Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

17.5.2017

Keskiviikon kotitreeniHei ihanat! Täällä ollaan taas. Maanantai meni levon puolelle, illalla kyllä vedin tunnit. Eilinen olikin sitten aika reipas päivä. Kävin aamulenkillä (1h 10min), hyötyliikuin osan työmatkoista pyörällä (1,5h pyöräilyä), vesikävelin (45 min) samalla kun seurasin lapsen harjoittelua uimahyppykisoihin ja vedin vielä Pilates tunnin (60min). Tänään oon aamulenkkeillyt ja tehnyt kotitreenin. Kaikki tuo harjoittelu niin, että aika ei ole lapselta pois. Onhan tuo nyt toki niin iso jo, että voisin mennä salille, mutta se aika mikä menee kotona treenin tekemiseen menisi matkoihin salille. Paljon helpompaa treenata kotona, se säästää aikaa. Ja jää aikaa enemmän yhdessäolemiseen. 
Usein kuulen sitä, että perheenäitinä ei ole aikaa kun on sitä ja tätä. Arjen pyörittämiseen menee paljon aikaa, se on totta. Varsinkin jos yksi aikuinen hoitaa kaiken. Mutta mitä sitten priorisoi? Arkena voi mennä hyvissä ajoin nukkumaan ja herätä sitten aiemmin että ehtii käydä vaikka lenkillä ennen kuin muu perhe nousee ylös. Tiedän sen tunteen kun olisi niin ihana katsoa telkkaria kun lapsi nukkuu.. Olisi vähän sitä omaa aikaa. Usein kuitenkin mennään yhtä aikaa nukkumaan ja aamulla kroppa kiittää. Joskus tietysti sorrun tähän omaan aikaan ja katson Netflixistä jotain sarjaa. 


Työaikana harvoin liikun itse, ja oma liikkuminen ja treeni on hoidettava yhtälailla työajan ulkopuolella kuin "tavallisenkin" työssäkäyvän. Nyt kesän tullen liikun aina pyörällä kun mahdollista (kun ei tarvitse roudata välineitä), yhdistän oman treenaamisen lapsen treenien yhteyteen (esim. hän uimahyppää, minä vesikävelen) ja tehdään myös paljon yhdessä. Kun lapset opettaa pienestä asti liikunnalliseen elämäntapaan, siitä tulee heillekin tapa ja itselle liikkuminen on mahdollista. Tänään päivällä treeniä tehdessä kun ähisin, tuli lapsi heti tarkistamaan mikä liike on noin raskas. Yhdistin kyykkyhyppyjä TRX:llä pallon kanssa seinäistuntaan. Siinä nousee syke! Kokeilkaa. Siihen voi yhdistää vielä kyykkyjä kahvakuulan kanssa ja etuheilautuksia, niin saat tehokkaan treenin. Keskiviikon kotitreeni

Lämmittele! 
Itse lämmittelin tänään kuminauha polvien ympärillä tekemällä kylkilankkua ja siitä polven avausta polvet koukussa, heiluttelin jalkoja taakse ja ylös seisoen, sivulta toiselle seisoen, askellusta sivulle kuminauha polvien ympärillä.. Kuminauha polvien ympärillä saa helposti hien pintaan kun hypit ja kyykkäät ja askellat. 
Voit myös laittaa musan soimaan, jorata villisti. Hyppiä hyppynarulla tai vaikka imuroida kodin lämmittelyksi. 

Treeni

20 kyykkyhyppyä TRX:llä (tai ilman TRX:ää kyykkää alas ja hyppää korkelle ylös)
30-45 sek seinäistunta (pallo polvien välissä, tehostaa sisäreisien työtä)
20 sumokyykkyä kahvakuulien kanssa
20 etuheilautusta kahvakuulalla

Tee 4 kierrosta. 

Treenin päälle tein vatsoja jumppapallon kanssa.

Kesto lämmittelyn ja venyttelyjen kanssa 5+30+5 min. Keskisyke 133 ja huippusyke 169. 

Hyvää treeniviikkoa kaikille! Nyt takaisin töihin. 

Xo
Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti