta, että käytätkö mitään proteiinilisiä?( Paitsi smoothiessa).

  �� valtavasti polven kanssa!! Ja kiitti kivaata blogista!! ��

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiitos kommentista :) En oo käynyt kehonkoostumusta mittaamassa, koen sen jotenkin toisarvoiseksi. Varmasti kyllä on parantunut oman kehon painon treenien myötä. Esim kesän aikana molemmat jalat olivat kaventuneet parilla sentillä ja paino pysynyt lähes samana. Mun mielestä se on paras treenimuoto, ehdottomasti!

  Fustraa en ole tehnyt. Eli siitä ei ole kokemuksia eikä varmaan ole tulossakaan.

  Proteiinilisää laitan kerran tai pari viikossa smoothieen tai tuorepuuroon. Muuten suosin ihan oikeaa ruokaa vaan.

  Ihanaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista