Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

21.12.2014

Parhaat joululaatikot gluteenittomana ja maidottomana


Porkkanalaatikko

1 kg porkkanoita
3 dl kookosmaitoa
1 tl raastettua inkivääriä
0,5 - 1 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 muna
1 tl himalajan ruususuolaa
1,5 tl kookossokeria
1-2 dl keitettyä kvinoaa

Keitä ja soseuta porkkanatSekoita joukkoon muut aineetRipottele päälle mantelijauhoaPaista vuoassa noin tunti 175 asteessaTästä tuli kolme pientä vuoallista laatikkoa

Bataattilaatikko

2 x 400g valmista bataattisosetta tai tuoretta bataattia
pala chiliä silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna 
loput kookosmaidosta jotka jäi yli porkkanalaatikosta (alle desi?)

Sekoita ainekset ja paista uunissa 175 asteessa noin tuntiKäytin bataattilaatikossa nyt itse valmista sosettakun tein molemmat laatikot samaan aikaan ja oli vähän tiukka aikataulu ennen vieraiden tuloaNopeuttaa hommaa mutta aidot bataatit on aina parempi vaihtoehtoJa paljon edullisempikinValmiille soseille tulee kilohintaa eikä niistä aina tiedä mitä siellä onTästä tulee pari pientä vuoallista laatikkoa

Laatikot oli molemmat tosi hyviä ja saivat kehuja myös muiltaEi ihan perinteisiä mutta paljon parempia kuin perinteiset! Ja täysin maidottomia ja gluteenittomia! Bataattilaatikko on mun oma keksintö ja porkkanalaatikon reseptin sain Noralta ja vähän muokkasin sitä sen mukaan mitä kaapista löytyi! Kiitos <3


Alkuruuaksi tein muuten meille tätä selleri/manteli keittoaTäältä löydät reseptin. Se on tosi kevyttä ja ihanaa mun mielestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti