Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

26.12.2014

Back to basics

parvekkeen lasit aamulla
Nyt tekee jo mieli siirtyä normaaliin arkirytmiin. Oon syönyt oikeastaan kaikkea: leipää, maitotuotteita, sokeria, lisäaineita.. Kaikkea sellaista, mikä tarkoittaa "tavallista ruokaa" monelle. All you can eat! Nyt tämä kokeilu on tullut päätökseensä ja palaan taas takaisin omiin juttuihin. Lähes maidottomaan ruokavalioon, jossa ei myöskään ole gluteenia tai sokeria, lisäaineista puhumattakaan. Sen lisäksi, että vaatteet kiristää, näyttää ihokin aivan kauhealle.


Pieni kertaus näistä jutuista ei varmaan koskaan ole pahitteeksi? Maidon ja gluteenin haitoista? Mitä esimerkiksi gluteeni sitten aiheuttaa? Oireita gluteeniherkkyydestä voivat olla esimerkiksi jatkuvat infektiot ja sairastelut, iho-oireet, mielialanvaihtelut ja autoimmuunisairaudet, kuten vaikka reuma tai jopa syöpä.

Maito taas on puhuttanut myös Suomessa, sen jokin aika sitten julkaistun ruotsalaistutkimuksen jälkeen. Maidon juonti lisäsi tutkittujen oksidatiivisen stressin tasoja eli aiheutti elimistön liikahappamoitumista. Liiallinen oksidatiivinen stressi altistaa muun muassa Alzheimerin taudille, sepelvaltimotaudille ja syövälle. Runsas maitotuotteiden käyttö on kuitenkin muissa kansainvälisissä tutkimuksissa yhdistetty muun muassa akneen, lisääntyneeseen limaneritykseen ja insuliinivasteen heikkenemiseen. Oksidatiivisen stressin lisääntyminen on haitallista, eikä johda hyviin asioihin kenellekään. Yhteys maidonjuonnin ja lyhentyneen eliniän välillä oli selkeä sekä miehillä että naisilla. Runsaasti kuluttavat eivät edes säästyneet luunmurtumilta, vaan kärsivät niistä aivan yhtä paljon kuin vähän tai ei ollenkaan maitoa käyttävät. Mutta kun maito on niin perisuomalainen juttu. Sitä juovat kaikki ja mm. koulun terveydenhoitaja suositteli lapsille 7 lasia maitoa päivässä!

Ja sitten se sokeri ja lisäaineet.. Kyllähän näistä kirjoittelisi vaikka kuinka.

No joka tapauksessa takaisin omissa, hyvissä ruuissa ja jutuissa. Tänään tuli tehtyä tunnin sauvakävelylenkki ja aurinkoa sai taas ihastella. Ja hei, se on perjantai :) Kivaa viikonloppua teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti